EUGEN VOICU, PREŞEDINTELE META ESTATE TRUST: "Vizăm prezenţa pe piaţa principală a bursei"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2022

Eugen Voicu

Eugen Voicu

"Vom ieşi cu două emisiuni de obligaţiuni anul acesta, una denominată în euro şi cealaltă denominată în dolari", spune preşedintele Meta Estate Trust Oriol Casellas Deig, CEO: "Suntem încrezători că bugetul pe care ni l-am propus la începutul anului este 100% fezabil"

Conducerea Meta Estate Trust ţinteşte ca, probabil în 2024, compania să ajungă la active de 100 milioane de euro şi să o transfere în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a spus ieri Eugen Voicu, preşedintele furnizorului de capital pentru investiţii imobiliare, cu ocazia listării companiei în Piaţa AeRO.

Meta Estate Trust vine la bursă după derularea unei oferte publice iniţiale de vânzare de acţiuni ordinare, clasa A, în urma căreia a atras 14 milioane lei, din cele aproape 30 de milioane pentru care fusese lansată operaţiunea de piaţă.

Eugen Voicu a afirmat: "Această etapă de dezvoltare a companiei este un reper în strategia noastră, care vizează prezenţa pe piaţa principală a bursei de valori. Astăzi, începem să ne obişnuim cu mecanismele bursei şi cred că vom fi o companie foarte activă, pentru că vrem să folosim toate mecanismele pieţei de capital ca să creştem valoarea companiei şi să aducem cât mai multă valoare acţionarilor noştri".

Preşedintele Meta Estate Trust a adăugat: "Suntem o companie ce activează în segmentul de real-estate, dar modelul nostru de business este diferit faţă de ceea ce fac alţi dezvoltatori. În primul rând avem o ţintă de rotaţie a capitalului la 18 luni, plus/minus în funcţie de proiecte, ceea ce ne face mult mai agili în această piaţă. Nu rămânem activi pe perioade lungi în proiectele imobiliare. Mai mult decât atât, avem un model de business în care, în momentul în care investim într-un proiect ne luăm şi nişte garanţii contractuale. De mult ori avem ipoteci sau alte garanţii contractuale care ne setează din start un anumit randament. Deci suntem mai puţin vulnerabili faţă de creşterea sau scăderea preţurilor. Evident că suntem în ton cu piaţa, dar avem şi mecanisme interne care ne protejează investiţiile".

Conform prezentării conducătorului companiei, investiţiile realizate până în acest moment de către Meta Estate Trust s-au ridicat la peste 17 milioane de euro, în 24 de proiecte situate în mai multe oraşe din România. "Am făcut exit total din mai multe proiecte şi exit parţial din alte câteva. Astăzi avem în jur de 17 proiecte în care suntem investiţi, iar randamentele brute pe care le obţinem sunt peste 20%", spune Eugen Voicu, care este şi acţionarul majoritar al Certinvest.

Preşedintele Meta Estate Trust a mai afirmat că în acest an compania va lansa două emisiuni de obligaţiuni, una denominată în euro şi alta în dolari.

"Ţinta noastră rămâne piaţa principlală şi cred că în 2024 vom trece la grupa mare. Pe lângă creşterea activelor la aproximativ 100 milioane de euro la momentul listării pe piaţa principală, vrem să ne continuăm strategia iniţială. Vom ieşi şi cu două emisiuni de obligaţiuni anul acesta, una denominată în euro şi cealaltă denominată în dolari - totul face parte din strategia iniţială, pentru că până la finalul anului avem de investit peste 15 milioane de euro", a spus preşedintele companiei.

Pentru acest an, Meta Estate Trust şi-a bugetat venituri operţionale de 26,6 milioane de lei şi un profit net de 6,25 milioane de lei, rezultatat despre care conducerea emitentului spune că va fi atins.

"Aşa cum arată compania şi investiţiile noastre până în acest moment, vom reuşi să obţinem profitul bugetat pentru acest an. Chiar sperăm poate să-l îmbunătăţim puţin - să vedem cum se vor derula lucrurile până la sfârşitul anului, dar suntem încrezători că bugetul pe care ni l-am propus la începutul anului este 100% fezabil", a spus Oriol Casellas Deig, CEO al Meta Estate Trust.

Capitalul social subscris şi vărsat al emitentului este de 87 milioane lei, divizat în 75,7 milioane de acţiuni ordinare reprezentând 87,1% din capitalul social total şi 11,2 milioane acţiuni preferenţiale, fără drept de vot, reprezentând 12,9 % din capitalul social total.

Compania a fost înfiinţată la începutul anului trecut, încheind anul 2021 cu active totale de 71,6 milioane de lei, aproape 70% fiind activele imobilizate. Veniturile din exploatare au fost de 3,06 milioane de lei, dar Meta Estate Trust a încheiat anul cu o pierdere de 2,4 milioane de lei, conform datelor din memorandum-ul de listare întocmit de BRK Financial Group.

Meta Estate Trust este un furnizor de capital pentru investiţii imobiliare, banii strânşi în ofertă urmând să fie direcţionaţi către creşterea portofoliului de active al companiei şi dezvoltarea de noi linii de business, conform informaţiilor din memorandum. Faţă de preţul din oferta publică, evaluarea companiei se ridica la 104 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb