ZIARUL BURSA

30 august 2022
Ediţia din 19.10.2024
Ilustraţie de MAKE

ASF se face că supraveghează de teama ESMA?!

Nicu TranduPiaţa de Capital / 30 august 2022

ASF nu este interesată de informarea investitorilor, în slujba cărora ar trebui să fie 

Am aflat recent despre o decizie a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) potrivit căreia Bogdan Drăgoi, preşedinte-director general al SIF Banat Crişana (SIF1), primeşte un avertisment banal. Avertismentul ASF vine în urma unei fapte foarte grave: SIF1, condus de Bogdan Drăgoi, nu dispune de proceduri interne, aplicabile în prevenirea şi gestionarea conflictelor de interese.

Cum mai stăm cu vaccinarea?

Cătălin AvramescuEditorial / 30 august 2022

Cătălin Avramescu

În toată nebunia ştirilor despre invazia din Ucraina sau despre explozia preţurilor, se pare că am uitat că pandemia declanşată de virusul probabil scăpat dintr-un laborator din Wuhan, în 2019, nu s-a sfârşit. Pe 26 August anul acesta în România au fost raportate oficial 16 decese.

Lanţul slăbiciunilor din energie - secetă, scumpiri, speculaţii

Lanţul slăbiciunilor din energie - secetă, scumpiri, speculaţii

Cristian DogaruCompanii / 30 august 2022

Preţul energiei tranzacţionată pe OPCOM, pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU), bate record după record. Pentru 29 august, vârful de preţ a fost de 800 euro/Mwh. Dacă tragem cu ochiul la tranzacţiile efectuate cu un an în urmă, în 29 august 2021, vârful de preţ a fost la 453 lei/MWh, cu o medie de 446 lei

Goldman Sachs îndeamnă investitorii să se concentreze pe mărfuri

Goldman Sachs îndeamnă investitorii să se concentreze pe mărfuri

A.V.Internaţional / 30 august 2022

"Estimările privind riscurile de recesiune pe termen scurt sunt exagerate, iar probabilitatea unei recesiuni în afara Europei, în următoarele 12 luni, este relativ scăzută", conform băncii americane 

Goldman Sachs Group Inc. îi îndeamnă pe investitori să se concentreze pe mărfuri, deoarece majoritatea riscurilor de recesiune pe termen scurt, despre care se vorbeşte pe pieţele globale, sunt exagerate, astfel că materiile prime se vor redresa, pe fondul unei crize profunde în domeniul energiei şi al unor elemente legate de aprovizionare, conform Bloomberg.

Noul an şcolar, sub semnul reformelor

EDUCAŢIE Noul an şcolar, sub semnul reformelor

O.D.Politică / 30 august 2022

Pregătirile pentru startul noului an şcolar au intrat în linie dreaptă. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că astăzi va avea loc o întâlnire cu prefecţii şi inspectoratele şcolare judeţene, pentru pregătirea începerii anului şcolar, el precizând că la discuţii va participa şi premierul Nicolae Ciucă.

Proiect pentru diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în cadrul universitar

Proiect pentru diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în cadrul universitar

O.D.Miscellanea / 30 august 2022

Problemele legate de propagarea infecţiilor cu coronavirus se multiplică odată cu redeschiderea şcolilor şi universităţilor. Universitatea Babeş-Bolyai a demarat implementarea proiectului care are ca obiectiv creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în cadrul comunităţii Universităţii Babeş-Bolyai, precum şi asigurarea condiţiilor de adecvare a strategiei instituţionale de prevenire a transmisiei în masă a infectării în cadrul comunităţii academice.

Sursă foto: Facebook / Magdalena Andersson

Ucraina primeşte un nou ajutor militar din Suedia

V.R.Internaţional / 30 august 2022

Suedia va furniza asistenţă militară suplimentară în valoare de 500 de milioane de coroane suedeze (aproximativ 47 de milioane de euro) Ucrainei ca să o ajute să se apere împotriva agresiunii ruse, a anunţat ieri şefa guvernului de la Stockholm, Magdalena Andersson, transmite Reuters.

"Creşterea dobânzilor în acest an ar trebui să fie suficientă"

BLACKROCK: "Creşterea dobânzilor în acest an ar trebui să fie suficientă"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 august 2022

"Fed-ul are dreptate să fie ferm în ceea ce priveşte ridicarea ratelor dobânzilor, dar ar trebui să se oprească după 2022", conform administratorului de active  

Creşterea ratelor dobânzilor în acest an pentru a combate inflaţia ar trebui să fie suficientă pentru ca factorii de decizie să intre într-o poziţie de aşteptare, necesară pentru a reduce riscul înăspririi excesive a politicii monetare care să afecteze economia americană, crede BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, conform Business Insider.

iHunt - venituri din exploatare mai mari cu 17,5%, dar profit în scădere

ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI iHunt - venituri din exploatare mai mari cu 17,5%, dar profit în scădere

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 august 2022

Cezar Stroe, directorul general: "Deşi cheltuielile de aprovizionare s-au majorat semnificativ, am decis ca această creştere să nu fie transferată integral către piaţă, către consumator" 

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a raportat pentru primele şase luni ale anului venituri din exploatare de 24,4 milioane de lei, cu 17,5% peste cele din prima jumătate a anului trecut, dar un profit net în scădere, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sărbătoare sportivă, coşmar organizatoric

QATAR 2022 Sărbătoare sportivă, coşmar organizatoric

O.D.Sport / 30 august 2022

Organizarea Cupei Mondiale în Qatar a ridicat nenumărate probleme şi a creat mari controverse. Discuţii intense au fost pe diferite subiecte, de la căldurile infernale, care au mutat competiţia din lunile iunie-iulie în noiembrie - decembrie, la suspiciunile legate de corupţie, problemele cu drepturile omului şi condiţiile în care au lucrat muncitorii care au ridicat stadioanele până la chestiunea cazării turiştilor.

Guvernul, sufocat de cererile primarilor şi şefilor de consilii judeţene

Guvernul, sufocat de cererile primarilor şi şefilor de consilii judeţene

GEORGE MARINESCUPolitică / 30 august 2022

UNCJR, AMR, AOR şi ACoR solicită amânarea aplicării grilelor de impozitare reieşite din modificarea Codului Fiscal Primarii vor bani pentru pensiile speciale, salarii şi pentru bursele elevilor Guvernul se laudă cu alocările pentru PNDL şi pentru programul Anghel Saligny 

Lipsa unei alocări financiare pentru cheltuielile de funcţionare, la rectificarea bugetară din luna august, şi modificarea Codului Fiscal au nemulţumit structurile asociative din administraţia publică locală, ai căror reprezentanţi s-au dus, ieri, peste premierul Nicolae Ciucă, pentru a solicitat explicaţii în legătură cu măsurile adoptate de Guvern în ultimele 45 de zile. Reprezentanţii Asociaţiilor Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România, Asociaţiei Comunelor din România şi Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene i-au atras atenţia şefului Guvernului că primăriile riscă să nu îşi mai poată desfăşura activitatea în bune condiţii, dacă unele măsuri din ordonanţa de urgenţă prin care a fost modificat Codul Fiscal vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2023 şi dacă Executivul nu va suplimenta bugetele localităţilor la viitoare rectificare bugetară.

Scăderea preţului gazelor şi energiei trebuie să fie scopul soluţiilor propuse pe piaţa energiei

Scăderea preţului gazelor şi energiei trebuie să fie scopul soluţiilor propuse pe piaţa energiei

E.O.Companii / 30 august 2022

Criza din energie nu trebuie să permită obţinerea de profituri uriaşe pentru unii jucători, dar măsurile luate trebuie să aibă ca scop reducerea preţurilor, şi nu doar colectarea de bani la buget, este de părere Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă (AEI). Conform unui comunicat de presă, AEI a propus încă din 9 august 2021 un plan de măsuri prin care să se limiteze creşterea preţului gazelor. Lipsa acestor tipuri de măsuri a favorizat sau chiar a determinat creşteri ale pretului gazelor, subliniază sursa citată.

Eugen Voicu

EUGEN VOICU, PREŞEDINTELE META ESTATE TRUST: "Vizăm prezenţa pe piaţa principală a bursei"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 august 2022

"Vom ieşi cu două emisiuni de obligaţiuni anul acesta, una denominată în euro şi cealaltă denominată în dolari", spune preşedintele Meta Estate Trust Oriol Casellas Deig, CEO: "Suntem încrezători că bugetul pe care ni l-am propus la începutul anului este 100% fezabil" 

Conducerea Meta Estate Trust ţinteşte ca, probabil în 2024, compania să ajungă la active de 100 milioane de euro şi să o transfere în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a spus ieri Eugen Voicu, preşedintele furnizorului de capital pentru investiţii imobiliare, cu ocazia listării companiei în Piaţa AeRO.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 30 August 2022

MACRO NEWSLETTER 30 August 2022

Macroeconomie / 30 august 2022

Preţurile producătorilor industriali din Brazilia şi-au temperat creşterea anuală şi în iulie 2022, până la 18%, de la 18,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, după un avans de 1% în luna anterioară.

Debut roşu de săptămână la bursa noastră

BVB Debut roşu de săptămână la bursa noastră

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 august 2022

Tranzacţii de 22,4 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului Evaluare bursieră de 98,3 milioane lei pentru acţiunile Meta Estate Trust, după prima zi de tranzacţionare, cu circa 6% sub cea din IPO 

Toţi indicii Bursei de Valori...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo