PENTRU CULTURILE DE PORUMB ŞI FLOAREA SOARELUI Groupama a lansat o asigurare agricolă care acoperă riscurile climatice

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 15 decembrie 2016

Compania de asigurări Groupama Asigurări, deţinută de grupul francez Groupama, va lansa, începând din ianuarie 2017, o asigurare agricolă care acoperă toate riscurile climatice pentru culturile de floarea soarelui şi de porumb, în contextul în care agricultorii ar putea primi fonduri europene pentru a plăti primele de asigurare, a declarat miercuri directorul adjunct al Groupama, Călin Matei.

La nivel european, până la 82% din bugetul alocat fermierilor din statele membre ale Uniunii Europene (UE), pentru managementul riscurilor, poate fi acordat pentru subvenţionarea primelor de asigurare.

România ar putea absorbi astfel de fonduri în curând, în condiţiile în care are alocate 200 milioane de euro în acest scop din exerciţiul bugetar 2014-2020, potrivit Groupama, relatează news.ro.

Noul produs Groupama acoperă riscurile reprezentate de grindină, furtună sau uragan, ploaie torenţială, băltire, exces de umiditate, inundaţii, secetă, arşiţă şi incendiul din cauze naturale, potrivit reprezentanţilor companiei.

Conform barometrului realizat de companie în rândul fermierilor din portofoliul Groupama în anul 2015, 95% dintre respondenţi au desemnat seceta drept riscul cu cel mai mare impact asupra afacerii, iar jumătate dintre aceştia constată că frecvenţa sau violenţa fenomenelor climatice au crescut în zona în care îşi desfăşoară activitatea.

Prin acest produs, compania acoperă valoarea cheltuielilor pentru fiecare hectar, cu condiţia ca pierderea recoltei să fie mai mare de un anumit prag. Pragul maxim garantat al recoltei nu poate fi mai mare de 85% din media anilor anteriori.

"Spre exemplu, dacă în trecut a existat o producţie de 10 tone la hectar, puteţi avea o producţie garantată de 8,5 tone, iar orice nivel sub acest prag va fi despăgubit. Dacă a existat o recoltă de 7 tone, cele 1,5 tone pierdute ca urmare a unui fenomen climatic vor fi indemnizate", a precizat Călin.

Preţurile poliţelor de asigurare sunt cuprinse între 75 lei pe hectar şi 250 lei hectar, în funcţie de regiune, de dimensiunea fermei, de nivelul franşizei şi de istoric.

Nivelul minim al franşizei e 5%. Din datele deţinute de firmă, nivelul cheltuielor făcute de fermieri, pentru fiecare hectar, este cuprins, de regulă, între 2.700 şi 3.300 de lei anual.

Groupama Asigurări are un portofoliu de peste 3.100 de clienţi fermieri şi a ajuns la aproximativ un milion de hectare ca suprafaţă de culturi agricole asigurate în anul agricol 2015 - 2016.

Compania de asigurări a plătit în România despăgubiri în valoare totală de 37 de milioane de lei pentru cele 1.778 de dosare de daune agricole avizate în perioada septembrie 2015 - octombrie 2016, numărul dosarelor fiind în creştere faţă de anii anteriori cu peste 300%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb