Elementele incluse în programul de guvernare USR şi Plus

A.P.
Politică / 15 august 2020

Elementele incluse în programul de guvernare USR şi Plus

Protocolul de fuziune USR-PLUS prevede absorbţia partidului lui Dacian Cioloş de către formaţiunea condusă de Dan Barna, cei doi fiind copreşedinţi ai noului USR, până la congresul care trebuie să aibă loc în cel mult trei luni de la rămânerea definitivă a deciziei judecătoreşti. La Congres se va propune ca denumirea partidului să fie USRPLUS, scrie HotNews.

"Formula de alianţă actuală încurajează o logică intra-grup, păguboasă, consumăm prea multă energie în relaţiile dintre organizaţii/membri în loc de a ne concentra în lupta pentru schimbarea României această logică trebuind a fi înlocuită cu una a cooperării", se arată într-un document intern distribuit membrilor USR-PLUS.

Potrivit protocolului de fuziune consultat de HotNews.ro, USR şi PLUS vor susţine candidaţi unici în cadrul alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale şi al alegerilor privind Senatul şi Camera Deputaţilor din 2020 sau de la o dată ulterioară, în cazul intervenţiei unor prelungiri ale mandatelor autorităţilor în funcţie. În cazul în care protocolul de fuziune nu va fi aprobat printr-o hotărâre judecătorească definitivă până la data depunerii candidaturilor la biroul electoral de circumscripţie pentru alegerile privind autorităţile administraţiei publice locale, USR şi PLUS vor forma o alianţă politică sau o alianţă electorală, promovând liste unice de candidaţi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul alegerilor parlamentare, detaliază HotNews.ro.

De asemenea, cele două partide vor elabora, în maxim două luni de la decizia internă de fuziune un program comun de guvernare ce va sta la baza participării în cadrul alegerilor parlamentare din 2020 şi a unei eventuale participări într-o coaliţie de guvernare în intervalul 2020-2024.

Programul de guvernare va reuni elementele de programe de guvernare şi angajamente de politici publice elaborate de USR şi PLUS până în prezent şi se va baza doctrinar pe orientarea de centru dreapta modern votată de membrii USR şi pe doctrina liberalismului etic adoptată de PLUS. Aprobarea Programului de guvernare comun se va face în şedinţă reunită a Comitetului Politic şi a Consiliului Naţional, se mai arată în document.

Potrivit protocolului de fuziune există două scenarii de alcătuire a listelor pentru parlamentare:

Scenariul A - listă comună negociată. Birourile judeţene au două săptămâni pentru a decide împreună cu birourile PLUS dacă merg pe o formulă negociată între partide (Ex: Locul X merge la USR, locul Y la PLUS). În acest caz, fiecare partid organizează alegeri separat, pentru a desemna candidaţii pe locurile fiecăruia, pre-agreate

Scenariul B - alegeri în comun. Dacă birourile USR şi PLUS decid astfel (sau nu se înţeleg pe o formulă de distribuţie a locurilor şi intră automat în acest al doilea scenariu) se organizează alegeri în comun. Exact pe statutul şi metoda USR actuale: filialele desemnează candidaţii la nivel judeţean, prin Conferinţe Judeţene, unde participă delegaţi aleşi de către membri în fiecare filială locală (ponderea filialelor în CJ fiind dată de performanţa electorală). Membrii USR şi PLUS participă deci la adunările generale, ale filialelor locale, precizează HotNews.ro.

Potrivit protocolului de fuziune, cel dintâi congres al USR convocat ulterior hotărârii judecătoreşti definitive de aprobare a fuziunii dintre USR şi PLUS va dezbate prioritar următoarele direcţii potenţiale de amendare a Statutului USR:

a) criteriile de integritate, incompatibilitate şi dispoziţiile privind cumulul de funcţii;

b) modalităţi de dezvoltare a organizării teritoriale a partidului;

c) instituirea unei structuri responsabile cu elaborarea de politici publice ce vor fi însuşite de către partid, precum şi cu asistarea reprezentanţilor partidului în elaborarea unor astfel de politici;

d) modificarea denumirii partidului în USRPLUS;

e) dezvoltarea mecanismelor de promovare a competenţei şi principiului meritocraţiei în alegerea/nominalizarea candidaţilor pentru funcţii publice din partea partidului

f) organizarea integrării filialelor USR Tineret şi Generaţia PLUS într-o structură comună

g) reorganizarea activităţii membrilor din Diaspora avand la baza o structura care include mai multe filiale care acopera fiecare o tara sau grupuri de tari

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Noul partid trebuie sa faca plata la inalta poarta se face din pozitia 'in genunchi'

    Nici nu ma intereseaza ce program au neomarxistii astia, pt ca stiu sigur ca programul lor se regaseste in cuvantul lui Soros, care este pt ei la fel cum e Biblia pt crestini!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb