Conform unui studiu Omnibus privind obiceiurile de consum al micului dejun la români, reiese că doar 43% dintre aceştia iau micul dejun zilnic. Mai conştiincioase în privinţa micului dejun sunt persoanele de peste 55 de ani şi cele cu o educaţie superioară. "Pentru a avea o alimentaţie echilibrată zilnic, niciodată nu trebuie să renunţăm la micul dejun, deoarece acesta asigură 20-25% din necesarul energetic recomandat", a afirmat Prof. Dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, în cadrul Institutului Naţional de Diabet "Prof. dr. N. Paulescu", potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Din păcate, 25% dintre români au mic dejun mai rar de o dată pe săptămână, iar aceştia sunt în mod special tinerii cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani. "Energia furnizată la micul dejun asigură suportul necesar activităţii fizice, dar şi randamentul intelectual, mai ales în prima parte a zilei" a precizat Prof. Dr. Gabriela Radulian.