ZIARUL BURSA

08 noiembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Kriophoros Hermes (care ia mielul), copie târzie-romană a originalului grec din secolul al V-lea î.Hr., Muzeul Barracco, Roma

TROCUL REVINE Înapoi în viitor

Dan NicolaieMaterii Prime / 8 noiembrie 2018

Dan Nicolaie

Trocul, cea mai simplă formă a comerţului, nu a fost abandonat în ţara noas­tră. Lipsa banilor lichizi, sărăcia, dar şi alte motive fac ca în anu­mite zone oamenii să apeleze, cu ritmicitate, la imemorialul troc pentru a putea valorifica şi obţine anumite bunuri.

Lumea evoluează continuu, dar, adesea, pături largi de oameni, din diverse motive, nu ţin pasul cu evoluţia. Interesant este faptul că, totuşi, chiar şi aşa, fragmente de progres sunt folosite de către aceştia.

Adrian Volintiru

Statul cere încă 500 milioane lei de la Romgaz

A.I.Companii / 8 noiembrie 2018

Adrian Volintiru: "Am convocat acţionarii pentru aprobarea repartizării dividendului suplimentar" 

Consiliul de Administraţie al Romgaz (SNG) a avizat, în şedinţa de ieri, solicitarea acţionarului majoritar Ministerul Energiei, privind distribuirea, în acest an, a unui dividend suplimentar de 500 de milioane de lei, respectiv 1,3 lei/acţiune, se arată într-un comunicat al producătorului de gaze naturale publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Italienii întreabă cum îşi pot muta banii în străinătate"

CEO BANCA MEDIOLANUM: "Italienii întreabă cum îşi pot muta banii în străinătate"

A.T.Internaţional / 8 noiembrie 2018

Massimo Doris, Mediolanum: "Clienţii băncii sunt îngrijoraţi de pieţele italiene volatile" 

Clienţii unuia dintre cei mai mari administratori de active din Italia, Banca Mediolanum, ridică întrebări despre modalităţile prin care îşi pot muta economiile în străinătate, îngrijoraţi de pieţele italiene volatile, a declarat, ieri, directorul executiv al companiei, Massimo Doris, transmite Reuters.

Democraţii câştigă Camera Reprezentanţilor, republicanii - Senatul

ALEGERI LA MIJLOC DE MANDAT ÎN SUA: Democraţii câştigă Camera Reprezentanţilor, republicanii - Senatul

V.R.Internaţional / 8 noiembrie 2018

Rezultatele preliminare ale alegerilor de la mijlocul mandatului des­făşurate în SUA, la data de 6 noiembrie, arată că democraţii au obţinut aproape 220 de mandate în Camera Reprezentanţilor, ceea ce le asigură majoritatea, în timp ce republicanii preşedinteluI Donald Trump şi-au păs­trat controlul Senatului, cu cel puţin 50 de mandate.

Conflict constituţional între Parlament şi ÎCCJ

CCR A DECIS ÎN FAVOAREA LUI LIVIU DRAGNEA Conflict constituţional între Parlament şi ÎCCJ

GEORGE MARINESCUPolitică / 8 noiembrie 2018

Curtea Constituţională a stabilit, ieri, că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. Magistraţii cons-tituţionali au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu acest conflict.

Parlamentul European pregăteşte o rezoluţie dură pentru România

Parlamentul European pregăteşte o rezoluţie dură pentru România

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 8 noiembrie 2018

Plenul Parlamentului European va adopta, la mijlocul săptămânii viitoare, rezoluţia privind situaţia statului de drept din ţara noastră. Actul a fost elaborat în urma modificărilor legilor justiţiei şi a legislaţiei penale de către coaliţia majoritară PSD-ALDE, modificări care în opinia majorităţii deputaţilor europeni au rolul să slăbească statul de drept şi lupta anticorupţie. Europarlamentarii sunt nemulţumiţi şi de modul în care Laura Codruţa Kövesi a fost schimbată din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de noua procedură declanşată de ministrul justiţiei, Tudorel Toader pentru revocarea procurorului general, Augustin Lazăr. Şi evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, sunt în atenţia parlamentarilor europeni, precum şi faptul că niciun factor de decizie din Guvern şi Legislativ nu pare interesat să acorde mai multă importanţă Consiliului Superior al Magistraturii în numirea procurorilor şefi de la DNA, DIICOT şi Parchetul General.

Proiectul autostrăzii Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni, aprobat în Parlament

Proiectul autostrăzii Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni, aprobat în Parlament

ALINA VASIESCUCompanii / 8 noiembrie 2018

Ionel Apostol, preşedintele asociaţiei "Împreună pentru A8": "Aşteptăm cu mare interes promulgarea legii de către Preşedintele României" 

Proiectul autostrăzii Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni (A8) a fost aprobat, ieri, printr-o lege în Parlament, conform anunţului făcut de asociaţia "Împreună pentru A8".

Jack Cutişteanu

OPINII ANRE şi OPCOM - politica struţului

JACK CUTIŞTEANU, Director general PetprodCompanii / 8 noiembrie 2018

În ediţiile din 17 octombrie şi 5 noiembrie ale ziarului BURSA au fost publicate două interviuri pe două teme diferite. În 17 octombrie, subiectul principal era piaţa de echilibrare şi, în parte, PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare), iar în 5 noiembrie vorbeam despre tranzacţiile PZU, pe datele puse la dispoziţie de OPCOPM.

Un fond american investeşte 1,5 milioane de euro în Instant Factoring

Un fond american investeşte 1,5 milioane de euro în Instant Factoring

R.R.Piaţa de Capital / 8 noiembrie 2018

Instant Factoring a primit o finanţare de 1,5 milioane de euro de la un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, fondurile atrase, alături de capitalurile proprii ale companiei, vor susţine extinderea activităţii pe piaţa din ţara noastră, prin dezvoltarea operaţiunilor de micro-finanţare pentru un volum de facturi cu valori totale de până la 20 de milioane de euro, în 2019.

Credit cu dobândă preferenţială pentru clienţii care vor autoturisme hibrid şi electrice

BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA PARIS SUCURSALA BUCUREŞTI: Credit cu dobândă preferenţială pentru clienţii care vor autoturisme hibrid şi electrice

E.O.Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2018

BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucureşti, cea mai nouă bancă din ţara noastră, a lansat, prin marca sa comercială Cetelem, creditul cu dobândă preferenţială pentru clienţii băncii care vor să cumpere autoturisme hibrid şi electrice. Banca a anunţat şi că extinde parteneriatul cu importatorul auto Hyundai, finanţând achiziţionarea modelelor Ioniq şi Kona Electric.

"Rezultatele Grupului TeraPlast reflectă creşterea sectorului de construcţii"

ANALIZĂ TRADEVILLE: "Rezultatele Grupului TeraPlast reflectă creşterea sectorului de construcţii"

Vlad DobreaCompanii / 8 noiembrie 2018

TeraPlast - profit net în creştere cu 40%, în primele nouă luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2017 

Rezultatele financiare pozitive raportate, recent, de Grupul TeraPlast atestă creşterea sectorului de construcţii, prin cererea ridicată pentru materiale specifice, bazându-se în aceeaşi măsură şi pe o strategie de dezvoltare eficientă, arată o analiză Tradeville.

Corupţie pe bază de invitaţii

FIFA - FOOTBALL LEAKS Corupţie pe bază de invitaţii

D.N.Sport / 8 noiembrie 2018

Şeful fotbalului mondial are, din nou, probleme cu justiţia. Din 2015 anchetele vin una după alta şi au afectat mai multe serii de oficiali ai FIFA. Justiţia elveţiană a desemnat un procuror special care va cerceta legăturile dintre actualul preşedinte al FIFA, Gianni Infantino, şi prim-procurorul cantonului elveţian Haut-Valais, Rinaldo Arnold.

"Parmalat" cumpără unele operaţiuni "Kraft" din Canada

"Parmalat" cumpără unele operaţiuni "Kraft" din Canada

Alina VasiescuInternaţional / 8 noiembrie 2018

"Kraft Heinz" Co. îşi va înstrăina operaţiunile cu brânză naturală din Canada către producătorul italian de lactate "Parmalat" SpA în cadrul unei afaceri evaluate la 1,62 miliarde de dolari canadieni (1,23 miliarde de dolari SUA), compania americană urmărind astfel să-şi reducă datoriile.

Controversă "spaţială" legată de extratereştri

O.D.Miscellanea / 8 noiembrie 2018

Oamenii de ştiinţă au găsit un nou subiect de controversă legat de un "obiect" care a traversat sistemul solar. De altfel, discuţia aceasta face parte din una mai largă, legată de confirmarea sau nu a existenţei unor alte forme de viaţă în univers.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Declaraţia lui Orban a urmat atacurilor la care preşedintele Klaus Iohannis i-a supus pe liderii coaliţiei de guvernare.

Ludovic Orban: "Tăriceanu este un Dragnea mai mic"

I.GHE.Politică / 8 noiembrie 2018

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Ortban a susţinut, ieri, la Helsinki, că nu negociază cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu nicio colaborare cu privire la moţiunea de cenzură pe care opoziţia parlamentară doreşte să o depună...

Telefonul, vedeta site-urilor de vânzări

Companii / 8 noiembrie 2018

Telefonul mobil este cel mai tranzacţionat obiect pe site-urile de vânzări autohtone. Peste 400.000 de utilizatori scot anual la vânzare pe internet mai mult de 1,8 milioane de telefoane mobile, principalul motiv fiind acela de a-şi cumpăra...

MACRO NEWSLETTER-08 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-08 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 8 noiembrie 2018

Producţia industrială din Germania şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2018, până la 0,8%, de la 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,1% în luna precedentă. Producţia din industria...

BET-FI, singurul indice în scădere

BVB BET-FI, singurul indice în scădere

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 8 noiembrie 2018

 Rulaj de 57,13 milioane de lei 

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 57,13 milioane de lei, peste valoarea medie a acestui an, de circa 41,54 de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo