Elon Musk şi-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţia Twitter după câteva săptămâni dramatice de speculaţii că afacerea ar putea cădea, relatează The Guardian, conform News.ro.
"Domnul Musk reziliază acordul de fuziune deoarece Twitter a încălcat în mod semnificativ mai multe prevederi ale acordului respectiv, pare să fi făcut declaraţii false şi înşelătoare pe care s-a bazat dl Musk atunci când a încheiat acordul", au scris avocaţii lui Musk către Twitter, referindu-se în principal la informaţiile solicitate cu privire la numărul de conturi neautentice şi de spam de pe platformă..
Dar renunţarea la înţelegere nu va fi simplă. Conform acordului de achiziţie de 95 de pagini depus la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA, Musk va trebui să dovedească că Twitter a încălcat acordul iniţial sau riscă să fie dat în judecată pentru o taxă de reziliere de 1 miliard de dolari.
"Consiliul de administraţie Twitter se angajează să încheie tranzacţia la preţul şi condiţiile convenite cu domnul Musk", a afirmat Bret Taylor, preşedintele consiliului de administraţie al Twitter, într-un tweet.
Twitter a anunţat joi, într-un briefing, că elimină peste 1 milion de conturi de spam în fiecare zi, briefing-ul având loc în condiţiile în care miliardarul Elon Musk ameninţa că va opri acordul pentru achiziţionarea Twitter, cu excepţia cazului în care compania va arăta dovezi că roboţii de spam au reprezentat mai puţin de 5% din totalul utilizatorilor de pe serviciul de social media.
Într-o conferinţă telefonică, compania a reiterat că ponderea conturilor spam este cu mult sub 5%.
Elon Musk a anunţat în mai multe rânduri că lupta împotriva conturilor false va fi una dintre priorităţile sale, după ce va deveni proprietarul reţelei de socializare.