E.ON se va concentra pe energiile regenerabile

Anton Iordan
Companii #Energie / 2 decembrie 2014

E.ON se va concentra pe energiile regenerabile

Compania germană de utilităţi E.ON a anunţat ieri că se va divizia în două entităţi, ca să renunţe la centralele electrice şi să se concentreze pe energii regenerabile, reţele de distribuţie şi servicii personalizate de sporire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, la progresele tehnologice şi la cererile din partea consumatorilor, informează Reuters.

Aceasta este cea mai ambiţioasă decizie a unei companii de utilităţi din Germania, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat în 2011 un program pentru reducerea combustibililor fosili şi închiderea centralelor nucleare. Exemplul EON ar putea fi urmat de diverse companii europene, dat fiind că sectorul energetic european se confruntă cu o cerere scăzută de energie, în contextul încetinirii economiei şi al creşterii cererii pentru energia verde, înlocuitoare a centralelor pe bază de gaze naturale şi cărbune, comentează jurnaliştii Reuters.

"Actualul model de afaceri al E.ON nu mai poate răspunde adecvat noilor provocări", a declarat Johannes Teyssen, preşedintele Consiliului Director al companiei.

E.ON a mai anunţat că va pregăti pentru 2015 listarea unei companii apărute prin divizarea sa, urmând ca separarea să fie efectuată în a doua jumătate a anului 2016. Conducerea companiei a explicat că nu vor exista restructurări de personal, dar că în jur de 40.000 dintre angajaţii săi vor rămâne la grupul-mamă, iar restul de 20.000 se vor alătura noii companii.

Reuters mai notează că, prin renunţarea la activele de producere a energiei, E.ON va părăsi un sector afectat de decizia autorităţilor de la Berlin de încurajare a energiilor regenerabile prin tarife care defavorizează termocentralele şi centralele nucleare. În 2008-2014, valoarea de piaţă a E.ON a scăzut cu aproape trei sferturi, până la 29 miliarde euro, de la un nivel-record de peste 100 miliarde euro.

Grupul E.ON este prezent şi pe piaţa din ţara noastră, furnizând gaze naturale şi energie electrică pentru circa 3 milioane de clienţi din zona de nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb