DUPĂ REORGANIZAREA ANPC Beatrice Aldea: "Direcţia control bănci din ANPC - separată de restul domeniilor"

V.D.
Politică / 22 ianuarie 2019

Beatrice Aldea: "Direcţia control bănci din ANPC - separată de restul domeniilor"

Guvernul a aprobat reorganizarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), conform ordonanţei publicate în Monitorul Oficial, numărul 53 din date de 21.01.2019.

Beatrice Aldea, vicepreşedinte în cadrul asociaţiei Parakletos, informează că: "Direcţia control pe bănci a fost separată de restul domeniilor. Asta înseamnă mişcări în personal. Domnul Paul Anghel (n.r. Director General) nu va mai fi director pe control bănci. Sorin Manţu (n.r. Comisar CJPJ) ar putea fi eliminat foarte uşor de pe bănci şi marginalizat pe alimentare, de exemplu. Departamentul unde Mihaela Lazea (n.r. şef Serviciu Produse şi Servicii Financiare din cadrul ANPC) se uneşte cu un alt departament, nebancarele. Aceste 2 departamente aveau 2 şefi. Unul va pica".

Beatrice Aldea a mai adăugat: "Iată cum dintr-o singură lovitură putem rămâne fără singurii oameni care au expertiză pe control bănci şi care au ajutat într-un fel sau altul de-a lungul anilor consumatorii de servicii financiare".

Pe de altă parte şi Asociaţia CREDERE a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă, susţinând că "Se urmăreşte scoaterea din schemă a celor 3 persoane care au sancţionat în mod drastic două bănci din România".

Analizând Hotărârea de Guvern împreună cu noua organigramă, şi ţinând cont şi de informaţiile furnizate de surse credibile, este lesne de înţeles că se urmăreşte scoaterea din schemă a celor 3 persoane care au sancţionat în mod drastic două bănci din România, se mai arată în comunicatul citat, care precizează: "Fie prin mutarea acestora pe alte departamente (care nu au legătură cu controalele pe bănci), fie prin retrogradarea din funcţie coroborat cu instituirea unor noi şefi care au capacitatea de a închide ochii. Mai exact, dl. Paul Anghel urmează să fie înlocuit din funcţia de director general şi va fi mutat pe zona produselor alimentare. Aceeaşi soartă ar urma să o aibă şi comisarul Manţu, marginalizat pe zona de produse alimentare, în condiţiile în care expertiza dânsului este pe zona de servicii financiar-bancare. În privinţa doamnei Lazea, şefa serviciului de produse financiare, cel mai probabil va fi îndepărtată, întrucât două departamente din cadrul ANPC vor fuziona, iar departamentul rezultat nu poate avea decât un singur şef".

Reorganizarea unei instituţii nu ar trebui să presupună niciodată eliminarea oamenilor profesionişti, verticali, corecţi. Din păcate, se pare că aceasta este una dintre metodele prin care se elimină oamenii incomozi din instituţiile de stat, mai susţine Asociaţia CREDERE.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nenea senatoru' Zamfir, ce ziceti, exista vointa politica sa scoateti din sertar proiectul de lege cu privire la independenta ANPC-ului?

    Stiti dumneavoastra care... ala de l-ati inmormantat in sertare.

    Hai nenea Zamfir, te bagi sau tot cu barbile ineficiente si inutile te ocupi ? 

    1. Nesimtit ai fost, nesimtit ai ramas :)

      Bursa e trompeta lui zamfir si a lui piparush viteazu'

      Da, nu e trompeta lui van groningen. Nu iti vei lua bani de aici, nici tu, nici paul anton, alt postac inrait

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb