Procedura de "lichidare" a companiei "Rulmentul" Braşov se apropie de final. Au mai rămas de vândut doar cantina şi două hale care fuseseră ipotecate în favoarea companiei "Dapinia Trading", furnizorul de oţel al societăţii, aceasta având de recuperat aproximativ patru milioane de euro.
Potrivit lui Dragoş Moldoveanu, lichidator în cadrul RVA Insolvency Specialists, firmă care alături de Casa Insolvenţă Transilvania formează consorţiul de lichidatori, la finele anului trecut s-a finalizat şi darea în plată a activelor companiei către creditorii bugetari - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statuluiu, Autoritatea Naţională Vamală şi Direcţia Fiscală a municipiului Braşov. Clădirile care au făcut obiectul acestei "dări în plată" (stingerea debitului către creditorii bugetari prin cedarea clădirilor) au rămas în administrarea Primăriei Braşov.
Tot la finele anului trecut a încetat procesul de revendicare deschis de cetăţeanul german Hans Eissenberger. Acesta nu a mai apărut să îşi susţină "cauza". În aceste condiţii, a fost semnat contractul prin care s-au cedat mai multe imobile întinse pe o suprafaţă de opt hectare - Laborator - Staţie de epurare, Hala Mecanic şef, Spaţiu verde, Pavilion administrativ, Construcţii metalice, Parc Auto-magazie centrală, Staţie Hidrofoare, Drum I, Drum II - companiei Sigur Imob SRL. Aceas-ta câştigase în primăvara lui 2010 licitaţia pentru activele amintite pentru 2,6 milioane de euro după ce preţul pachetului a fost redus succesiv, cu câte 25%, de la valoarea iniţială de 5,32 de milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, contra a circa 400.000 de euro.
Ede Erdely, omul de afaceri care a reprezentat compania Sigur Imob la licitaţie, intenţiona să construiască pe activele achiziţionate o mică fabrică de rulmenţi radianţi cu 350 de muncitori, majoritatea provenind de la fosta companie Rulmentul.
• S-au vândut şi utilajele
În 2009, bunurile mobile ale societăţii au fost vândute către compania Silnef MG SRL Braşov pentru 2,5 milioane de euro. Compania îi are ca acţionari pe Silviu Strejuţ, proprietarul companiei Silnef Braşov, care deţine 47% din capitalul social, şi societatea Remat MG Arad, aceasta având o cotă de 53% din acţiuni, care, la rândul său, este controlată de concernul austriac din domeniul reciclării, Muller-Guttenbrunn. Administrator este Strejuţ. Firma are ca obiect principal de activitate demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Capitalul social al companiei este de 29,4 milioane de lei.
Potrivit creditorilor, cele mai bune oferte pentru achiziţionarea platformei Rulmentul SA se situau în jurul sumei de 12 milioane de euro (în concret s-au recepţionat două oferte scrise, neînsoţite de angajamente ferme sau alte garanţii în care s-a oferit 5 milioane, respectiv 12 milioane de euro pentru întreaga platformă disponibilă). Suma nu numai că nu ar fi ajuns pentru stingerea datoriilor către creditori, dar ar fi însemnat şi o pierdere mare pentru stat în condiţiile în care patrimoniul societăţii a fost evaluat la 126.596.757,22 lei (aproape 30 de milioane de euro). În acest sens, creditorii au acceptat ca lichidatorii să adopte o procedură de dare în plată a unor active, urmând ca o parte dintre bunurile societăţii, pentru care există oferte, să fie valorificate pentru a se stinge şi clienţii garantaţi.
1. prindem hotii
(mesaj trimis de ungureanu razvan-premier în data de 07.02.2012, 00:12)
hotilor.prostilor,gunoaielor.. cancescu-tariceanu-atanasiu-vo sganian...ati distrus tot...ATENTIE....ati belito...am venit sa va PRIND..!!!