DUMITRU CHISĂLIŢĂ, ASOCIAŢIA ENERGIA INTELIGENTĂ: "Legea plafonării obligă mulţi români să achite mai mult la energie electrică, nu doar de la 1 ianuarie 2023, ci şi retoactiv pentru anul 2022"

Miscellanea / 19 decembrie 2022

"Legea plafonării obligă mulţi români să achite mai mult la energie electrică, nu doar de la 1 ianuarie 2023, ci şi retoactiv pentru anul 2022"

Un cititor al siteului Asociaţiei Energia Inteligentă (www.asociaţiaenergiainteligenta.ro ) a semnalat un aspect, care sincer a scăpat în analiza noii legi a plafonării preţului la energie: articolul introdus în lege care stabileşte că plafonarea se aplică la un singur loc de consum, nu se aplică doar de la 1 ianuarie 2023, ci şi retroactiv pentru ultimele 4 luni din anul 2022. Aberant!!!

Legea plafonării preţului la energie electrică stabileşte că dacă pentru perioada viitoare există posibilitatea să primeşti totuşi preţ plafonat, dacă parcurgi o anumită birocraţie, legea nu îţi dă nici o posibilitate, ca pentru perioada trecută să beneficiezi preţ plafonat. Eşti pus la zid şi trebuie să achiţi din urmă mai mulţi bani, chiar dacă ai consumat în anul 2021 în medie doar 95 kWh/lună, chiar dacă ai închis toate becurile şi ai consumat şi în anul 2022 în medie 91 kWh/lună, vine această lege şi te obligă să achiţi cu 90% mai mult. Aberant!!!

Să luăm exemplul care ni s-a prezentat la Asociaţie, un consumator de energie electrică are domiciliul la o adresă (fără a preciza dacă este proprietate proprie sau chirie), acolo unde şi la stabilit pentru a-şi putea înscrie copilul la o anumită şcoală, dar locuieşte la un alt imobil, unde are reşedinţa. La locul unde efectiv locuieşte şi are reşedinţa a consumat 95 kWh în medie în anul 2021, energie electrică. În perioada 1 septembrie 2022 - 19 septembrie 2022 are un consum de energie electrică de 364 kWh, pentru care înaintea publicării noii legi a energiei trebuia să achite 247,52 lei, contravaloarea energiei electrice consumate. După noua lege este necesar să achite pentru acest consum realizat anterior existenţei legii 473,2 lei, adică cu 92% mai mult. Aberant!!!

Solicităm schimbarea urgentă a acestei legi şi eliminarea articolelor aberante care obligă românii să scoată mai mulţi bani din buzunar, atât pentru consumurile de energie electrică din urmă, cât şi pentru consumurile viitoare, dar şi pentru faptul că în prag de sărbători, în plină iarnă cu temperaturi scăzute, această lege aduce oamenii disperaţi la cozii uriaşe la ghişeele furnizorilor. STOP aberaţiilor!!!

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Declarația pe propria răspindere poate fi și de renunțare?(la locurile de consum x_1, x_2, etc. nu se dorește plafonare cf pct a sau b, ci g 1,3 lei)

    La enel e jale ,sta lumea in frig ,in usa , si nu reuseste sa-si rezolve contractul. Cred ca politica e sa intelegi ca te lupti cu morile de vant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb