Embargourile Rusiei au redirecţionat vinurile moldoveneşti către noi

E.O.
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 18 aprilie 2016

Producătorii de vinuri din Republica Moldova sunt tot mai prezenţi pe piaţa noastră, după embargourile impuse de Rusia produselor moldoveneşti.

Dan Prisăcariu, CEO în cadrul societăţii Minis Terrios, ne-a declarat: "Prezenţa vinurilor moldoveneşti, în general, în România este una medie. Această ţară reprezintă o piaţă foarte bună pentru noi, întrucât românii produc vin, dar şi consumă acest produs. Mai mult, ei cunosc detalii despre Republica Moldova, despre soiurile moldoveneşti, tradiţie etc.

După embargourile repetate impuse de Rusia, piaţa noastră s-a mobilizat. Toate industriile reacţionează, în general, în timp de criză. În jur de 80 de procente din vinurile produse în Republica Moldova erau exportate în Rusia, până în 2006. După aceea au urmat câteva embargouri şi piaţa s-a reorientat. În primul rând, am început să facem vinuri mai calitative. La noi nu era competiţie, aveam o piaţă planificată, ceea ce conta fiind cotele cantitative. Acum ne-am reorientat, au apărut branduri noi, vinuri mai de calitate şi a apărut şi Asociaţia Micilor Producători de Vinuri. Marea majoritate a producătorilor s-au reorientat către ţările Europei de Est, cum ar fi Germania, Austria, Cehia, Polonia, România, însă 60 de procente din industria vinului din Moldova a dat faliment".

Despre vinurile româneşti, Cătălin Păduraru, Wine Ambassador în cadrul Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, spune că acestea sunt "succese notabile", dar pe piaţa mondială "cu greu ne vom semna cu vinuri de tradiţie".

Domnia sa spune că România are un potenţial uriaş pentru dezvoltarea enoturismului: "Multe crame iau deja în calcul dezvoltarea enoturismului, iar cele mai multe declară că vor face astfel de investiţii. Până acum, noi nu am definit ce înseamnă exact acest fenomen. Enoturismul nu înseamnă doar degustare la cramă. Consumatorul de enoturism este educat, cu venituri foarte mari şi practică acest tip de turism cel puţin însoţit de partenerul de viaţă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb