Duster, al şaselea model Dacia, va fi disponibil atât în versiune 4X2, cât şi 4X4

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 9 decembrie 2009

Duster, al şaselea model Dacia, va fi disponibil atât în versiune 4X2, cât şi 4X4

Duster, al şaselea model din gama Dacia, care va fi lansat în 2010, va fi disponibil atât în versiune 4X2, cât şi în versiune 4X4, cu trei variante de motorizare, două diesel şi una pe benzină. "Dacia Duster va fi lansată în primăvara anului 2010 în Europa, în Turcia şi în Maghreb (Algeria şi Maroc). Modelul va completa gama Dacia, aflată în expansiune pe majoritatea acestor pieţe. Începând din iunie 2010, Duster va fi lansat, sub marca Renault, în Ucraina, în Orientul Mijlociu (Israel, Iordania, Siria, Liban), în Egipt şi în unele ţări din Africa", a anunţat ieri Serviciul de relaţii cu presa al Automobile Dacia.

La Mioveni vor fi produse vehiculele destinate tuturor acestor pieţe, atât sub marca Dacia, cât şi sub marca Renault, însă va continua şi producţia celorlalte modele din gamele Logan şi Sandero. Uzina are în prezent o capacitate de producţie de 350.000 de vehicule anual. Modelul Duster va fi produs şi în Brazilia, în uzina de la Curitiba, unde se mai fabrică modelele Sandero, Sandero Stepway şi Logan.

"Vehiculele fabricate aici vor fi vândute în Brazilia, în Argentina, în Mexic şi în Chile. Ulterior, Duster va fi industrializat şi produs în Rusia, în uzina Avtoframos din Moscova", au mai anunţat reprezentanţii Automobile Dacia.

Versiunea sportivă a modelului Duster, pilotată de Alain Prost, participă la probele, desfăşurate pe gheaţă, ale competiţiei Trofeul Andros 2009 - 2010, al cărei start a fost dat la Val Thorens, în Franţa, pe 5 decembrie.

Designul Dacia Duster este specific modelelor 4X4. Caracteristicile principale sunt aripile largi, bandoul cromat al calandrului, bara de protecţie masivă, garda la sol supra-înălţată şi elementele de protecţie a caroseriei. "Dacia Duster este un 4X4 uşor de utilizat, care nu este destinat exclusiv experţilor în şofatul off-road. Greutatea sa limitată la 1.180 de kilograme în versiunea 4X2 şi 1.280 de kilograme în versiunea 4X4, combinată cu dimensiunile sale compacte, fac din Duster un vehicul deosebit de agil, se mai arată în prezentarea oficială, citată de Agerpres. În interior, Dacia Duster oferă locuri confortabile pentru cinci adulţi, modelul asigurând ocupanţilor acelaşi nivel de spaţiu interior ca Dacia Logan berlină. Portbagajul poate avea, în funcţie de versiune, o capacitate de până la 475 de litri, iar cu bancheta din spate rabatată asigură un volum de depozitare de până la 1.600 de litri.

Din punct de vedere al siguranţei, modelul Duster beneficiază de sistemul ABS Bosch 8.1, echipat cu un repartitor electronic al forţei de frânare (EBV) şi cu asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU). În versiunea de serie este echipat cu două airbag-uri frontale şi de centuri de siguranţă în trei puncte cu limitator de efort pentru locurile din faţă.

În funcţie de versiune, mai sunt disponibile două airbag-uri laterale pentru locurile din faţă, care asigură o protecţie suplimentară pentru ocupanţi în cazul unui şoc lateral.

Dacia Duster va fi disponibilă pe majoritatea pieţelor europene cu o garanţie de trei ani sau 100.000 de kilometri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb