Producătorul de sisteme de zidărie Cemacon (CEON) a raportat un profit net de 22,68 milioane de lei, în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 64% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a contextului de piaţă favorabil şi a strategiei companiei, se arată în comunicatul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Liviu Stoleru, directorul general al companiei, a declarat: "Operaţional, activitatea de producţie a funcţionat optim. Suntem la niveluri record cu principalii indicatori de business, peste cei din anul anterior şi peste prognoza bugetară. Înţelegem, însă, că ne aflăm pe vârful unui ciclu de creştere şi că, însumând premisele, majoritar negative, care stau la baza bugetării pentru 2019, precum creşterile accentuate de preţ la electricitate şi gaz, previziunea pentru anul viitor este mai rezervată".
Veniturile din vânzări, care au reprezentat circa 95% din totalul veniturilor, au urcat, după primele nouă luni ale anului, cu 20%, până la 87,48 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele au crescut cu 20%, până la 17,01 milioane de lei, cele cu personalul cu 29%, până la 16,15 milioane de lei, iar "Alte cheltuieli din exploatare" au stagnat la circa 25 de milioane de lei.
La nivel financiar, producătorul de sisteme de zidărie a înregistrat, în perioada ianuarie - septembrie 2018, o pierdere de aproape 2,41 milioane de lei, cu 33% mai mare decât cea raportată în aceeaşi perioadă a anului trecut.
După primele nouă luni ale anului, valoarea activelor totale ale Cemacon se ridică la 200,26 milioane de lei, cu 10% peste cea de la începutul anului, circa două treimi fiind date de cele imobilizate, în sumă de 132,13 milioane de lei.
Pentru perioada ianuarie - septembrie 2018, datoriile totale s-au ridicat la 67,54 milioane de lei, în scădere cu 6% faţă de cele de la finalul anului trecut, peste 60% fiind date de cele pe termen lung, în sumă de 43 milioane de lei.
Recent, acţionarii companiei au aprobat majorarea capitalului social al Cemacon cu cel mult 2,718 milioane de lei, până la un nivel maxim de 50,57 milioane de lei, în scopul finanţării activităţii societăţii şi a compensării creanţelor directe.
Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl deţin, prin intermediul PIF Industrial SRL şi Dedeman SRL, 59,44% din producătorul de sisteme de zidărie.
Valoarea de piaţă a producătorului de sisteme de zidărie la BVB este de 168,4 milioane de lei.