Economia ţării noastre a crescut în primul trimestru cu 5%

V.V.
Macroeconomie / 15 mai 2019

Economia ţării noastre a crescut în primul trimestru cu 5%

Economia românească a crescut în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 5%, serie brută, arată primele estimări publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Guvernul mizează în acest an pe o creştere economică de 5,5%.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, Produsul intern brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 5% pe seria brută şi cu 5,1% pe seria ajustată sezonier.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul I 2019, comparativ cu trimestrul anterior, economia a crescut cu 1,3%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, economia a înregistrat o creştere cu 5,1%.

INS a anunţat şi o serie de revizuiri ale rezultatelor publicate anterior.

"Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul I 2019 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiţi faţă de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2018, publicată în comunicatul de presă nr. 83 din 8 aprilie 2019", se arată în comunicat.

Astfel, rezultatele trimestrului II 2018, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite de la 101,3% la 101,2%; rezultatele trimestrului III 2018, comparativ cu trimestrul II 2018, au fost revizuite de la 101,4% la 101,5%; rezultatele trimestrului IV 2018, comparativ cu trimestrul III 2018, au fost revizuite de la 100,9% la 101%.

În 2018, economia românească a crescut cu 4,1%, serie brută, faţă de 2017, au aratat primele estimări publicate de INS în februarie.

În luna mai, Comisia Europeană a revizuit în scădere estimarea privind creşterea economiei României în 2019, de la 3,8% la 3,3%.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit, recent, estimările privind creşterea economiei româneşti în 2019 şi 2020, la 3,1% şi, respectiv 3%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acestea sunt realizarile si realitatile .. nu uitati 5%!!!. Habar nu au "prognozarii aia cu staif"...ca sa nu spun "bine intentionati" gen Citu, Ionut Dumitru de la CF, Marinescu sfetnicul lui Ioha, si alti ciumpalaci analisti binecunoscuti care anuntau prohodul si apocalipsa. Minciuna si manipulare la maxim. Succes pe mai departe in a va decredibiliza in fata tuturor...halal profesionisti.

    1. cresteri pe datorie poate face oricine, o sa va cautam sa le platiti

    Realizarile guvernarii PSD sunt exceptionale in contextul in care Europa se chinuie. Drag popor, jefuit de chiorul si liberalii lui, mergi la vot si pune mana pe stampila si voteaza PSD. Rezultatele nu mint chiar daca neo-liberalii din occident privesc cu invidie aceasta evolutie si mint cu nerusinare.

    1. Jănuț Dumitru a prognozat colapsul economiei românești. An de an, cu toate bețele în roate puse de Iohannis, prin întârzierea adoptării bugetului, colaps după colaps, crah după crah, marea corecție se va înregistra tot atunci când va ajunge mafia securistă la guvernare, cu Cîțu, Dumitru & Co.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb