DISNEYLAND-UL PROPAGANDEI FISCALE Pentru că nu mai poate pune preşedinţi, Adrian Sârbu trebuie să-şi plătească datoriile

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 11 iunie 2014

Ioana Petrescu, în Disneyland

Ioana Petrescu, în Disneyland

Admirabilă replica lui Adrian Sârbu: "Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei".

Bună!

Ha,ha!

Dar, Adrian Sârbu, însuşi, nu este nici primul şi nici ultimul şef de media care o confundă cu "Disneyland-ul propagandei", începând cu marea victorie propagandistică celebrată la PRO TV, în noiembrie 1996, în ocazia înscăunării lui Emil Constantinescu şi continuând cu diabolizarea lui Corneliu Vadim Tudor, între primul şi al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Ion Iliescu, în decembrie 2000, ca să se arate util noii puteri politice din acel moment.

Confuzia semnalată de Adrian Sârbu este comună şefilor de media şi politicienilor.

Deşi Victor Ponta este recunoscut drept mincinos, n-aş spune că minte şi în această ocazie, când afirmă că Adrian Sârbu I-ar fi propus să-l facă preşedinte, pentru că, fie şi dacă această discuţie nu va fi avut loc, ea este extrem de verosimilă.

De altfel, Adrian Sârbu nici nu ar fi primul om din media care îşi închipuie că pune preşedinţi şi premieri - Cristian Tudor Popescu are aceeaşi pretenţie.

Suspectez că ei trebuie să se pună de acord, înainte de electorale, ca să nu ne alegem cu doi preşedinţi.

Mă întreb ce primeşte în schimb cel care pune preşedinţi?

Probabil că Victor Ponta şi-ar dori să devină preşedinte.

Atunci, de ce să-l refuze pe Adrian Sârbu, cerându-i să-şi plătească taxele?!

Din cauză că este un social-democrat principial?

Haida de!

Păi social-democraţii anului 2002 sunt cei care au acordat PRO TV-ului lui Adrian Sârbu un ajutor de stat de 276 de miliarde de lei, "pentru dezvoltarea culturii" (desigur, manele, telenovele şi show-ri de mahala).

Deci?!

Eu cred că, dacă discuţia relatată de premier va fi avut loc, atunci Victor Ponta nu l-ar fi refuzat pe Adrian Sârbu, în cazul că Adrian Sârbu chiar ar mai putea să pună preşedinţi.

Dar, de când Adrian Sârbu a fost alungat din PRO TV, Victor Ponta nu mai dă nici măcar o ceapă degerată pe puterea lui propagandistică.

Şi atunci, devine un social-democrat principial, cerându-i să plătească taxele.

Ăăăăăă!

Am găsit ce primesc cei care pun preşedinţi: toleranţă fiscală.

Scutiri la plată, pierderi de dosare fiscale, ştergeri de datorii, eşalonări la nesfârşit.

Doamne, cum de nu mi-am dat seama!

Deci, dacă dialogul va fi avut loc, atunci se va fi purtat în termenii următori:

- Eu te pun preşedinte, iar tu îmi ştergi datoriile.

- Cucu, tu nu mai poţi să pui preşedinţi, aşa că plăteşte-ţi datoriile!

Dar, subiectul indubitabil, din toată această întâmplare, este cel al datoriilor enorme ale firmelor de media ale lui Adrian Sârbu.

Că mass-media "mogulilor" este un Disneyland propagandistic nu este nici o noutate; în schimb, este o noutate că un ministru de finanţe - anume, Ioana Petrescu - să participe la conferinţa organizată de media lui Adrian Sârbu, pe subiectele combaterii evaziunii fiscale şi al consolidării disciplinei fiscale.

În mod normal, premierul ştie de la ministrul său de finanţe de datoriile neplătite ale firmelor lui Adrian Sârbu.

Ce fel de coferinţă a fost asta, recentă, unde ministrul său de finanţe Ioana Petrescu a pledat pentru disciplină fiscală, în organizarea firmelor lui Adrian Sârbu?!

Funie, în casa spânzuratului.

Sau, parafrazându-l pe Adrian Sârbu, un Disneyland al propagandei fiscale.

Adrian Sârbu încă nu a realizat că generaţia PRO s-a stins.

Contre între Victor Ponta şi Adrian Sârbu

Premierul Victor Ponta şi Adrian Sârbu, fost CEO al CME, compania-mamă a Pro TV, actualmente proprietar al Mediafax Group, s-au războit în această săptămână prin declaraţii neobişnuite pentru scena politică autohtonă, în condiţiile în care subiectul datoriilor mass-media către stat era tabu.

"Adrian Sârbu m-a întrebat dacă vreau să mă facă preşedinte, i-am spus să-şi plătească întâi taxele", a declarat, luni seară, premierul Victor Ponta la România TV. Domnia sa a continuat: "Eu am o mică neînţelegere cu Adrian Sârbu. El a spus că i-a făcut pe toţi preşedinţi şi dacă nu vreau să mă facă şi pe mine. Eu i-am spus «Nu, mulţumesc». Să-şi plătească mai întâi taxele şi de atunci suntem în relaţii foarte reci. Eu am avut o pretenţie social-democrată: întâi să-şi plătească taxele şi apoi ne împrietenim. Şi de atunci suntem un pic cam «froid»".

Adrian Sârbu a reacţionat ieri rapid, afirmând că s-a întâlnit de mai multe ori cu Victor Ponta, însă afirmaţiile primului ministru în legătură cu o discuţie pe care au avut-o sunt "pură fantezie".

Adrian Sârbu a afirmat, citat de Mediafax: "M-am întâlnit de multe ori cu domnul Ponta, şi nu la cererea mea. Afirmaţia făcută în interviul servit de România TV este o pură fantezie personală. Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei".

Declaraţiile premierului sunt corecte, ştiut fiind faptul că firmele deţinute de Adrian Sârbu nu îşi achită taxele către stat, unele din ele fiind în executare silită - Alerria Management Company sau Mediafax SA -, iar Publimedia, aflată în insolvenţă, avea, la 27.11.2013, ca principal creditor Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti cu o creanţă de 22,57 milioane de lei.

În toamna anului trecut, patronul România TV Sebastian Ghiţă spunea într-un interviu: "Mogulii de presă, aşa cum îi ştiam, dispar. Voiculescu, Vîntu, Patriciu şi-au trăit traiul şi şi-au mâncat mălaiul. Ideea lor de a construi trusturi media care să supună societatea, politica şi economia s-a dovedit a fi nesustenabilă pe termen lung. (...) În zona media, raporturile se egalizează. Adrian Sârbu a pierdut suportul CME pentru grupul Mediafax, iar Dan Voiculescu trebuie să predea controlul fiicei, Camelia. Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu sunt deja out". Domnia sa a declarat recent că a discutat cu Adrian Sârbu care ar dori să vânda Mediafax, dar nu şi-a exprimat intenţia să cumpere deoarece ar fi convins că vinde scump.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. iata ca nu mai devreme de astazi directorul adjunct pentru programe al ORF va deveni incepand cu 1 iulie directorul de programe ale grupului Pro TV , conform publicatiei Standard si Die Presse. "

    "ORF-TV-Programmplaner wechselt nach Rumänien 

    Wolfgang Höfer wird mit 1. Juli Programmdirektor des rumänischen Fernsehsenders Pro TV. "--- Sa fie domnul Höfer incepand cu 1 iulie mana dreapta a doamnei care are leac impotriva vampirilor? Eu as zice mai degraba ca ar ajuta la imbunatatirea imaginii celor din est invatati cu brutalitea .-):-):-) 

    In democrația noastră cea de toată zilele, îndobitocirea prin mass media a ajuns pe niște culmi față de care programele radio-tv din ultimii ani ai regretatului, privite retrospectiv, sunt chiar înduioșătoare.

    Ceea ce nu a reusit propaganda sistemului anterior o fac acum pe alt plan așa zisele posturi private. In goana după bani și cu scuza ratingului, acestea au reușit să creeze deja "omul nou", consumator pe nemestecate al tuturor inepțiilor "democratice". 

    Acest proces se desfășoară în numele libertății de expresie și sub oblăduirea unui stat care și-a pierdut de mult, și în unele cazuri deliberat, atribuțiile sale, inclusiv cea de colector onest de taxe.

    Și ca să am o critică "constructivă", aș propune formei fără fond și corecte politic numită CNA obligarea posturilor TV a inserării, după caz, a unei atenționări pe burtieră de genul: televiziune de partid, program sub limita admisă a nivelului de inteligență, nocivitate la max., emisiune sub demnitatea umană, emisiune politică a "analiștilor" de serviciu și, în ultimă instanță, somația: Închideți aparatele TV și treceți la culcare! :)) 

    adrian sarbu a capusat pro tv ul in stil romanesc cu firme de paza,de curatenie,cu costume de la janine

    Ii stim pa toti cei din generatia pro...

    Asta a lu' Make ar fi echivalenta cu prezentarea in mass-media mondiala a furtului ordinar unui portofel in vestitul tramvai portocaliu din Lisabona, in timp ce Escrocul Madoff praduia J.P. Morgan ori banca Lehman Brothers dadea faliment ; ori cu jnapanul ala de la Societe Generale... Sau la noi, in timpul dezvaluirilor escocheriilor FNI, SAFI sau Caritas televiziunile transmiteau furtul a 2 gaini in suburbiile Dorohoiului... 

    Adica o tara intreaga i se arunga zilnic , de ani de zile, saci cu excremente ale trustului Intact si noi "ne ocupam" de Sarbu ... Ca nu ne convine ca i-a tras o scatoalca binemeritata copilotului, acum "senzational", diaconescian...

    "La bulivar, birjar, la bulivar"... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb