EUGEN TOMAC: "Cred că autorităţile române greşesc flagrant când ezită să discute despre situaţia din Republica Moldova"

S.B.
Fonduri Europene / 19 februarie 2023

"Cred că autorităţile române greşesc flagrant când ezită să discute despre situaţia din Republica Moldova"

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a subliniat, duminică, impotranţa susţinerii Republicii Moldova de către decidenţii din România şi a afirmat că, mai devreme sau mai târziu, ţara vecină se va uni cu România. Tomac a adăugat că autorităţile de la Bucureşti greşesc când ezită să discute despre situaţia din Moldova, informează news.ro.

Eugen Tomac a declarat, diminică seară, la B1 TV, că România are interese legitime în Republica Moldova, pentru că jumătate din cetăeni sunt români.

"Cred că este esenţial ca decidenţii români şi, evident, cei europeni să conştientizeze cât de important e ca în aceste luni să susţinem necondiţionat pe toate palierele Republica Moldova. În Republica Moldova avem interese legitime. Pentru că, în primul rând, sunt tot români chiar dacă o parte din ei sunt deznaţionalizaţi din cauza presiunilor sociale, au o abordare chiar antieuropeană, dar acest lucru nu trebuie să ne împiedce să luăm decizii curajoase. Cu atât mai mult cu cât peste 50% din cetăţenii R Moldova sunt şi cetăţeni români. Deci interesele noastre sunt legitime în a susţine această guvernare şi ca Republica Moldova să nu devină un teatru unde Rusia încearcă să-şi impună prin jocuri mai puţin democratice, o nouă guvernare", a declarat Tomac.

Europarlamentarul a precizat că o delegaţie de parlamentari europeni s-a deplasat la Chişinău.

"Mâine, o delegaţie numeroasă de europarlamentari de la Bruxelles va efectua o vizită care dealtfel a început de azi, dar eu mă voi alătura de mâine acestei delegaţii. O delegaţie din care vor face parte europarlamentari din mai multe state europene, dar şi din statele parteneriatului estic - Ucraina, Georgia şi Armenia. E o vizită importantă, vom avea întâlniri cu preşedinta Maia Sandu, cu liderii politici de la Chişinău şi vom discuta cum poate continua UE să susţină R Moldova. Trebuie să o încurajăm şi să fim acolo prezenţi de câte ori putem. Aici mă refer şi la cetăţenii români, trebuie să fim în contact cu românii de acolo de la om la om, de la primar la primar", a subliniat Eugen Tomac.

În finalul intervenţiei sale, Eugen Tomac a explicat că românii din Republica Moldova trebuie susţinuţi pentru cp mai devreme sau mai târziu, Republica Moldova se va reuni cu România.

"Cred că autorităţile române greşesc flagrant când ezită să discute despre situaţia din R Moldova. Românii de acolo trebuie susţinuţi prin toate mijloacele pentru că inevitabil, mai devreme sau mai târziu, R Moldova se va uni cu România", a precizat Tomac.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Intr-o analiza a dlui Ion Cristoiu facuta dlui Tuca, primul facea o observatie interesanta.

    Moldova a iesit din orbita influentei romanesti, prin SRI, guvern, etc. Guvernul anterior a fost trimis la plimbare de Maia Sandu. Iar aceasta a acceptat fara nicio rusine manifestul ucrainian al loviturii de stat. Nu SRI controleaza ce mai face statul moldovean, ci Ucraina si Zelenski. 

    Cristoiu concluziona: Moldova a trecut sub tutela Ucrainei. 

     

    Daca are dreptate dl Cristoiu, asta inseamna ca americanii au decis un nou rol pentru Moldova in acest conflict. Iar romanii tac, asa cum tac si in cazul Deltei si canalelor ucrainiene care tocmai celebreaza: 

    Mesaj oficial al ministerului Infrastructurii din Ucraina, pe contul de Twitter:

    ”Pentru prima dată de la obținerea independenței, pescajul navelor care trec prin Canalul Bystroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m. Este o oportunitate grozavă pentru capacitatea fluvială a Dunării și cifra de afaceri a exporturilor portuare porturilor. Continuăm să dezvoltăm clusterul portuar al Dunării împreună cu partenerii noștri europeni”. 

    1. Nu neapărat americanii, ci UE au lasat din brațe România si Moldova, conștiente că trebuie sa lase ceva in sfera Rusiei la o eventuală discutie de sfere de influență. Se vede cu ochiul liber

      Dacă Moldiva nu e primită urgent in UE, șansele ei scad exponențial, ca vine Ursul

      Populația Moldovei e conștientă de asta, din scest motiv a și ieșit in stradă  

      ca intotodeauna trolii rusi posteaza primii,

      banuiesc ca trebuia sa aiba primul comentariu 

    Stau si ma intreb, cind partidele de la guvernare precum si cele din opozitie vor intelege ca interesele poporului roman trebuie facute cunoscute cu orice prilej si la orice nivel – european sau mondial. Fratii nostri din Moldova au nevoie de noi din toate punctele de vedere: economic, social, politic si chiar militar. Noi ca parte a Uniunii Europene trebuie sa facem cunoscut intregii Europe strigatul lor de disperare pentru ajutor, de sprijin impotriva amestecului rusesc in treburile lor interne.

    De asemenea, nu inteleg atitudinea Organizatiilor Societatii Civile di tara noastra. Aceste organizatii ar trbui sa organizeze demonstratii impotriva regimului dictatorial de la Moscova care doreste destabilizarea Moldovei si impunerea unui regim pro rusesc cu consecinte grave pentru poporul roman.

    Eugen continua sa puna paie pe foc asa cum l-a invatat tatuca Traian. Bucurestiul ajuta suficient atat Chisinaul cat si Kievul, doar ca prefera sa o faca mai discret.

    cred ca doar 10-15% din r moldova ar vota unirea cu Romania.

    1. Observatie corecta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb