DOREL GOIA, TERAPLAST:  "Anual, sunt îngropate 100 mii tone de deşeu din PVC"

T.S.
Companii / 7 mai 2019

"Anual, sunt îngropate 100 mii tone de deşeu din PVC"

Grupul TeraPlast a primit-o ieri, în Parcul Industrial TeraPlast din Sărăţel, pe Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului.

În cadrul vizitei, Graţiela Gavrilescu a purtat discuţii cu reprezentanţii TeraPlast pe tema dezvoltării sustenabile a Grupului, urmate de un tur al fabricii TeraPlast Recycling şi al fabricii de produse din PVC.

TeraPlast a investit 4 milioane de euro în linia de business reciclare în perioada 2017-2018, iar, începând cu luna aprilie, aceasta a fost transferată către TeraPlast Recycling.

La finalul lui 2018, TeraPlast a încheiat cu E.ON Energie un acord în valoare de 2 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică.

Unul dintre punctele de discuţie din cadrul întâlnirii a fost respectarea legislaţiei de mediu şi sortarea deşeurilor din PVC.

Majoritatea deşeurilor provenite din demolări şi construcţii ajunge în mediu.

"Din păcate, în România se îngroapă anual aproximativ 100.000 de tone din PVC post-consum, provenit din demolări din construcţii. Pentru 2019, din România ne aşteptăm la un volum asemănător cu 2018 de deşeu colectat, pe fondul problemelor de respectare a legislaţiei de mediu cu care se confruntă în special piaţa de construcţii vizavi de gestionarea deşeurilor. Asta înseamnă că vom fi nevoiţi să importăm peste 7.500 de tone de deşeu din PVC rigid. Dacă în România s-ar colecta şi sorta doar 15% din totalul deşeurilor din PVC provenite din construcţii, adică 15.000 de tone, nu am mai fi nevoiţi să importăm deşeu din străinătate. Am văzut, în cadrul întâlnirii de astăzi, dorinţa Ministerului Mediului de a lua măsuri legislative în domeniu şi sperăm ca implementarea acestora să ăşi arate efectele în viitorul apropiat" a declarat Dorel Goia, Preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast.

În Europa se generează anual peste 61 de milioane de tone de deşeu din construcţii.

La 1.000 de tone de deşeu, 5 tone reprezintă deşeu din PVC.

TeraPlast a reciclat, în 2018, peste 5.000 de tone de deşeu din PVC rigid, mai mult de jumătate din acesta provenind din străinătate.

Fabrica TeraPlast Recycling are o capacitate de procesare de 12.000 tone anual şi este dotată cu echipamente de ultimă generaţie, care permit obţinerea unui produs finit de calitate superioară.

Graţiela Gavrilescu a declarat că Ministerul Mediului intenţionează să ia măsuri în direcţia legislaţiei de mediu şi a sortării deşeurilor, prin proiecte consistente, care vor veni în întâmpinarea business-urilor româneşti şi vor contribui la dezvoltarea responsabilă.

Grupul TeraPlast oferă de peste 120 de ani soluţii eficiente pentru oameni şi mediu, componenta sustenabilităţii fiind una importantă în strategia sa de dezvoltare.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Acţiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-Plus.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. As dori sa vad din partea autorităților proiecte de reciclare cu promovare, urmărire și management profesionist.

    Sa trecem de la vorbe la fapte. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb