DUPĂ PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Profit de aproape un miliard de lei pentru Romgaz

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 14 august 2019

Profit de aproape un miliard de lei pentru Romgaz

Veniturile din vânzarea gazelor naturale au crescut cu 20,83%, până la 2.526,3 milioane de lei

Romgaz Mediaş (SNG) a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, după primele şase luni ale anului curent, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18%, faţă de primul semestru 2018.

Romgaz Mediaş (SNG) a obţinut un profit net de 975,9 milioane de lei, după primele şase luni ale anului curent, în creştere cu 24,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 16,18%, faţă de primul semestru 2018, se arată în raportul remis de producătorul de gaze naturale operatorului pieţei noastre de capital.

Este rezultatul creşterii veniturilor din vânzarea gazelor naturale cu 20,83%, până la 2.526,3 milioane de lei, încasări obţinute atât pe baza producţiei interne cât şi a gazelor cumpărate pentru revânzare, evoluţie care a compensat scăderea veniturilor din serviciile de înmagazinare cu 12,51% şi a veniturilor din energie electrică, în scădere cu 53,3%.

"Efectul pozitiv al majorării cifrei de afaceri asupra profitului a fost afectat de creşterea cheltuielilor cu impozitul pe veniturile suplimentare (+65,6%, respectiv o creştere de 174,7 milioane lei) şi de contribuţia bănească percepută de la titularii de licenţe în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale de 2% din cifra de afaceri, realizată din activităţile ce fac obiectul licenţelor acordate de ANRE (41,85 milioane de lei)", menţionează Romgaz în raport.

În primele şase luni ale anului curent, Romgaz a produs 2.700 milioane de metri cubi de gaze naturale, cu 2,3% peste producţia realizată în perioada similară a anului anterior şi cu 0,3% mai mare decât cea programată.

Producţia de gaze a fost susţinută, printre altele, de valorificarea la maximum a potenţialului zăcământului Caragele prin finalizarea unor lucrări de investiţii pentru extinderea infrastructurii productive şi conectarea sondelor la această infrastructură, precum şi de continuarea proiectelor de reabilitare a principalelor zăcăminte mature de gaze, ce a dus la anularea declinului de producţie pentru aceste zăcăminte, explică compania.

Pe de altă parte, producţia de energie electrică a Romgaz, după primele şase luni ale anului curent, a fost de 171,66 TWh, fiind mai mică decât cea realizată în perioada similară a anului 2018 , când s-au produs 466,22 TWh.

"Scăderea cantităţii de energie electrică produsă, este în strânsă legătură cu lucrările de investiţii derulate în cadrul CTE Iernut, lucrări care implică restricţionarea funcţionarii grupurilor energetice ale părţii vechi a centralei termoelectrice", se menţionează în raportul companiei.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din producătorul natural de gaze, companie a cărei valoare de piaţă la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 12,68 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb