ZIARUL BURSA

06 noiembrie 2017
Ediţia din 15.08.2024
"Revoluţia fiscală" s-a terminat înainte de a începe

"Revoluţia fiscală" s-a terminat înainte de a începe

TEODOR STOLOJANMacroeconomie / 6 noiembrie 2017

În fine, după multe declaraţii cu privire la schimbările în politica fiscală, anunţate de pe o zi pe alta şi infirmate ulterior, avem publicate nota de fundamentare şi proiectul ordonanţei de urgenţă de modificare a Codului fiscal, elaborate de către Ministerul Finanţelor Publice, cu aplicare de la începutul anului viitor.

Acum, putem trage concluzii cu privire la ceea ce intenţionează Guvernul PSD- ALDE să facă în domeniul politicii fiscale, în măsura în care acesta nu se va răzgândi, din nou, în ultima clipă.

În primul rând, un fapt pozitiv pentru România: se transpune în legislaţia românească o reglementare europeană pentru prevenirea evaziunii fiscale şi a planificării fiscale abuzive.

Mediul de afaceri, sindicatele şi unii parlamentari resping noile propuneri fiscale

MODIFICĂRILE CODULUI FISCAL AU PRIMIT AVIZ NEGATIV DIN PARTEA CES Mediul de afaceri, sindicatele şi unii parlamentari resping noile propuneri fiscale

RAMONA RADUMacroeconomie / 6 noiembrie 2017

Consiliul Economic şi Social (CES) a dat, vineri, aviz negativ pentru proiectul de modificare a Codului Fiscal, prin ordonanţă de urgenţă, iar şedinţa extraordinară a Guvernului în care urmau să fie dezbătute noile prevederi, programată, iniţial, pentru ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, a fost amânată pentru astăzi.

Posibil ca oamenii să întoarcă banii la Raiffeisen, dacă instanţa va anula Ordinul după aplicarea lui

PANDELICĂ AVERTIZEAZĂ CLIENŢII ÎN LEGĂTURĂ CU ORDINUL DE ÎNCETARE A PRACTICILOR INCORECTE: Posibil ca oamenii să întoarcă banii la Raiffeisen, dacă instanţa va anula Ordinul după aplicarea lui

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 6 noiembrie 2017

Câţiva debitori împrumutaţi în franci elveţieni (CHF) au discutat, vineri, mai bine de o oră, cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Bogdan Pandelică, pe marginea aplicării Ordinului emis recent de Autoritate pentru încetarea unor practici incorecte ale Raiffeisen Bank.

Un sfert din "Sphera Franchise Group", adjudecat pentru 63,3 milioane de euro

ÎN OFERTA PUBLICĂ Un sfert din "Sphera Franchise Group", adjudecat pentru 63,3 milioane de euro

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 6 noiembrie 2017

Nicolae Badea şi Lucian Vlad, cei doi acţionari care au scos la vânzare un pachet de 25% din "Sphera Franchise Group" (SFG), care reuneşte sub umbrela sa companiile care deţin brandurile KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery, au obţinut, în oferta publică derulată la BVB circa 285,12 milioane de lei (63,3 milioane de euro), în condiţiile în care preţul final al ofertei a fost de 29 de lei /acţiune.

Decapitarea conducerii Metrorex, o acţiune doar aparent fulgerătoare

Decapitarea conducerii Metrorex, o acţiune doar aparent fulgerătoare

O.D.Companii / 6 noiembrie 2017

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis vineri dimineaţă pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi pe directorul de exploatare al societăţii, Liviu Daniel Dinu, la scurt timp după ce circulaţia metroului a fost oprită pe tronsonul Izvor - Politehnica - Grozăveşti, din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor care a căzut din plafon şi a produs un scurtcircuit.

Căutând ştampila prin Casa Poporului

Căutând ştampila prin Casa Poporului

DAN NICOLAIEOmul sf(M)inteste locul / 6 noiembrie 2017

Casa Poporului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafaţă din lume, conform World Records Academy, măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălţime, şi 92 m sub pământ, are 9 nivele la suprafaţă şi alte 9 subterane.

Salman bin Abdulaziz Al-Saud (Sursa foto: Facebook)

SCANDAL DE CORUPŢIE Unsprezece prinţi şi patru miniştri, arestaţi în Arabia Saudită

A.V.Jurnal de criză / 6 noiembrie 2017

Actualizare 10:00

Cotaţia barilului de petrol Brent a crescut astăzi la bursa ICE Futures din Londra până la 62,44 dolari, cel mai ridicat nivel din iulie 2015, după ce prinţul moştenitor Mohammad bin Salman din Arabia Saudită a luat măsuri pentru a-şi consolida puterea prin înfiinţarea unui comitet anticorupţie, care a decis arestarea unor înalţi oficiali şi oameni de afaceri, transmite Reuters.

------------

Unsprezece prinţi, patru miniştri şi zeci de foşti miniştri au fost arestaţi sâmbătă, în Arabia Saudită, în urma deciziei unei comisii anticorupţie formată de regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud şi condusă de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman, conform anunţului făcut de postul de televiziune Al-Arabiya, preluat de presa internaţională.

Portugalia a interzis acţiunile la purtător

PENTRU A APLICA DIRECTIVA EUROPEANĂ ÎMPOTRIVA SPĂLĂRII BANILOR Portugalia a interzis acţiunile la purtător

A.I.Internaţional / 6 noiembrie 2017

Portugalia a interzis acţiunile la purtător în vederea punerii în aplicare a directivei Uniunii Europene (UE) referitoare la combaterea spălării banilor, a evaziunii fiscale şi a finanţării terorismului, a precizat, vineri, europarlamentarul Ana Gomes, vicepreşedinte al Comisiei Panama Papers din Parlamentul European, în cadrul dezbaterii "România la vedere!

Statul francez vinde 4,73% din "Renault"

Statul francez vinde 4,73% din "Renault"

A.V.Internaţional / 6 noiembrie 2017

Guvernul francez a decis să vândă o parte din acţiunile deţinute la "Renault" SA, echivalentă cu 4,73% din capitalul total al producătorului auto, titluri pe care le-a cumpărat în urmă cu doi ani pentru blocarea unor schimbări în acţionariatul acestuia.

Diavolul şi societatea civilă

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 6 noiembrie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Titlul acestui articol este o trimitere la Jean Paul Sartre şi a sa piesă de teatru "Diavolul şi bunul Dumnezeu!". Cu atât mai mult cu cât săptămâna trecută vorbeam, în articolul meu anterior, despre accelerarea istoriei odată cu reforma protestantă, iar piesa lui Sartre foloseşte ca fundal tocmai războaiele religioase care au urmat declanşării Reformei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Bursa scade de 12 şedinţe - Să ne bucurăm!

VOCI Bursa scade de 12 şedinţe - Să ne bucurăm!

CRISTIAN DOGARUPiaţa de Capital / 6 noiembrie 2017

Faptul că BVB a înregistrat 12 şedinţe de scădere consecutive (până joi, 2 noiembrie) a creat o atmosferă de înmormântare - presa de specialitate e sumbră, brokerii caută explicaţii peste explicaţii, analiştii de ocazie anunţă pierderi şi mai mari.

MACRO NEWSLETTER 6 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 6 Noiembrie 2017

Internaţional / 6 noiembrie 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în octombrie 2017, cu 261 de mii, după o creştere cu 18 mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo