ZIARUL BURSA

15 decembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Gabriel Dumitraşcu i-a făcut plângere penală ministrului Energiei

DUPĂ O SCRISOARE DESCHISĂ EXTREM DE DURĂ, ÎN NOIEMBRIE Gabriel Dumitraşcu i-a făcut plângere penală ministrului Energiei

A.S., A.A.Companii / 15 decembrie 2016

Gabriel Dumitraşcu, fostul şef al direcţiei de privatizare din Ministerul Energiei, care a candidat pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica, i-a făcut, ieri, plângere penală lui Victor Vlad Grigorescu, actual ministru al energiei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Domnul Dumitraşcu reclamă nereguli în desfăşurarea procedurilor de recrutare a conducerii Hidroelectrica.

Soluţii de optimizare fiscală pentru investitorii în acţiuni

ADVERTORIAL Soluţii de optimizare fiscală pentru investitorii în acţiuni

Piaţa de Capital / 15 decembrie 2016

În România, investitorii de retail care fac plasamente pe pieţele străine de capital se confruntă cu problema impozitării separate a câştigurilor nete înregistrate pe fiecare piaţă străină în parte. Pierderile înregistrate pe o piaţă sunt compensate doar cu profitul obţinut în piaţa respectivă, astfel ajungându-se la situaţia în care impozitarea se face pe sume mai mari decât cele din câştigul net al portofoliului.

Fed anunţă prima majorare a dobânzilor după alegerea lui Trump în funcţia de preşedinte

SUA: Fed anunţă prima majorare a dobânzilor după alegerea lui Trump în funcţia de preşedinte

Mina IrinaInternaţional / 15 decembrie 2016

Actualizare 11:30 Preşedintele Fed: "Alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a pus banca centrală americană într-un nor de incertitudini"

Alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a pus banca centrală americană într-un "nor de incertitudini" şi i-a făcut pe unii membrii ai conducerii instituţiei să îşi schimbe estimările privind evoluţia economiei, a declarat preşedintele Fed, Janet Yellen, într-o conferinţă de presă ţinută după anunţarea deciziei.

Actualizare 09:12 Florin Cîţu: "Economia UE nu şi-a revenit după criza din 2008 şi faptul că SUA vede deja sfârşitul acestei perioade de creştere reprezintă o veste proastă"

Redevenţa petrolieră cuvenită statului – diminuată cu aproape 1,4 miliarde de dolari

RAPORT CURTEA DE CONTURI 2011-2015 Redevenţa petrolieră cuvenită statului – diminuată cu aproape 1,4 miliarde de dolari

A.S.Companii / 15 decembrie 2016

Neaplicarea dispoziţiilor legale şi stabilirea preţului de referinţă a gazelor naturale extrase în România în alte condiţii decât cele stabilite prin Legea petrolului nr. 238/07.06.2004 au condus la diminuarea redevenţei petroliere cuvenită bugetului de stat, pentru perioada 2011-2015, cu suma estimată de 4.671.501.106,7 lei (1.390.987.220 USD), potrivit Raportului de audit al performanţei privind concesionarea resurselor minerale ale ţării în perioada 2011-2015, realizat de Curtea de Conturi a României.

Negocierile dintre "KazMunayGas" şi CEFC privind vânzarea "Rompetrol", în etapa finală

Negocierile dintre "KazMunayGas" şi CEFC privind vânzarea "Rompetrol", în etapa finală

Andrei StanPiaţa de Capital / 15 decembrie 2016

Actualizare 18:14 KMGI vrea să crească capacitatea de rafinare la 10 milioane tone de ţiţei pe an, după încheierea acordului cu CEFC

"KMG International" (KMGI) îşi propune să crească capacitatea de rafinare la 10 milioane tone ţiţei pe an, în ţara noastră, să construiască până la 200 de noi puncte de alimentare cu carburanţi şi o centrală de cogenerare pe platforma Petromidia, după încheierea acordului cu CEFC ("China Energy Company Limited") care atestă angajamentul de a efectua tranzacţia de cumpărare a 51% din acţiunile KMGI.

Preţul aurului a urcat, în aşteptarea creşterii dobânzii Fed

Preţul aurului a urcat, în aşteptarea creşterii dobânzii Fed

A.V.Materii Prime / 15 decembrie 2016

Preţul futures al aurului a crescut ieri, pe pieţele externe, lăsând în urmă nivelul minim al ultimelor zece luni, consemnat în ziua precedentă, în condiţiile în care traderii au făcut hedging împotriva unei potenţiale surprize din partea BĂNCII CENTRALE AMericane (Federal Reserve - Fed), care era aşteptată să anunţe majorarea dobânzii-cheie pentru prima oară în acest an.

Reţelele de socializare influenţează vacanţele românilor

PARAVION: Reţelele de socializare influenţează vacanţele românilor

ADELINA TOADERCompanii / 15 decembrie 2016

Aproximativ 45% dintre tinerii de până în 34 de ani, din mediul urban, cu venituri medii şi peste medie, îşi planifică sejururile şi în funcţie de pozele sau impresiile pe care prietenii le postează pe Facebook, potrivit unui studiu realizat de agenţia de turism online, Paravion.

Trump îi cheamă la raport pe liderii companiilor de tehnologie

DUPĂ CERERI DE BOICOT ŞI ACUZAŢII DE EVAZIUNE FISCALĂ ÎN TIMPUL CAMPANIEI ELECTORALE, Trump îi cheamă la raport pe liderii companiilor de tehnologie

ADI IACOBInternaţional / 15 decembrie 2016

După ce, de-a lungul campaniei sale electorale, a atacat companiile de tehnologie şi pe directorii lor, acuzându-i de evaziune fiscală, de faptul că nu fac investiţii în SUA şi cerând oamenilor să-i boicoteze, preşedintele ales al SUA Donald Trump i-a invitat pe liderii marilor companii de tehnologie la o întâlnire faţă în faţă, la New York, pentru a discuta despre viitorul industriei tehnologiei, informează BBC.

Zona euro suspendă reducerea datoriei Greciei

Zona euro suspendă reducerea datoriei Greciei

Internaţional / 15 decembrie 2016

Miniştrii de Finanţe din zona euro au decis să suspende măsurile de reducere pe termen scurt a datoriei Greciei, după ce premierul grec Alexis Tsipras a adoptat mai multe măsuri sociale, a anunţat ieri un purtător de cuvânt al Eurogroup, informează AFP.

NEPI fuzionează cu "Rockcastle"

NEPI fuzionează cu "Rockcastle"

Piaţa de Capital / 15 decembrie 2016

Fondurile imobiliare NEPI şi Rockcastle au anunţat că vor fuziona într-o nouă entitate înregistrată în Isle of Man, NEPI Rockcastle PLC ("NewCo"), tranzacţie ce se va implementa pe baza unui raport de schimb de 4,5 acţiuni existente Rockcastle pentru 1 acţiune existenţa NEPI, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Amazon a făcut prima sa livrare cu o dronă

Amazon a făcut prima sa livrare cu o dronă

Internaţional / 15 decembrie 2016

Compania americană de comerţ online Amazon a anunţat că a efectuat prima livrare a unui colet prin intermediul unei drone, potrivit unui fişier video publicat miercuri pe pagina sa de Internet, informează AFP, potrivit Agerpres.

MACRO NEWSLETTER 15 Decembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 15 Decembrie 2016

Internaţional / 15 decembrie 2016

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a stagnat în decembrie 2016, la 13,8, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a crescut peste aşteptări, cu 4,7 puncte, până la 63,5.

Bittnet intenţionază să îşi majoreze capitalul

C.P.Piaţa de Capital / 15 decembrie 2016

Bittnet (BNET), prima companie IT din România care s-a listat pe piaţa AeRO operată de Bursă de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat că a emis 4,5 milioane de drepturi de preferinţă pentru acţionarii existenţi la 20 mai 2016, în contextul în care...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo