ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA Grupul MOL a raportat un profit net de 184 milioane de dolari

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 noiembrie 2017

Vânzările retail de carburant în România, în creştere

Grupul MOL a înregistrat, în trimestrul III al anului, un profit net de 47,7 miliarde de forinţi (184 milioane de dolari) şi un rezultat operaţional CCS EBITDA (profit înainte de dobânzi, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele excepţionale şi fluctuaţiile de preţuri) de 150 miliarde de forinţi (576 milioane de dolari), potrivit datelor financiare publicate vineri.

În România, compania a raportat vânzări retail de carburant în creştere. Astfel, vânzările de motorină (retail) ale MOL pe plan local au crescut cu 10,6% în al treilea trimestru, în timp ce vânzările de benzină au fost stabile faţă de perioada similară din 2016, potrivit Agerpres.

Segmentul Upstream (Explorare şi Producţie) a înregistrat un rezultat EBITDA de 49,1 miliarde de forinţi (188 milioane de dolari) în trimestrul al treilea, producţia atingând un nivel mediu de 105.000 bep (barili echivalent petrol) pe zi. În primele nouă luni, EBITDA pe segmentul Upstream a crescut cu peste 30% faţă de perioada similară din 2016.

Potrivit sursei citate, segmentul a continuat să genereze fluxuri substanţiale de numerar liber în 2017, cu o medie de 15 dolari la fiecare baril produs, la un preţ al ţiţeiului Brent de 52 de dolari/baril. În plus, segmentul Downstream (Rafinare şi Petrochimie) a raportat un rezultat clean CCS EBITDA mai scăzut, de 70,5 miliarde de forinţi (271 milioane de dolari) din cauza declinului contribuţiei segmentelor petrochimic şi al rafinăriilor. Contribuţia segmentului Downstream, în primele nouă luni ale anului, se menţine la nivelul de 256,9 miliarde de forinţi (923 milioane de dolari).

Pe segmentul Serviciilor pentru Clienţi (retail şi alte soluţii de mobilitate) s-a consemnat un rezultat EBITDA trimestrial record de 34,5 miliarde de forinţi (132 de milioane de dolari), în urcare de la 112 milioane de dolari, anul trecut, odată cu creşterea profitului sectoarelor fuel şi non-fuel.

MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Aceasta are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb