Eurocopter România a finalizat modernizarea a 24 de elicoptere pentru Royal Air Force

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 5 decembrie 2014

Eurocopter România a finalizat modernizarea a 24 de elicoptere pentru Royal Air Force

Compania Eurocopter România, care operează o fabrică la Ghimbav, a finalizat procesul de modernizare a 24 de elicoptere Puma, în cadrul unui contract semnat cu Forţele Aeriene Britanice. Eurocopter România a executat lucrări de 19,25 milioane de euro în cadrul contractului semnat în urmă cu doi ani de către grupul Eurocopter (actualmente Airbus Helicopters) şi care se ridică la aproximativ 300 de milioane de euro.

Modernizarea elicopterelor a inclus dotarea cu motoare Makila 1A1 "torboshaft", adăugarea de carlingi de tip "glass cockpit" ce încorporează sisteme de avionică de ultimă oră şi un sistem de ultimă generaţie de control al zborului. De asemenea, au mai fost adăugate un sistem securizat de comunicaţii, noi sisteme de protecţie antirachetă şi de protecţie balistică pentru pasageri şi pentru echipaj.

Noile elicoptere Puma Mk2, rezultatul proceselor de modernizare realizate la fabrica de lângă Braşov, vor reprezenta un element-cheie pentru Marea Britanie în sprijinirea intervenţiilor derulate în teatrele de operaţiuni, sub forma desfăşurării de forţe tactice sau de transport de echipamente pe timp de zi sau de noapte. În urma modernizărilor, elicopterele îşi vor creşte durata de viaţă şi vor extinde seminficativ performanţele operaţionale ale flotei de elicoptere Puma a Forţelor Aeriene Regale Britanice. Elicopterele Puma Mk2 vor reprezenta mijlocul ideal pentru operaţiuni derulate în mediul urban, fiind în egală măsură disponibile pentru sprijinirea intervenţiilor rapide realizate de aeronavele C17 pentru evacuări rapide a detaşamentelor de luptă şi pentru operaţiuni umanitare.

Eurocopter România a încheiat 2013 cu o cifră de afaceri de 36,5 milioane de euro şi un profit net de 7,45 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro) şi un număr de 189 de angajaţi.

Compania este un joint-venture între Airbus Helicopters şi IAR Ghimba, francezii fiind majoritari cu o participaţie de 51%.

Înfiinţat în 1992, grupul franco-germano-spaniol Eurocopter, redenumit anul acesta Airbus Helicopters, este o divizie a EADS, lider mondial în industria aerospaţială, de apărare şi servicii adiacente. Grupul are peste 20.000 de angajaţi.

Pe ansamblu, produsele grupului însumează 33% din valoarea totală a flotei mondiale de elicoptere. Prezenţa sa puternică la nivel mondial este asigurată de filiale din 21 de ţări. grupul are, de asemenea, o reţea puternică de distribuitori, agenţi de vânzare certificaţi şi centre de mentenanţă. În prezent, se află în funcţiune mai mult de 11.300 de elicoptere Eurocopter, iar compania are peste 2.900 de clienţi în mai mult de 149 de ţări. Eurocopter oferă cea mai largă gamă de elicoptere civile şi militare din lume şi şi-a asumat ca angajament clar la nivel de business implicarea în menţinerea securităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb