Educatia asistata de calculator din România - caz de succes la Conferinta Europeana de eLearning Lisabona 2007

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 octombrie 2007

Portugalia a gazduit recent Conferinta Europeana de eLearning Lisabona 2007, organizata sub înaltul patronaj al Comisiei Europene si al Presedentiei Portugaliei. Evenimentul a surprins cele mai actuale subiecte din domeniul eLearning-ului la nivel european, adresându-se cu precadere factorilor de decizie din mediul politic, managerilor de resurse umane, oficialitatilor si managerilor din domeniul educational, profesorilor si expertilor în eLearning.

Având ca tema generala Delivering on the Lisbon Agenda", evenimentul a reunit nume de marca din lumea europeana a eLearning-ului.

Cu aceasta ocazie, profesorul Radu Jugureanu, Directorul Departamentului AeL eContent din cadrul companiei SIVECO România, a sustinut prezentarea cu titlul Nationwide Implementation of the IT-Based Educational System in Romania, a Success Story".

Prezenta SIVECO România în cadrul sesiunilor stiintifice ale acestei prestigioase conferinte dovedeste ca notorietatea Proiectului Sistem Educational Informatizat (SEI) si a solutiei de eLearning AeL a depasit de mult granitele tarii, iar invitatia speciala venita din partea Comitetului Stiintific ne onoreaza", a declarat Radu Jugureanu, Directorul Departamentului AeL eContent din cadrul SIVECO România.

Prezentarea proiectului SEI s-a alaturat celorlalte dezbateri din cadrul conferintei, axate pe analizarea rolului eLearning-ului în contextul schimbarilor majore care vizeaza Europa în urmatorii ani. Tematica a abordat subiecte din sfera: eIncluziune, reproducerea cunoasterii, învatarea informala, comunitati, abilitati, calitate si evaluare. Dintre vorbitorii conferintei sunt de mentionat personalitati precum Luis Filipe, Presedintele Fundatiei Portugheze pentru promovarea TIC, José Vieira da Silva, Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Pedro Silva Pereira, Ministru pentru Presedentia Uniunii Europene, Maruja Gutierrez-Diaz, Director al Directiei Generale Educatie si Cultura, Inovare si Politici Transversale din cadrul Comisiei Europene, Laurentino Dias, Secretar de Stat pentru Tineret si Sport, Valter Lemos, Secretar de Stat pentru Educatie, Mariano Gago, Ministrul stiintelor, Tehnologiei si Învatamântului Superior.

"În multe state europene, solutiile complementare la sistemul clasic de învatamânt câstiga tot mai mult încrederea profesorilor, a elevilor si a societatii în general. Aceasta întrucât traim într-o societate a cunoasterii, acolo unde elevii nu mai trebuie sa memoreze si sa reproduca exact informatia ci, în primul rând, sa o înteleaga. eLearning-ul ofera o perspectiva noua asupra educatiei, a relatiei dintre profesor si elev, în ultima instanta, asupra profesorului si a elevului. Programul SEI derulat în România nu a înlocuit si nici nu va înlocui vreodata cartea - el a adus însa sansa participarii în mod creativ la procesul de instruire pentru toti cei implicati", declara domnul profesor Jugureanu.

În România, nevoia de forta de munca educata, capabila sa utilizeze noile tehnologii si sa se adapteze rapid la un mediu în permanenta schimbare a adus un climat deosebit de favorabil dezvoltarii solutiilor de eLearning. AeL, solutia de eLearning creata de SIVECO România, urmareste tocmai transformarea procesului didactic clasic într-o activitate interactiva si atractiva, usor de parcurs, ce conduce la o implicare mai mare din partea elevilor si la o asimilare mai rapida si de durata a cunostintelor.

În viitor, utilizarea solutiilor de eLearning va deveni, la nivel european, o componenta obligatorie de dezvoltare la nivelul societatii. Prin proiectul SEI, SIVECO România îsi propune sa contribuie la formarea unor viitoare generatii creative, familiarizate cu tehnologia si cu schimbarea, cu reactie de raspuns rapida la acestea.

Evolutia tehnologica va reconstrui scoala, la nivel mondial, iar eLearning-ul va permite, în cele din urma, accesul liber si egal, pentru copiii din toate tarile lumii, la educatie si cultura", concluzioneaza profesorul Radu Jugureanu, Directorul Departamentului AeL eContent din cadrul SIVECO România.

Despre SEI

Sistemul Educational Informatizat a fost initiat de Grupul pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei în primavara anului 2001.

În cadrul acestui program, au fost instruiti peste 75 000 de profesori, iar 3 milioane de elevi din peste 4800 de scoli si licee din România beneficiaza de 1700 de lectii multimedia ce acopera 14 materii.

Programul SEI de reforma a învatamântului sprijina obiectivele reformei învatamântului, fiind conform cu strategiile eEurope, eLearning si i2010 ale Uniunii Europene.

Programul SEI este un program complex, de lunga durata, antrenând numeroase resurse umane si materiale. Programul a fost implementat de catre companiile HP, IBM si SIVECO România, în parteneriat cu alte companii de prestigiu precum Microsoft si Intel.

Despre AeL

Sistem integrat care asista profesorii, elevii si pe ceilalti participansi la procesul de învatamânt, AeL este coloana vertebrala a aplicatiilor software implementate în cadrul programului de informatizare a scolii românesti. Sistemul AeL este un produs ale carui functii educationale sunt utile oricarei forme de învatamânt: preuniversitar, universitar sau destinat formarii si perfectionarii profesionale a angajatilor.

Sistemul AeL este construit pe baza principiilor educationale moderne, suportul didactic oferit pentru predare incluzând lectii interactive AeL, ghiduri interactive, exercitii, simulari, rezolvare de probleme, jocuri educative. Sistemul se bazeaza pe un centru de cunostinte electronic, bazat pe manuale, prezentate în forma electronicta si cu un continut care depaseste prezentarea textuala obisnuita. De asemenea contine o varietate de continut multimedia (demonstratii video, documentare, prezentari pas cu pas, animatii).

Sistemul ofera de asemenea facilitati în domeniul evaluarii elevilor si asistenta pentru gestiunea si monitorizarea performantelor si activitatii la nivel de unitate scolara, elev si profesor.

AeL are multiple referinte pe plan national si international, atât ca premii si distinctii cât si ca implementari.

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este liderul caselor de software din România, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresându-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atât pentru piata locala cât si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

În prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre aceti beneficiari sunt localizati în România.

SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO România este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobândit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO România este prima companie din România care a primit World Summit Award si recunoasterea de cel mai bun continut educational din lume pentru produsele AeL eContent la World Summit for the Information Society, obtinând de asemenea un numar record de nominalizari la concursul ICT Prize organizat anual de catre Consiliul European pentru stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE) cu sprijinul Comisiei Europene. Proiectele sale în domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizari mondiale în domeniul managementului de proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb