DRAGNEA:  "Dacă nimeni nu mai susţine ordonanţa de majorare a salariilor, o respingem în Parlament"

Elena Deacu
Politică / 30 iulie 2015

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat astăzi că, în cazul în care cei care au propus ordonanţa de creştere a salariilor înalţilor demnitari nu o mai susţin, va propune ca aceasta să fie respinsă în Parlament. Dragnea a precizat că este o declaraţie personală, făcută în urma unei constatări.

"Am urmărit cu atenţie ultimele atitudini, luări de poziţie exprimări cu privire la această ordonanţă care cuprinde mărirea salariilor demnitarilor. Am văzut şi un consilier sau fost consilier, care spunea că Guvernul ar vrea să o retragă, dar nu este lăsat de partid. De asemenea, constat că nu o prea o mai susţine nimeni din cei care au promovat-o şi adoptat-o. Dacă tot o plimbă de la unul la altul şi nu şi-o asumă nimeni atunci o rezolvăm în Parlament şi în Parlament o să propunem respingerea ei ca să închidem acest subiect pentru că deja, dacă niciun beneficiar nu vrea să o folosească, nu are rost să o mai ţinem" a spus el.

Întrebat dacă este o decizie sau o declaraţie personală, Dragnea a răspuns: "Este o constatare. De câte ori am luat o decizie am argumentat-o şi am susţinut-o până la capăt. Nu-mi place această situaţie, dacă nimeni nu o mai susţine, nu îi mai chinuim , o respingem în Parlament".

Premerul Victor Ponta a anunţat anterior că va dona diferenţa salarială în urma majorării echipei de baschet Steaua.

Şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a anunţat că donează mărirea de salariu celor din Maramureş.

Pe 8 iulie, Guvernul a aprobat ordonanţa 14/2015 care prevede ca Preşedintele, premierul şi şefii celor două camere din Parlament vor avea salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, începând cu 1 august 2015, potrivit unor surse guvernamentale. Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalţi înalţi demnitari, miniştri şi şefi de servicii secrete, vor fi plătiţi cu câte de 19.055 lei brut, salariul net urmând să fie de 13.365 lei. În prezent, salariile preşedintelui şi premierului sunt de aproximativ 6.500 lei net, iar al unui ministru de circa 5.300 lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. POPORUL nu o sustine, ci dimpotriva o detesta!!!! Nu este suficient pentru voi? Intai sa oferiti (adica sa va faceti utili cu adevarat natiunii) si abia apoi sa cereti. Sunteti multi, oferiti foarte putin dar in schimb aveti pretentii mari!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb