Dividend brut de 0,7415 lei/acţiune la "Electrica"

S.A.
Piaţa de Capital #Energie / 27 aprilie 2017

Dividend brut de 0,7415 lei/acţiune la "Electrica"

Acţionarii "Electrica" (EL) au aprobat astăzi repartizarea profitului aferent exerciţiului financiar 2016, precum şi distribuirea unor dividende în valoare totală de 251,4 milioane lei, dividendul brut fiind de 0,7415 lei/unitate, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Plata dividendelor pentru exerciţiul financiar 2016 a fost stabilită pe 22 iunie 2017.

Tot astăzi, acţionarii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei aferent exerciţiului financiar 2017, atât la nivel individual, cât şi la nivel consolidat.

De asemenea, au fost aprobate situaţiile financiare anuale ale "Electrica" pentru exerciţiul financiar al anului trecut, la nivel individual şi la nivel consolidat, pe baza rapoartelor prezentate de consiliul de administraţie şi de auditorul financiar.

Raportul precizează: "Totodată, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor s-au respins următoarele puncte: 2. Mandatarea consiliului de administraţie al Electrica pentru a aproba modificări în structura bugetului de venituri şi cheltuieli al Electrica aferent exerciţiului financiar 2017, la nivel individual, conform art. 19 (1) lit. t) din actul constitutiv al Electrica, în limita unei variaţii totale de 10% pe liniile de total venituri şi total cheltuieli, faţă de sumele prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli menţionat la punctul 1 de mai sus al ordinii de zi. 4. Mandatarea consiliului de administraţie al Electrica pentru a aproba modificări în structura bugetului de venituri şi cheltuieli al Electrica aferent exerciţiului financiar 2017, la nivel consolidat, conform art. 19 (1) lit. t) din actul constitutiv al Electrica, în limita unei variaţii totale de 10% pe liniile de total venituri şi total cheltuieli, faţă de sumele prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli".

La şedinţa AGA de astăzi cvorumul a fost de 68,685% din totalul drepturilor de vot şi de 70,081% din capitalul social al societăţii.

Grupul "Electrica" a înregistrat anul trecut un profit net de 469 milioane lei, în scădere cu 2,8% faţă de anul 2015, iar profitul operaţional a fost de 586 milioane lei, în creştere cu 3%, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Societatea preciza: "Veniturile operaţionale totale ale Grupului Electrica în anul 2016, în suma de 5.761 milioane lei, au crescut cu 47 milioane lei comparativ cu 2015. Această creştere a veniturilor se datorează, în principal, câştigului rezultat în urma deconsolidarii Servicii Energetice Moldova, ca urmare a măsurilor de restructurare a activităţilor neprofitabile din cadrul Grupului. Pe segmentul de furnizare, veniturile nete s-au diminuat cu 2,7%, ca efect al scăderii cu 4,7% a preţului mediu de vânzare. În ceea ce priveşte segmentul de distribuţie, chiar şi pe fondul creşterii cu 2,6% a cantităţilor distribuite, veniturile s-au diminuat cu 4,4%, în condiţiile scăderii tarifelor medii pentru cei trei operatori din cadrul Grupului".

Costul cu achiziţia de energie electrică a reprezentat principalul cost la nivel de Grup, reprezentând 49,9%, în 2016, şi 49,4%, în 2015, din venituri.

Anul trecut, grupul "Electrica" a distribuit aproximativ 17,5 TWh, în creştere cu 2,6% faţă de 2015, către un număr de aproximativ 3,67 milioane de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb