Tranzacţie majoră în lumea producătorilor de microscoape

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 30 august 2022

Tranzacţie majoră în lumea producătorilor de microscoape

Producătorii de echipamente de înaltă precizie sunt în continuare la mare căutare. Cum Japonia are o mare tradiţie în acest domeniu, firmele din această ţară sunt mereu vizate de companiile care doresc să se extindă. Compania japoneză Olympus Corp a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea diviziei care produce microscoape către firma de private equity Bain Capital, cu suma de 427,6 miliarde de yeni (3,08 miliarde de dolari).

Divizia care produce microscoape va fi transferată către Bain în 4 ianuarie 2023, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare din Japonia şi de peste hotare.

Printre cei care au concurat pentru preluarea diviziei s-au aflat firmele globale de private equity Bain Capital, Carlyle Group şi KKR & Co. În ultimii ani, acestea au avut ca ţintă Japonia, a treia economie mondială, unde conglomeratele vând activele care nu sunt de bază. Bain deţine producătorul de cipuri de memorie Kioxia Holdings Corp şi este în runda a doua a licitaţiei pentru Toshiba Corp. Din 2019, Olympus s-a aflat într-un proces de restructurare, concentrându-se doar pe tehnologia medicală, iar această tranzacţia este cea mai mare vânzare de active a companiei de până acum, conform datelor Refinitiv. După demararea restructurării, acţiunile companiei aproape s-au triplat la Bursa de la Tokyo. Olympus, care în urmă cu peste un secol a început în Japonia producţia de microscoape, a scindat divizia în aprilie şi a numit-o Evident Corp. Evident avea active totale de 143,3 miliarde de yeni la 31 martie 2022, şi se aştepta la un profit operaţional de 15,5 miliarde de yeni în actualul an fiscal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb