Eugen Tomac: "Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră în Schengen"

S.B.
Politică / 31 decembrie 2023

Eugen Tomac: "Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră în Schengen"

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, firmă, sâmbătă seară, că decizia luată de statele membre cu privire la aderarea parţială a României la Schengen este importantă, dar trebuie atins scopul eliminării controalelor la frontiera terestră, informează news.ro.

"Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră", a transmis Tomac.

"Unanimitatea în ceea ce priveşte intrarea noastră parţială în Schengen a fost atinsă, anunţă în această seară Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene. Decizia luată astăzi de statele membre este una importantă, chiar dacă totul s-a desfăşurat într-o manieră diferită procedural faţă de celelalte decizii privind lărgirea spaţiului Schengen, când au fost primite alte state. Să sperăm că în următorul Consiliu JAI se va stabili şi o dată privind intrarea terestră, pentru că aceasta este de fapt ceea ce aşteaptă milioane de cetăţeni români şi, evident, antreprenorii din România", a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, liderul PMP; eugen Tomac.

Acesta afirmă că se bucură de această veste, "chiar dacă este doar un mic pas înainte".

"Controalele la frontierele aeriene vor fi eliminate de la 31 martie 2024, având în vedere necesitatea ca acest lucru să coincidă cu datele orarului de vară al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian. Aştept însă o prezentare cât mai clară şi detaliată a condiţiilor pe care România le-a acceptat din partea Austriei, în acordul anunţat de Ministerul de Interne", a mai transmis Tomac.

Acesta consideră că "până la o integrare deplină mai avem mult de muncă şi de aceea trebuie să punem constant presiune pe toţi actorii implicaţi, pentru că România merită în Schengen".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Opozitia AUR , USR ,Tomac si Orban fost PNL plus prietenii lor din UDMR iar s-au pacalit. .vorbele goale la TV nu tin loc de adevar .Asa cum v-am tot zis inca din momentul votului in primul JAI Iohannis a controlat totul .Conform vorbelor celebre : „non idem in bis ”Iohannis a declansat si fortat primul vot in JAI stiut fiind ca a doua oara Austria nu mai poate repeta isprava .A doua oara Austria a acceptat conform dorintelor lui Iohannis partajarea votului, in doua etape, fapt ce creste considerabil numarul votantilor atasati celor doua Partide aflate la Guvernare .Pe de alta parte Guvernul(la indemnul lui Iohannis ce stapineste intreaga sccena a politicilor romanesti si in buna parte si scena politicilor de natura externa ale UE)isi face treaba si ofera cresteri masive de pensii , tot in doua etape si de salarii adaugind si ofertele pentru persoanele cu venituri mici si foarte mici .Practic , o data cu legislatia obligatorie si cu realizarile extrem de vizibile in multe dintre domeniile de activitate PNL si PSD acopera intreaga scena politica si toate cerintele cetatenilor .Opozitia nu mai exista iar AUR (revalatia primaverii ) devine inexistent ca si USR partenerul lor de la Motiune fiind cu totii invinsi politic de catre Iohannis .Kelemen (cit de mult iar conveni sa intre in noul Parlament si pentru asta nu are decit sansa de a ajuta punctual AUR in alegerile Prezidentiale )nu reuseste sa obtina votul atasat Enclavei numita artificial Tinut Secuiesc iar USR rateaza sansa istorica de a guverna cu PNL si de a arata natiunii cit de mare este interesul USR spre a dezvolta Romania .AUR a intrat in balacareala mediatica cu Sosoaca si de aici deznadejdea .Opozitia nu mai are ce prpmite .Iohannis le-a rezolvat pe toate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb