DPA: Zelenski cere creşterea ritmului de livrare a armelor promise de Occident

T.B.
Internaţional / 7 mai

DPA: Zelenski cere creşterea ritmului de livrare a armelor promise de Occident

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut un ritm mai rapid de livrare a armelor promise de Occident în mesajul său video de luni, relatează dpa.

"Deciziile politice trebuie urmate de logistică reală, de primirea armelor de către soldaţii noştri", a spus Zelenski în discursul său zilnic, conform sursei.

În acest scop, cooperarea cu partenerii noştri, în special cu SUA, trebuie să fie coordonată mai bine. Trebuie făcute eforturi 24 de ore din 24 pentru a grăbi lucrurile, a mai spus el, potrivit sursei indicate.

După luni de blocaj în Camera Reprezentanţilor, SUA a dat undă verde pentru un ajutor militar destinat Ucrainei în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari în urmă cu circa două săptămâni, informează dpa.

Potrivit unor informaţii furnizate de Casa Albă şi de Pentagon, livrările de arme ar urma să înceapă în câteva zile, notează sursa indicată.

Între timp, Ucraina se află în defensivă. Şeful statului major ucrainean Oleksandr Sîrski, care i-a înaintat lui Zelenski un raport, a vorbit despre o situaţie dificilă pe front, potrivit aceleiaşi surse.

Armata rusă are mai mult personal, arme şi echipament tehnic la dispoziţia sa şi atacă poziţiile ucrainene zilnic. Potrivit raportului, principalele forţe ale armatei ruse vizează oraşele Kurahove şi Pokrovsk din regiunea Doneţk, aflată în estul Ucrainei, relatează dpa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu e suficient liderii sa mearga de Inviere la biserica, sub blitzuri si fotografii, trebuie si sa urmeze vorbele lui Isus catre apostoli dupa ce a inviat, cand a zis :Pace voua!

    1. dc ar intra orcii in Romania, cu tancuri si bombe si avioane, ar trebui sa facem armistitiu de sarbatori te pomenesti. sa le mai dam si niste oua rosii si cozonaci nu? sa aiba si ei o pauza inainte de a omora mai multi romani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb