DUPĂ ÎNTREVEDEREA CU CIOLOŞ Hollande a acceptat să vină în România

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2016

Hollande a acceptat să vină în România

Cioloş susţine necesitatea prezenţei întreprinderilor mici şi mijlocii franceze în domeniile agroalimentar şi energetic şi în dezvoltarea laserului de la Măgurele

--------

Actualizare 16:27 Cioloş a invitat oamenii de afaceri francezi să investească în ţara noastră

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlni astăzi, la Paris, cu preşedintele MEDEF, Jean Burelle şi oameni de afaceri francezi cărora le-a prezentat oportunităţile de investiţii în România şi le-a transmis că Executivul are un program economic care asigură predictibilitate legislativă, fiscală şi financiară, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului.

"Premierul Cioloş a avut o întâlnire, la sediul MEDEF International(Le Mouvement des entreprises de France), cu şefii unor întreprinderi franceze, în prezenţa preşedintelui acesteia, Jean Burelle. Şeful executivului de la Bucureşti a prezentat oportunităţile de investiţii în România şi a transmis un mesaj de încredere investitorilor, alături de invitaţia de a veni să investească în România, în condiţiile în care actualul guvern are un program economic care asigură predictibilitate legislativă, fiscală şi financiară", se arată în comunicat.

Întâlnirea prim-ministrului a avut loc astăzi, în ultima zi a vizitei oficiale pe care a întreprins-o în Franţa.

Premierul Dacian Cioloş a fost însoţit la Paris de Costin Borc, viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei primului-ministru, Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, Petru Tobă, ministrul Afacerilor Interne, Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, şi Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:10 Cioloş: "Hollande este deschis aderării României la Schengen iniţial cu frontierele aeriene"

Franţa este deschisă posibilităţii aderării României la Spaţiul Schengen începând cu frontierele aeriene, ca primă etapă, a declarat premierul Dacian Cioloş, acesta argumentând că Bucureştiul îndeplineşte toate criteriile în acest sens, potrivit unui interviu acordat publicaţiei L'Express, citat de Mediafax.

"De mulţi ani, România îndeplineşte condiţiile pentru aderarea la Schengen. Dacă nu s-a întâmplat nimic, acest lucru a fost din raţiuni în principal politice, legate de nivelul de corupţie care era în ţara noastră. Dar situaţia s-a îmbunătăţit. Cele mai recente rapoarte europene elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, care măsoară progresele înregistrate în reformarea sistemului judiciar şi în combaterea corupţiei, sunt favorabile", afirmă Dacian Cioloş.

"De asemenea, am demonstrat, în ultimele luni, că România, în colaborare cu agenţia Frontex, este capabilă să protejeze frontierele Europei. Deci, sunt întrunite toate ingredientele pentru a putea adera la Spaţiul Schengen. O primă etapă ar putea fi deschiderea spaţiului aerian Schengen pentru România. Am cerut susţinerea (preşedintelui Franţei, n.r.) François Hollande; mi-a răspuns că această opţiune este posibilă", a precizat Cioloş.

(S.A.)

----------

Preşedintele Francois Hollande a acceptat să facă o vizită oficială ţării noastre, după întrevederea pe care a avut-o, ieri, la Paris, cu premierul nostru Dacian Cioloş.

În cadrul discuţiilor, cei doi au vorbit despre intensificarea relaţiilor economice, potrivit Mediafax.

Premierul Dacian Cioloş a spus, într-o conferinţă comună cu preşedintele Hollande, că, prin discuţiile avute la Palatul Elysee, au fost adăugate "cărămizi noi" pe o platformă solidă a colaborării dintre România şi Franţa, unul dintre subiectele abordate fiind intensificarea relaţiilor economice.

Dacian Cioloş a spus că cele două state au un parteneriat strategic care are deja rezultate bune în domeniul construcţiei de maşini, al energiei şi al aeornauticii. În context, şeful Executivului a precizat că a sugerat ca "pe această fundaţie solidă să intensificăm relaţiile noastre economice", profitând de faptul că România are o economie stabilă, fiind unul dintre statele UE cu cea mai mare creştere economică, şi că guvernul doreşte să asigure predictibiliate pentru mediul de afaceri.

Premierul a mai spus că ar fi necesară o prezenţă a întreprinderilor mici şi mijlocii franceze în domeniul agroalimentar, energetic şi în dezvoltarea laserului de la Măgurele, precizând că "există un interes în creştere în Franţa pentru a se implica în punerea în valoare a acestei platforme".

La rândul său, preşedintele francez a afirmat că a discutat cu Cioloş despre obiectivele comune în domeniile cercetării, apărării şi educaţiei, dar şi despre situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, în sensul susţinerii procesului de integrare europeană a acestui stat.

Preşedintele Franţei a declarat că sistemul Schengen trebuie îmbunătăţit, având în vedere că o destrămare a acestuia ar avea consecinţe extrem de grave pentru UE, el arătându-se deschis aderării României la acest spaţiu.

În acelaşi timp, Francois Hollande a confirmat că a acceptat invitaţia de a veni în vizită în România în cursul acestui an, invitaţie adresată recent de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. eu o vreau pe Angela

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb