Drum Naţional, blocat într-un sens giratoriu

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 26 aprilie 2010

Drum Naţional, blocat într-un sens giratoriu

Între un SRL şi un SA, drumul care leagă Municipiul Ploieşti de Târgovişte se învârte de mai multe luni într-un sens giratoriu

O primă soluţie a dus la paradoxala situaţie ca acţionarii unui SA să aprobe ce să facă un SRL, cu alţi asociaţi

Lucrările de reabilitare a drumului naţional care leagă două reşedinţe de judeţ, Ploieşti de Târgovişte, şi care, continuă să dea multe bătăi de cap şoferilor din cauza gropilor din carosabil, s-au poticnit într-un sens giratoriu amenajat tocmai pentru fluidizarea traficului.

Lucrările au început anul trecut şi ar trebui să fie finalizate până în 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova anunţând, deja, că Guvernul va aloca 30 de milioane de euro, dintr-un total de 82 de milioane euro necesare investiţiei, potrivit presei locale.

Pentru realizarea investiţiei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) s-a poticnit, însă, de un sens giratoriu, situat la kilometrul 8 al drumului naţional, în dreptul Parcului Industrial Ploieşti.

Sensul giratoriu, care se află pe o suprafaţă de 495 mp, şi care asigură accesul în Parcul Industrial, a fost edificat de o firmă privată. Firma l-a construit pentru că avea nevoie de acces la drumul naţional. Dar terenul aparţine, de drept, Parcului Indus-trial Ploieşti, al cărui unic acţionar este Consiliul Judeţean Prahova.

De aici derivă şi toate problemele.

Compania Naţională de Drumuri a solicitat Parcului Industrial Ploieşti să-i predea, cu titlu gratuit, terenul respectiv.

Reprezentanţii Parcului Industrial susţin că nu au posibilitatea să predea terenul cu titlu gratuit CNADNR din cauza statutului de societate pe acţiuni şi precizează că au avut de ales între două posibilităţi: să-l predea cu titlu gratuit Consiliului Judeţean, care, la rândul său să-l predea gratuit CNANDR, ori să-l vândă către o societate privată cu răspundere limitată care, la rândul său, să-l predea cu titlul gratuit Companiei de Drumuri.

Parcul Industrial a ales soluţia cea mai complicată şi anume aceea de predare a terenului către CNADNR, prin vânzarea acestuia unui SRL.

Adunarea Generală a Acţionarilor a avizat favorabil, în luna martie, vânzarea suprafeţei de 495 mp tocmai societăţii private care efectuase lucrările de construcţie a acestuia, iar apoi SRL-ul ar fi urmat să-l predea, cu titlu gratuit, Companiei Naţionale de Autostrăzi.

"Vânzarea se va efectua după realizarea evaluării şi obţinerea mandatului de vânzare de la Consiliul Judeţean Prahova", potrivit informaţiilor din Monitorul Oficial.

Este interesant cum o decizie a AGA a unei societăţi controlate de stat poate influeţa şi treburile interne ale unei alte firme, cu alt acţionariat.

Ridică semne de întrebare şi cum o firmă privată, care a investit în edificarea sensului giratoriu, ar fi acceptat să plătească pentru aceasta şi apoi să-l cedeze, gratis, Companiei de Drumuri, în baza unei decizii a AGA a Parcului Industrial.

Contactată de ziarul BURSA pentru a comenta această situaţie, Fabioara Ionescu, directorul general al Parcului Industrial Ploieşti, ne-a precizat că reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova s-au opus variantei vânzării terenului către SRL, urmând să înainteze, în perioada următoare, o nouă propunere.

Lucrurile s-au blocat aici

Şi drumul de asemenea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb