DUPĂ ACUZAŢIILE DE INSIDER TRADING Procurorii germani au percheziţionat birourile "Metro"

Ziarul BURSA #Companii / 6 noiembrie 2017

Procurorii germani au percheziţionat birourile "Metro"

Procurorii germani au efectuat, vineri, verificări la sediile "Metro" din Dusseldorf, după ce doi oficiali au fost acuzaţi de insider trading - tranzacţii ilegale bazate pe informaţii privilegiate - a anunţat un purtător de cuvânt al retailerului german, transmite Reuters, conform Agerpres.

Sunt vizaţi preşedintele Consiliului de supervizare, Juergen Steinemann, şi un membru al Consiliului de Administraţie, al cărui nume nu a fost dat publicităţii.

În luna februarie a acestui an, acţionarii "Metro" au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care cuprinde operaţiunile angro "Metro Cash & Carry", care a păstrat denumirea "Metro", în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca "Metro-Saturn", au fost rebotezate "Ceconomy".

BaFin, Autoritatea germană de supraveghere în domeniul financiar, suspectează că Juergen Steinemann a achiziţionat acţiuni "Metro" atunci când ştia deja că retailerul urmează să anunţe că se va diviza, informaţie care a dus la creşterea preţului titlurilor pe bursă, se arată într-un articol publicat recent în săptămânalul german Spiegel.

Grupul german a publicat prompt informaţiile legate de planificata divizare, în conformitate cu reglementările din Germania. Nu au fost disponibile informaţii privilegiate când cei doi oficiali ai "Metro" au cumpărat acţiuni, a precizat un purtător de cuvânt al retailerului.

"Metro Group" este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de locaţii în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia "Metro Cash & Carry" s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb