EPIDEMIE DE GASTROENTERITĂ ÎN BARCELONA:  Compania care a îmbuteliat apa a fost închisă

Ioana Dogaru
Internaţional / 28 aprilie 2016

Compania Eden Springs din Andorra, responsabilă de îmbutelierea apei care a provocat peste 4.000 de cazuri de gastroenterită în regiunea Barcelona, a fost închisă miercuri de autorităţile principatului, potrivit AFP.

Carlos Alvarez, ministrul sănătăţii al principatului Andorrei, a explicat la o întâlnire cu presa că această măsură a fost luată după detectarea, "în toate eşantioanele prelevate", a norovirusului de origine fecală, responsabil al epidemiei, precizează sursa citată.

Potrivit Departamentului de Sănătate al Guvernului comunităţii autonome Catalonia, 4.146 de persoane au fost tratate în urma unor simptome ca greaţă, vărsături sau febră, după ce au băut din această apă. Şase dintre ele au fost spitalizate.

"Este prima oară când un norovirus este descoperit într-o apă îmbuteliată", declarase marţi Albert Bosch, profesor de microbiologie la Universitatea din Barcelona, însărcinat cu analizele apei.

"Ar fi putut intra accidental în contact cu ape contaminate cu materii fecale. Se întâmplă când în apa potabilă de la robinet ajung într-un fel sau altul materii fecale. Este vorba însă de apă îmbuteliată şi nu ştim cum s-a putut întâmpla un asemenea lucru", explicase expertul.

Iniţial autorităţile principatului au sperat ca infecţia să fie limitată doar la linia de producţie. Dar analizele au confirmat că este infectată chiar sursa de apă, lucru "foarte rar".

Potrivit autorităţilor, nu a fost detectată nicio infiltrare de ape menajere în pânza freatică, dar urmează să fie realizate analize mai ample.

Epidemia s-a declanşat la 15 aprilie. Firma responsabilă anunţase chiar în ziua respectivă retragerea de pe piaţă a 6.150 de sticle care fuseseră repartizate la 925 de întreprinderi din Barcelona şi în oraşul învecinat Tarragona, aminteşte France Presse.

Chestionat, guvernul Andorrei nu a fost în măsură să răspundă la întrebarea dacă apa îmbuteliată de această firmă a fost distribuită şi în alte ţări, de exemplu în Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb