Concurenţa tot mai mare pe piaţa rezidenţială autohtonă, aflată în plină expansiune, aduce noutate şi în şantiere, la construcţia noilor blocuri. Compania Ecovillas a ales să iasă din soluţiile clasice de construcţie prin implementarea la proiectul construit la Mogoşoaia - LOFT Green Apartments - unor soluţii de ultimă generaţie ce ţin de izolaţie şi faţadă, soluţii sustenabile şi reciclabile, care sporesc confortul locatarilor, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Noile modificări, precum si cresterea costurilor pentru unele dintre materiale, au dus la o creştere a costurilor cu aproximativ 20%, comparativ cu faza anterioară a proiectului.
''Deşi este un produs mai scump, am ales izolaţia cu spumă poliuretanică cu celulă închisă pentru că ne-am gândit la beneficiile sale în timp. În primul rând, spuma poliuretanică izolează foarte bine, nu este un material alergen şi nu face praf. De asemenea, exclude factorul uman în montaj şi aer si are coeficient de dilatare minim , adică nu apar microfisuri. Spuma creşte eficienţa energetică a clădirii şi contribuie la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă, lucru pe care noi mizăm la proiectul LOFT care are ZERO emisii de CO2 şi la producerea energiei termice, prin pompe de căldură geotermice. În plus, spuma poliuretanică este sigură pentru mediu şi nu dezvoltă mucegai, iar la producţia spumei poliuretanice nu se folosesc gaze care afectează mediul înconjurător, fiind un material ce se reciclează în totalitate'', a declarat Slavic Vlas - partener LOFT green apartments.
Primul bloc din a România cu faţadă 100% din lemn tratat în mod natural
Conform comunicatului, compania Ecovillas şi arhitectul proiectului Maxim Calujac au ales ca faza a 2-a a proiectului să fie şi mai aproape de natură prin faţada blocurilor. Astfel, blocul 2 este primul bloc din România cu faţadă în totalitate realizată din lemn, un produs prietenos cu mediul ce nu poluează şi se va bucura de "silver effect" odată cu trecerea timpului.
''Am ales lemnul pentru că este un material crud, natural ce va oferi un cadru mai apropiat de natură. Practic, culoarea lemnului se va schimba în următoarele luni şi va trece la nuanţe de gri, asemănătoare scoarţei copacilor din pădure. Arhitectul a dorit prin această soluţie să integreze vizual imobilele în natură. Am decis să punem şi mai mult accent pe calitate, pe bucurie, pe exterior, pe confortul emoţional al locatarilor şi pe estetica locuinţelor'', a adăugat Slavic Vlas - partener LOFT green apartments.
Lemnul Lunawood Thermowood este cea mai nouă tehnologie de pe piaţă, fiind un produs sustenabil, non-toxic şi care oferă un aspect natural clădirilor.
Lunawood Thermowood este un material lemnos durabil, special adus din Finlanda, tratat non-toxic pentru a rezista cât mai mult în timp prin utilizarea metodelor naturale precum căldura şi aburul. În felul acesta se obţine o îmbunătăţire a proprietăţilor lemnului şi poate fi folosit cu succes inclusiv la exterior, notează sursa citată.
Conceptul proiectului LOFT green apartments este nou pe piaţa din România şi este importat din Ţările Scandinave, totul este gândit pentru a satisface cererea de locuinţe moderne, eficiente şi independente din punct de vedere energetic.
Loft Green Apartments este nominalizat la premiile Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană.
Potrivit sursei citate, proiectul LOFT green apartments va participa la concursul de arhitectură contemporană ce se va organiza anul viitor, fiind printre proiectele nominalizate în cadrul concursului. Punctele unice ale complexului sunt absenţa grinzilor şi designul interior de tip loft, celebru deja în principalele capitale europene.
"Caracteristica izbitoare care scoate în evidenţă conceptul proiectului este absenţa grinzilor. Greutatea clădirii este suportată de coloane şi pardoseli din beton armat, abordarea a fost să le adăugăm noi funcţii şi să folosim aceste elemente ca părţi ale conceptului de proiectare. În plus faţă de elementele structurale, pereţii de cărămidă sunt lăsaţi neacoperiţi în mod deliberat, creând estetica industrială", a declarat Maxim Calujac - ansamarchitect proiect LOFT green apartments.
Ansamblul LOFT green apartaments, nominalizat în acest an la Premiile Uniunii Europene pentru Arhitectura, este primul ansamblu de apartamente verzi din România. Apartamentele au costuri mai mici la întreţinere, datorită eficienţei energetice a clădirilor şi a pompelor de căldură geotermice utilizate pentru încălzire, răcirea şi asigurarea apei calde. Locuinţele se află în Mogoşoaia şi au vedere la pădure, 7.500 mp de curte cu spaţii verzi, alei şi parcări. Prima fază a proiectului este deja livrată şi locuită, iar faza a 2-a se află în construcţie cu două blocuri noi. În total complexul include 154 de apartamente cu locuinţe de tip studio, 2 camere şi 3 camere. Ansamblul include şi alte facilităţi eco-friendly precum infrastructură pentru prize încărcare maşini electrice, parcări pentru biciclete şi pentru cărucioare, loc de joacă şi reciclare selectivă a deşeurilor.