EMIL BOC, SUSŢINĂTORUL LUI CÎŢU LA PREŞEDINŢIA PNL: Boc în dezacord cu Orban, privitor la lipsa de patriotism a USR

D.Ţ.
Politică / 5 iulie 2021

Boc în dezacord cu Orban, privitor la lipsa de patriotism a USR

O declaraţie a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, în care face referire la biserică, familie, dar şi la comportamentul celor de la USR PLUS, stârneşte controverse, inclusiv în rândul liberalilor, fiind considerată mult prea conservatoare, informează Digi24.

Primarul liberal al Clujului, Emil Boc, care îl susţine pe Florin Cîţu la conducerea partidului, şi Allen Coliban, edilul USR PLUS al Braşovului, au comentat duminică seara, la Digi24, afirmaţiile liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus că PNL trebuie să fie un partid puternic legat de biserică, remarcând, în contrast, că partenerii de guvernare de la USR PLUS "parcă nu s-au născut aici" şi că "nu jură pe Biblie, ci doar pe Constituţie".

Emil Boc declară: "Partidul Naţional Liberal face parte din familia Partidului Popular European, unde valorile creştine sunt valori intrinseci şi în condiţiile acestea, preşedintele Orban are dreptate că fac parte din fundamentul Partidului Naţional Liberal, dar cu respectarea, evident, a legilor ţării. Partea care ţine de jurământ - legea şi Constituţia prevăd că acest jurământ se poate exercita în oricare dintre formele prevăzute de lege. Nu ştiu în alte judeţe cum a fost, dar eu la Cluj am văzut subprefectul USR la Ziua Drapelului, chiar a condus ceremonia şi am apreciat prezenţa lor acolo, pentru că un popor care nu-şi cunoaşte istoria, acel popor nu are viitor".

Comentând şi el declaraţiile lui Orban, Allen Coliban (USR PLUS) a precizat: "Am arătat întotdeauna şi preţuire, şi respect faţă de istorie, şi faţă de valori, şi faţă de drapel. De Ziua Drapelului am participat la aceste ceremonii şi am sărutat drapelul, drept pentru care mă simt deranjat de afirmaţiile liderului PNL şi chiar m-aş aşteptat la o retractare şi la nişte scuze. Pe de altă parte, credinţa se manifestă într-un fel intim al fiecăruia şi nu ţine doar de un gest de a pune mâna pe Biblie şi de a jura, ţine şi de faptele pe care le facem, iar aceste fapte ţin şi de a respecta acea a opta poruncă - să nu furi, de felul în care toate aceste lucruri se transpun printr-o activitate politică. Din păcate, de câte ori suntem acuzaţi că nu avem credinţă sau tot felul de alte inflamări naţionaliste - ţin minte, în 2016, pornind de la prenumele meu, erau oameni care spuneau că sunt un venetic care vrea să fure ţara sau alte bazaconii de genul acesta. Din păcate, ele marchează nişte perioade electorale, fie că vorbim de perioade electorale în România sau intern, în partide".

Ludovic Orban, aflat într-o competiţie internă cu premierul Florin Cîţu pentru şefia PNL, a făcut aceste declaraţii la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. In imbecilitatea lui, Boc subminat de subconstient da dovada de mare patriotism participarea unui subprefect USR la ziua drapelului. Platit din bani publici, in timpul orelor de program, la o manifestatie organizata din fonduri publice. Lumea ar trebui sa se uite mai cu grija la leaganul de antiromanism de la Cluj, la valorile morale si existentiale ale acestor indivizi. Tot ce vine de la Cluj este stramb si discutabil cat de romanesc.

    1. Boc, zis și MUC CEL MIC, are ca șef de județ un Ungur. Cat despre Useristii care spun ca au pupat drapelul romanesc, ei nu au respectat simbolul drapelului ci, lau SPURCAT.!

    boc e in acord doar cu turnatorul petrov! asta inseamna sa fii sluga!

    opiniile lui boc sint de conjunctura , maine poate spune invers . subscriu si eu la cel de mai sus , ca multe care vin de la cluj , sint discutabile , ca sa nu spun mai rau . e multa lume acolo , pofticioasa la cizma straina .

    Intotdeauna, Boculet a simtit nevoia unui cur de lins, fie a lui Petrov(pe care l-a lins non-stop), fie al altuia(acum, cel al lui Cîţu )! Mic, mic, dar cu limbi mari!

    bouculet, ar trebui sa mai cazi odata de pe un podium sa ti recapeti echilibrul!

    ai cam luat o pe aratura si inca rau de tot! 

    este clar ca mai visezi o minivesnicie la primaria Cluj, ca deh, famelie mare, remuneratie de la buget nu suficienta, etc 

    urmeaza sa mai construim si un metrou, alea, alea! 

    sa nu cazi de prea sus baiete ca e finalul!!??

    cam are dreptate ludovic orban. Nu sunt un sustinator a lui orban dar imi amintesc momentele de la investitura cabinetului catu.Am fost foarte atent la toate amanuntele inclusiv cele minore -care fac de obicei diferenta de multe ori. Spuneti-mi cei care ati fost atenti - cati usr-isti si-au facut semnul crucii sau au pus mana pe biblie ? va spun eu foarte putini cred ca unu sau doi.Deci asa ceva nu se poate ,poporul roman este prin esenta un popor credincios,care din pacate este condus pe de o parte si de politicieni atei

    6 comentarii din 7 sunt facute de acelasi individ. Nici eu nu agreez marxismul si usr-plus, dar nici comentatorii multiplii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb