Enel, lider în domeniul sustenabilităţii

M.D.
Companii / 7 iunie 2018

Sursă foto: Site Enel

Sursă foto: Site Enel

Grupul Enel a fost confirmat din nou, în cadrul ediţiei din Iunie 2018 a indicelui Euronext Vigeo - World 120 index. De două ori pe an, indicele evaluează cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare de piaţă a acţiunilor free-float din Europa, America de Nord şi regiunea Asia-Pacific, iar compania îşi menţine, de asemenea, poziţia în indicii regionali Euronext Vigeo - Eurozone 120 şi Europe 120, care includ cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare de piaţă a acţiunilor free-float din Zona Euro şi din Europa, informează comunicatul de presă remis redacţiei. Enel a fost inclusă în toţi cei trei indici încă de la lansarea acestora, în urmă cu şase ani.

Endesa, subsidiara spaniolă a Grupului Enel, a fost inclusă, de asemenea, în cei trei indici, după ce a fost admisă pentru prima dată în indicele World 120 la finalul anului 2014, iar în indicii Eurozone 120 şi Europa 120 încă de la infiinţarea acestora, se arată în comunicat.

Vigeo Eiris, unul dintre cei mai cunoscuţi furnizori de servicii de mediu, sociale şi de guvernare (ESG) pentru investitori, compilează indicii analizând performanţa companiilor în ceea ce priveşte probleme legate de sustenabilitate precum mediul înconjurător, capitalul uman, drepturile omului, implicarea în comunitate, comportamentul de business şi guvernanţa corporativă.

În plus faţă de aceste trei clasamente, Grupul Enel este inclus şi în alţi indici de sustenabilitate de top la nivel mondial, printre care Dow Jones Sustenability Index World, FTSE4Good, indicele STOXX Global ESG Leaders şi Indicele Leadership Carbon Disclosure, se mai menţionează în comunicat.

Poziţia de lider a Enel în domeniul sustenabilităţii, recunoscută de aceşti indici, ajută la atragerea atenţiei investitorilor ESG, ale căror participaţii în cadrul companiei sunt în creştere constantă, reprezentând peste 8,6% din capitalul social al Grupului începând cu 31 decembrie 2017 (faţă de 8% din data de 31 decembrie 2016).

Această creştere reflectă importanţa crescută pe care piaţa financiară o acordă elementelor non-financiare, ca recunoaştere a rolului pe care acestea îl au în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung. Enel şi-a asumat poziţia de lider printr-o strategie bazată pe valorificarea oportunităţilor de afaceri asociate cu tendinţele în urbanizare, electrificare la cerere şi decarbonizare, pentru a profita de oportunităţile ce derivă din tranziţia energetică la nivel global şi pentru a juca un rol activ în cadrul acestei provocări atât de importante la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb