Electrocentrale Grup a inaugurat o centrală fotovoltaică de 1,7 MW în Brăila

Elena Deacu
Companii #Energie / 3 iulie 2015

Electrocentrale Grup a inaugurat o centrală fotovoltaică de 1,7 MW în Brăila

Electrocentrale Grup a inaugurat vineri Centrala Electrică Fotovoltaică 1,7 MW din Chiscani, judeţul Brăila, se arată într-un comunicat.

Parcul fotovoltaic de la Chiscani reprezintă o investiţie din surse proprii a Electrocentrale Grup SA, societate cu capital integral de stat, din portofoliul Ministerului Energiei. Valoarea totală a proiectului se ridică la 10.999.584 lei (cca. 2.445.000 euro), rezultând un cost specific de cca. 1,4 milioane euro/MW, informează Ministerul Energiei.

Potrivit Ministerului, "oportunităţile legislative şi schemele de susţinere a producerii de energie electrică din surse regenerabile au determinat Electrocentrale Grup să ia decizia de a valorifica activele - altfel neutilizabile, din patrimoniul societăţii, prin realizarea parcului fotovoltaic din intravilanul localităţii Chiscani, pe un teren de 39.365 mp din proprietatea proprie".

Suma totală cheltuită pentru realizarea proiectului a fost cu cca. 12 % sub costurile estimate prin Devizul General din Studiul de Fezabilitate şi cu cca. 15 % sub costurile estimate în Planul Anual al Investiţiilor Publice, aferent anului 2014 şi Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al societăţii Electrocentrale Grup aprobat pentru anul 2014, mai susţine Ministerul.

Lucrările de construcţii şi montaj ale Centralei Electrice Fotovoltaice de 1,7 MW de la Chiscani s-au finalizat în ultima parte a lunii februarie 2015, iar în cursul lunii iunie 2015 s-au finalizat şi lucrările de racordare a parcului fotovoltaic la Sistemul Energetic Naţional, ulterior fiind derulate procedurile de teste şi avizare conform Ordinului A.N.R.E. nr.74/ 2014.

"Ne dorim să avem ocazia să inaugurăm cât mai des proiecte în domeniul producerii de energie. Punerea în funcţiune, astăzi, a centralei fotovoltaice de 1,7 MW de la Chiscani este o dovadă că se poate. Mă bucură faptul că Electrocentrale Grup, companie a statului care acum doi ani se află într-o situaţie financiară dificilă, reuşeşte nu doar să se redreseze, ci să facă şi investiţii în zona tehnologiilor verzi. În ceea ce priveşte investiţiile pe zona de energie solară, mi-ar plăcea să cred că în viitor va exista posibilitatea că realizarea parcurilor fotovoltaice să se facă astfel încât să permită şi exploatarea agricolă a terenurilor pe care sunt amplasate", a declarat Andrei Gerea, ministrul Energiei, prezent la inaugurarea centralei.

La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţii Electrocentrale Grup S.A, în calitate de Beneficiar, Asocierea SPA - Tractebel Engineering România S.A., în calitate de Consultant şi Manager de Proiect, Electrasol Proiect S.R.L., în calitate de Executant şi Electrica Distribuţie Muntenia Nord - S.D.E.E. Brăila, în calitate de Operator de Reţea. De asemenea, în conformitate cu reglementarile legale în domeniu, au participat şi reprezentanţii Administraţiei Publice Locale, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor.

Societatea Electrocentrale Grup S.A. este o societate cu capital integral de stat, din portofoliul Ministerului energiei, care a luat fiinţă în anul 2013 prin divizarea parţială a societăţii Termoelectrica S.A., înainte de intrarea acestei societăţi în procedura de dizolvare / lichidare conform angajamentelor asumate de Statul Român faţă de organismele financiare internaţionale (Fondul Monetar Internaţional-Banca Mondială-Comisia Europeană).

Patrimoniul preluat a fost în mare parte grevat de măsuri asigurătorii (sechestre, ipoteci, popriri) instituite de creditorii Termoelectrica S.A şi reprezenta, în fapt, titluri de participaţie la alte societăţi comerciale, imobile, şi o serie de active total neutilizabile în procesul de producere a energiei termo-electrice. Totodată au fost preluate şi datorii salariale şi comerciale în cuantum de cca. 30,6 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb