PROBLEME ÎN COALIŢIE ALDE vrea două tururi de scrutin la alegerea primarilor

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 8 noiembrie 2018

ALDE vrea două tururi de scrutin la alegerea primarilor

Deputaţii ALDE au votat, ieri, în plen, în favoarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, în ciuda dorinţei colegilor social-democraţi ca edilii să fie aleşi dintr-un singur tur. Varujan Vosganian, vicepreşedintele ALDE a spus că el şi colegii săi nu vor să rupă coaliţia de guvernare, dar la această lege au un alt punct de vedere faţă de social-democraţi.

Proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin a intrat la votul final în plenul Camerei Deputaţilor, cu propunere de respingere. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel că proiectul a fost retrimis pentru dezbatere la comisiile de specialitate, urmând ca legea să revină la vot final în plen.

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat că social-democraţii nu vor ca primarii să fie aleşi în urma a două tururi de scrutin. El s-a adresat celor din opoziţie, care sus-ţin acest proiect: "Vă batem la locale de nu vă vedeţi. Nu mai bine vă găsiţi oameni buni să ne bateţi indiferent de alegeri?".

Deputatul Varujan Vosganian a declarat, în plen, că ALDE a votat în bloc împotriva respingerii legii şi a anunţat că formaţiunea politică din care face parte vrea ca primarii să îşi obţină mandatul în urma a două tururi de scrutin. Vosganian a menţionat: "Grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor în două tururi. Asta nu înseamnă că avem divergenţe cu PSD sau că vrem să rupem coaliţia, pentru că în programul de guvernare nu am avut nicio precizare cu privire la această temă, astfel că rămâ-ne la îndemâna fiecărui grup parlamentar. Ce-ar fi fost dacă am fi avut alegeri într-un singur tur pentru preşedintele Româ-niei din 1990 încoace?".

Este pentru a doua oară când deputaţii ALDE îi pun în încurcătură pe cei de la PSD. Prima dată s-a întâmplat când legea offshore a intrat în plenul Camerei Deputaţilor pentru prima dată în sesiunea din această toamnă, la începutul lunii octombrie. Atunci parlamentarii ALDE s-au opus proiectului modificat de social-democraţi, iar legea a fost retrimisă la comisii, pentru două săptămâni, timp în care s-a ajuns la un consens politic inclusiv cu deputaţii opoziţiei parlamentare, după care legea a trecut de plenul Camerei în 24 octombrie.

Şi în cazul legii offshore, şi în cazul actualului proiect privind alegerile locale, Camera Deputaţilor este for decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb