DUPĂ CERERI DE BOICOT ŞI ACUZAŢII DE EVAZIUNE FISCALĂ ÎN TIMPUL CAMPANIEI ELECTORALE, Trump îi cheamă la raport pe liderii companiilor de tehnologie

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 decembrie 2016

Trump îi cheamă la raport pe liderii companiilor de tehnologie

După ce, de-a lungul campaniei sale electorale, a atacat companiile de tehnologie şi pe directorii lor, acuzându-i de evaziune fiscală, de faptul că nu fac investiţii în SUA şi cerând oamenilor să-i boicoteze, preşedintele ales al SUA Donald Trump i-a invitat pe liderii marilor companii de tehnologie la o întâlnire faţă în faţă, la New York, pentru a discuta despre viitorul industriei tehnologiei, informează BBC.

Peter Thiel, fondator al Paypal, investitor şi membru al Consiliului Facebook, face parte din echipa de tranziţie a viitorului preşedinte, după ce i-a oferit suport în timpul campaniei, şi va fi legătura între noua echipă de la Casa Albă şi conducătorii firmelor de tehnologie.

Facebook - control din partea autorităţilor americane

Din partea Facebook, la întâlnirea cu Donald Trump, nu va participa cofondatorul şi CEO-ul Mark Zuckerberg, ci Sheryl Sandberg, directorul operaţional al companiei.

Facebook se confruntă, în prezent, cu un control intens din partea autorităţilor americane, din cauza scandalului ştirilor false (Trump a fost aprobat de Papa Francisc pentru a fi preşedinte, Bill Clinton a violat o fată în vârstă de 13 ani sau că un agent democrat a fost ucis după ce a acceptat să depună mărturie împotriva lui Hillary Clinton) care au circulat pe această reţea de socializare în timpul campaniei electorale americane, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Donald Trump a fost pus într-o lumină bună în astfel de ştiri, mai susţin agenţiile de presă, care spun că nu este clar dacă acest lucru va fi un subiect demn de a fi discutat la întâlnirea de la New York.

Sheryl Sandberg a fost o susţinătoare convinsă a lui Hillary Clinton, considerată ca fiind un posibil membru al Cabinetului Clinton.

Atunci când Trump a câştigat alegerile, Sandberg a publicat un mesaj în care i-a îndemnat pe americani să lucreze pentru un "viitor mai bun pentru toată lumea".

Trump ar vrea ca Apple să-şi mute producţia din China în SUA

Compania multinaţională producătoare de tehnologie, Apple, va fi reprezentată la întâlnirea cu preşedintele ales al SUA de Tim Cook, directorul executiv al Apple. La începutul acestui an, compania a refuzat să decripteze telefonul ucigaşului din San Bernadino (Syed Rizwan Farook, un musulman de 28 de ani, şi partenera lui, Tasfheen Malik, au intrat într-un centru medical şi au deschis focul, ucigând 14 oameni şi rănind alţi 17), iar Trump a cerut un boicot asupra Apple. Cererea viitorului preşedinte nu a avut niciun efect, însă presa internaţională consideră că dezbaterile asupra criptării datelor produselor Apple vor fi reîncepute sub mandatul lui Trump.

Potrivit BBC, viitorul preşedinte SUA este interesat de perspectiva ca Apple să înceteze producţia iPhone-urilor în China şi să mute întregul proces în SUA. Acest plan ar putea avea implicaţii serioase asupra profitului Apple şi ar dura ani de zile pentru putea fi executat, mai susţin agenţiile de presă, care sunt de părere că mult mai simplu pentru Apple ar fi să depună bani în fondul SoftBank (grup de capital de risc din Statele Unite care se concentrează pe afaceri de tehnologie şi telecomunicaţii aflate în stadiu incipient), aşa cum a cerut recent Trump.

Asta ar mulţumi toate părţile, mai spune presa internaţională, menţionând că Apple ar aduce, în acest fel, mai mulţi bani în SUA, iar Trump ar putea să spună că a convins Apple să investească mai mult în avantajul locurilor de muncă din SUA.

Google a fost cel mai mare contribuabil corporativ la campania lui Hillary Clinton

Alphabet, compania care deţine Google, va fi reprezentată de Larry Page, director executiv al Alphabet şi cofondator al Google. Potrivit Reuters, după ce s-a bucurat de o relaţie strânsă cu administraţia preşedintelui Barack Obama, Google caută să angajeze mai mulţi conservatori pentru grupul său de lobby şi politică, în încercarea de a obţine un punct de sprijin la Washington în timpul mandatului lui Trump.

În perioada campaniei electorale americane, mai multe companii din sectorul tehnologiei au susţinut candidatul democrat - Hillary Clinton, însă Google a fost cel mai mare contribuabil corporativ la campania acesteia, iar după rezultatul alegerilor compania să fi fost prinsă cu garda jos, potrivit agenţiilor de presă străine. 33 de angajaţi ai Google şi ai societăţii-mamă - Alphabet - au făcut donaţii pentru campania lui Trump, totalizând 23.300 de dolari, în timp ce Hillary Clinton a primit donaţii de la 1.359 de angajaţi Google- totalizând 1,6 milioane de dolari.

În timpul preşedinţiei lui Obama, mai mult de 250 de angajaţi Google au lucrat şi pentru statul american, conform unui raport din acest an al Campaniei pentru Responsabilitate, un grup de monitorizare politică din SUA.

Raport guvernamental: Forţa de muncă IBM din SUA a scăzut în fiecare an, în perioada 2010-2015

După invitaţia de a participa la întâlnirea de la New York cu preşedintele Trump, Ginni Rometty, directorul executiv al IBM, a promis că va angaja şi va instrui lucrători în SUA, transmite Reuters.

Rometty face parte dintr-un consiliu consultativ pe care Trump l-a format pentru crearea de locuri de muncă.

Rometty a afirmat pentru publicaţia americană USA Today: "Avem mii de poziţii deschise în orice moment şi intenţionăm să angajăm aproximativ 25.000 de profesionişti în următorii patru ani în Statele Unite ale Americii". Purtătorul de cuvânt al IBM, Adam Pratt, a refuzat să spună dacă angajarea unui număr mare de americani ar putea duce la reduceri de personal în alte ţări în care compania activează şi să dezvăluie câţi angajaţi are IBM în Statele Unite ale Americii.

În timp ce firma nu oferă un numărul de angajaţi în funcţie de ţară, un raport guvernamental sugerează ca forţa de muncă IBM din SUA a scăzut în fiecare an în perioada 2010-2015.

Potrivit raportului anual al companiei, IBM a avut aproape 378.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2015.

De asemenea, potrivit Reuters, IBM intenţionează să investească un miliard de dolari în formarea şi dezvoltarea angajaţilor din SUA în următorii patru ani.

Imigraţia şi reducerea impozitului de profit - subiecte de discuţie

Printre alţi participanţi aşteptaţi la întâlnire se numără directorii executivi de la Intel, Microsoft, Cisco şi Oracle.

Interesant este că fondatorul Twitter, Jack Dorsey, nu a fost invitat la discuţii, potrivit BBC, în ciuda faptului că platforma de micro-blogging a fost intens folosită de Trump în timpul campaniei electorale.

Safra Catz, directorul executiv al Oracle, a declarat după primirea invitaţiei la întâlnirea din New York: "Dacă Trump poate reforma Codul fiscal, poate reduce reglementarea şi poate negocia acorduri comerciale mai bune, industria de tehnologie din SUA va fi mai puternică şi mai competitivă decât oricând".

Totuşi, un subiect al discuţiilor, ce îi afectează pe toţi cei care vor fi prezenţi, va fi imigraţia, companiile de tehnologie fiind îngrijorate că vor fi mai puţin capabile să recruteze muncitori calificaţi de înaltă calitate din alte ţări.

De asemenea, o scădere a impozitului pe profit din SUA, despre care Trump a vorbit în timpul campaniei, ar putea tenta companiile din domeniul tehnologiei, care depozitează banii în alte ţări, să aducă profiturile lor înapoi în SUA. Acest lucru ar fi o victorie pentru Trump şi o lovitură de imagine pentru companiile de tehnologie care plasează cantităţi uriaşe de bani în locuri cum ar fi Irlanda, mai spune presa internaţională .

Există şi opinii contra acestei întâlniri între Trump şi liderii marilor companii de tehnologie. Kara Swisher, cel mai influent jurnalist al industriei de tehnologie, i-a criticat pe liderii companiilor că vor participa la şedinţă în loc să vorbească public împotriva unora dintre politicile lui Trump.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sociopat

    vrea sa sa se ocupe de toate 

    si devine contradictoriu zi se zbarleste ka toata lumea. 

    vrea sa planifi e ba nu etc

    gogoasa trump se va desumfla repede 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb