CEO BANCA MEDIOLANUM: "Italienii întreabă cum îşi pot muta banii în străinătate"

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2018

"Italienii întreabă cum îşi pot muta banii în străinătate"

Massimo Doris, Mediolanum: "Clienţii băncii sunt îngrijoraţi de pieţele italiene volatile"

Clienţii unuia dintre cei mai mari administratori de active din Italia, Banca Mediolanum, ridică întrebări despre modalităţile prin care îşi pot muta economiile în străinătate, îngrijoraţi de pieţele italiene volatile, a declarat, ieri, directorul executiv al companiei, Massimo Doris, transmite Reuters.

Domnia sa a precizat, într-un interviu: "Unii clienţi ne întreabă despre modalităţile de mutare a unor bani în străinătate, într-o manieră transparentă şi legală. Şi acesta este un fel de întrebare pe care nu ne-au adresat-o anul trecut".

Obligaţiunile guvernamentale italiene şi piaţa de valori de la Milano s-au diminuat de când un nou guvern populist şi eurosceptic a preluat mandatul în iunie, ridicând îngrijorarea că cea de-a treia economie din zona euro ar putea părăsi moneda unică.

De asemenea, investitorii au renunţat la active, în baza temerilor că bugetul propus de guvern în anul 2019 ar putea creşte datoria publică.

"Ţara e solidă ... dar toată această incertitudine creează tensiuni şi frică printre investitori", a declarat Massimo Doris într-un interviu.

La sfârşitul lunii octombrie, Comisia Europeană a respins proiectul bugetului pe 2019 al Guvernului Italian, ceea ce reprezintă o premieră în istoria UE.

Potrivit regulilor europene, Italia dispune de trei săptămâni, de la momentul respingerii, să prezinte un buget revizuit.

 În caz contrar, există riscul deschiderii unei proceduri de deficit excesiv împotriva Romei, ceea ce ar conduce la sancţiuni financiare care să echivaleze, în teorie, cu 0,2% din PIB-ul italian - adică 3,4 miliarde de euro, pe baza datelor din 2017.

Fostul Guvern de centru-stânga promisese un deficit public de 0,8% din PIB în 2019, însă actualul Executiv Italian preconizează un deficit de 2,4% anul viitor, de 2,1% în 2020 şi 1,8% în 2021. 

Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, a transmis, ieri, înaintea unui vot de încredere în Senat privind un decret despre securitate şi imigraţie, că nu există niciun risc ca guvernul italian să pice, potrivit Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb