Alegerile pentru Parlamentul Uniunii Europene? Hai, să fim serioşi! Nu interesează nici măcar minoritatea minorităţii celor care vor avea un vot de pus în urnă. Măria sa "Electoratul" din ţinutul numit România abia dacă are un firav contact "epidermic" cu temele politice, cu rolul instituţiilor europene, cu funcţionarea şi impactul lor asupra vieţii de zi cu zi a muritorilor de pe meleagurile noastre. Toate acestea sunt la fel de ezoterice pentru Badea Ion şi Ţaţa Floarea din Tuchileşti cît pentru Domnul şi Doamna academician doctor inginer/economist/medic/etc. Pantelică, din Strehaia.
Prin "tradiţie", aceste alegeri au mobilizat pînă acum slab sau foarte slab electoratul. Nici nu-i de mirare! Partidele nu se dau în vînt după cheltuieli prea mari pentru "propagandă" şi "lămurirea alegătorilor". Oamenii nu înţeleg ori, pur şi simplu, nu ştiu de ce ar face efortul unui drum pînă la secţia de votare. "Ce, fără mine nu se aleg? Ba, bine că nu!" Altele sunt mizele cele mari şi ele abia urmează: prezidenţialele şi parlamentarele, într-un an electoral aşezat călare pe doi ani calendaristici, 2019-2020. Cu toate acestea, alegerile europarlamentare care urmează au o miză mare, cu mult mai mare decît oricînd altădată. O parte este vizibilă, alta, cu grijă ascunsă de ochii publicului. Cum şi de ce, se va vedea mai jos.
Miza pe care partidele noastre o scot la vedere este legată de luptele electorale interne. Cele care urmează. Din această perspectivă, nu atît victoria în această rundă de alegeri este semnificativă şi purtătoare de consecinţe pentru bătăliile viitoare, cît înfrîngerea. Este ca la cursa cu eliminare din ciclismul de velodrom. Nici unul dintre partidele care vor avea liste electorale nu ar dori să fie pe ultimul loc, ori să nu prindă nici măcar un loc de deputat european. Dacă eşti pe locurile din pluton e ok, mai alergi cu şanse, măcar o tură! Alegerile de la noi, aşezate la intervale relativ mici de timp, circa şase luni, avantajează ipoteza efectului de domino. Dacă începi cu stîngul, se duc de rîpă şansele şi pentru alegerile care urmează; prezidenţiale, locale, parlamentare. Şi viceversa: dacă începi cu dreptul, o să tot continui cu dreptul! Cît de îndreptăţită este ipoteza, rămîne de văzut. Deocamdată toate partidele o iau în serios. Acesta este motivul pentru care, oricît de ocupate ar fi cu problemele curente interne ori ale competiţiei politice, partidele noastre vor acorda o atenţie specială europarlamentarelor din acest an. Prima bătălie ar putea să toarne matriţa rezultatelor pentru cele care urmează. Aceasta-i miza vizibilă. Miza mai puţin vizibilă este reorganizarea "cluburilor" şi a "găştilor" din care sunt formate partidele noastre politice. Listele pentru europarlamentare au fost folosite, în principal, ca un fel de zonă de triaj pentru foste personaje de primă scenă, ieşite din rolurile principale, ori pentru "speranţele" politice care aspiră la luminile rampei. Din prima categorie, vezi spre exemplu mandatele de europarlamentar ale lui Crin Antonescu şi Monica Macovei; din a doua, luaţi aminte la traiectoria politică a doamnei Dăncilă, nebănuita noastră prim-ministru, ascunsă o bună bucată de vreme în cutele prăfuite ale unui mandat de europarlamentar. În sfîrşit, cea de a treia funcţie politică a listelor pentru europarlamentare a fost aceea de "sinecură" pentru diferite categorii de "oameni politici", cum ar fi fii, fiice, nepoţi, nepoate, neveste/bărbaţi, amanţi/amante trecute, prezente şi viitoare ale potentaţilor contributori la buna funcţionare a maşinăriei de partid. Sedimentarea acestei structuri a fost uşurată de presupoziţia, altminteri destul de întemeiată, că nu prea contează pe cine trimit partidele în Parlamentul European. Pentru buna lor reprezentare, suficient este "vătaful" cu firman de la Bucureşti; restul turmei votează, la Bruxelles ori Strasbourg, după dictare.
Pentru prima dată în istoria alegerilor europarlamentare, reprezentarea partidelor la Bruxelles/Strasbourg nu mai este, însă, deloc neutral-inertă. Ceea ce partidele politice, nu doar din România, ascund cu grijă de ochii alegătorilor lor, este faptul că viitoarea compoziţie politică a Parlamentului Uniunii Europene, pentru prima dată în istoria UE, ar putea contribui decisiv la soarta proiectului european. Structura şi compoziţia viitoare a Comisiie Europene precum şi aprobarea viitorului buget al UE depind de balanţa puterii care se va constitui în viitorul Parlament European. Iar în talgerele balanţei nu vor mai sta doar partidele tradiţionale, consacrate şi pe deplin euro-normalizate ale "dreptei" şi "stîngii" europene, ci şi partide declarat anti-sistem şi anti-europene, cu agendă politică menită să încurce rău de tot socotelile euro-entuziaştilor. Miza este cu adevărat şi fără exagerare, uriaşă! Bătălia pentru reprezentare politică la Bruxelles iese, în 2019, din tiparele consacrate şi din inerţia opacă în care au stat înfofolite, atîta amar de vreme. Partidele cu agendă anti-europeană vor fi cu siguranţă reprezentate în viitorul Parlament European. Singura necunoscută rămîne: cu ce pondere de vot şi cu ce putere de influenţare a deciziilor majore? Evaluările pre-electorale, chiar şi cele mai temperate, includ posibilitatea ca reprezentarea "populiştilor europeni" să facă inoperabil mecanismul actual al reprezentării politice şi, prin urmare, întreaga procedură de luare a deciziilor, nu doar în Parlament, ci şi în celelalte instituţii fundamentale ale Uniunii Europeane, să fie schimbată. O asemenea miză cere şi o altfel de reprezentare politică. Figuranţii, ori cei mai mulţi dintre ei, trebuie să cedeye locul unor politicieni versaţi, cu o semnificativă bază electorală şi credibilitate proprie, cu conexiuni internaţionale capabile să îi poziţioneze ca jucători cu greutate în viitoarele bătălii şi aranjamente politice la nivelul UE. De aceea, este de aşteptat ca şi în listele europarlamentarelor de la noi să vedem mult mai multe "nume" ale politicii autohtone, decît altădată.
De ce nu vor partidele tradiţionale ca dumneavoastră, alegătorii, să nu vedeţi această parte a mizei? Simplu! Pentru că nu vor ca dumneavostră să decideţi! Ei vor doar votul care vă aparţine, adică tichetul care îi aşează în fotoliile europarlamentare de la Bruxelles/Strasbourg. Ceea ce se întîmplă acolo, e treaba lor! Iar deciziile nu se iau la vedere, ci bine ascunse de ochii lumii plebei! Pentru binele lor şi al "sistemului", ei nu au nevoie de "alegerile" dumneavoastră, ci doar de voturile relativ uniform risipite, care vă aparţin! Cele neexprimate îi ajută chiar mai mult decît cele puse în urnă!
1. democratia directa - participativa
(mesaj trimis de Salomeea în data de 13.02.2019, 00:38)
Viitorul UE depinde si de modalitatea de luarea a deciziei in cadrul institutiilor UE. Sper ca democratia participativa va avea un loc sub soare in viitorul decizional al UE! Cum, cand si cine va face acest lucru posibil ? Desigur, acest lucru depinde de rezultatul acestor alegeri europarlamentare, ne sugereaza editorialul de fata.
1.1. Venitul minim european necondiționat (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 00:47)
Pe data de 14 ianuarie 2013, Comisia Europeană a acceptat o Iniţiativă a Cetăţenilor Europeni cu privire la un venit minim necondiţionat în Europa, dând “undă verde” unei campanii care va dura un an şi care va implica toate ţările europene. Potrivit Institutului pentru Etică și Tehnologii Emergente (IEET), o ONG din SUA, venitul minim garantat ar trebui să fie universal, individual, necondiționat...
1.2. IEET (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 00:52)
Venitul minim necondiționat este un venit acordat tuturor indivizilor fără ca aceștia să fie nevoiți să muncească. Este o formă de venit minim garantat care diferă de cele existente în momentul de față în anumite țări europene prin faptul că: se atribuie indivizilor, nu gospodăriilor, este acordat indiferent dacă individul are și alte surse de venit și nu implică...
1.3. DREPT al tuturor oamenilor. (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 01:04)
„Venitul de Bază Minim Garantat și Universal” nu este un avantaj acordat cuiva, este un DREPT al tuturor oamenilor.
La fel cum „pensia” sau „alocația pentru copii” sunt niște drepturi. Ele nu se supun la „referendumuri” (decât eventual cuantumul lor de la minimul necesar în sus). Drepturile nu se supun la „referendumuri”.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de pandele în data de 13.02.2019, 06:55)
„Venitul de Bază Minim Garantat și Universal” este Visul de Aur al puturoshilor din toate epocile.
La nivelul celor din Strehaia shi Tuchileshti poate fi rezumat la "Muietzi is posmagii?"
1.5. Gresit! (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 12:37)
Marile companii sunt bucuroase cu acest VGMG pentru ca pot da salarii mici...Exista si riscul sa se adanceasca saracia deoarece cei carw vor lucra mai multvoravea mai mult dar macar nu vor muri de nevoi si acest minim le va permite sa participe la treburile comunitatii locale ,regionale, internationale...
1.6. Scop- fericire (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 13:03)
Acest venit nu este ceva nou,el a fost descris in cartea lui Thomas Morus, Utopia, in 1516.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 13:09)
Daca nu exista locuri de munca suficiente si bine platite, acest venit asigura dreptul la viata demna si participativa. Nu putem avea democratie directa fara ca acest venit general minim garantat! Asta e ideea de baza! Nu e suficient dar e de baza!
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 13.02.2019, 13:29)
Excelenta analiza! Suntem pe aceeasi frecventa a vibratiei. Va multumesc!
1.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 14:02)
Sigur ca da; in niciun caz (fereasca Sfantul!) sa depinda de ambiguitatea domnului Codita.
1.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 14:07)
Vibreaza/mai vibreaza si domn' profesor? nu este periculos?.
1.11. nu, dimpotriva asta ajuta! (răspuns la opinia nr. 1.10)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 13.02.2019, 21:54)
Cu cat vibratia e mai inalta cu atat mai bine pentru sanatate! Murim atunci cand vibratiile sunt joase. Daca doresti sa fii sanatos secretul este sa iti ridici nivelul vibrational prin diferite metode.Reiki este una dintre tehnicile japoneze...prin care ne putem autovindeca prin echilibrare energetica...Noi suntem energie, dumnezeu e energia eterica a vidului. Daca ne conectam la energia divina putem deveni un canal de comunicare cu energia suprema a iubirii divine, astfel putem ajuta semenii...
1.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 22:07)
... sa inteleg ca daca stau la vibratie inalta, nu mai mor ... adica, raman constrans materiei?!?! ...
1.13. salt calitativ colectiv (răspuns la opinia nr. 1.12)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 13.02.2019, 22:37)
Daca reusim sa ne conectam cu totii la constiinta colectiva vom activa si 95 % din creier, In Civilizatia de tip III, omul va deveni nemuritor si material, se spune...De fapt, sufletul este nemuritor...fiind de origine divina, este energie, iubire, lumina!
1.14. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.13)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 22:58)
... teoretic, putem activa 100% din "creier" ... din nefericire 90-95% este "blocat" de frici si iluzii... de masa; si individuale ... venitul minim garantat reprezinta doar (alti) bani inventati ... iluzia unei vibratii (mai) inalte ...
1.15. creierul capteaza ganduri nu le creeaza! (răspuns la opinia nr. 1.14)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 13.02.2019, 23:11)
90-05 la suta este partea intuitiva, restul este rational. Partea intuitiva trebuie dezvoltata, activata! Culmea, m-am gandit la asta si eu...adica la faptul ca doar 7 la suta sunt bani printati de catre banca centrala si restul de 93 la suta sunt bani virtuali, creati din neant...vezi , sunt locuri comune de gandire, dovada ca ne conectam la constiinta colectiva, de acolo ne luam stiinta, gandurile vin dinafara..nu le produce creierul...le capteaza doar!Vino la cursul maestrului Ignatenco...
1.16. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.15)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 23:36)
... Salomeea! nu-mi permit sa vin la cursuri, din diverse ratiuni! ... mercur, sare, sulf ... parte intuitiva... blah blah blah ... "lumea asta" n-are intuitie ... lumea asta-i sare fara sare! .... ca sarea-n bucate!!! ...
1.17. mesaj de iubire in luna iubirii (răspuns la opinia nr. 1.15)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 14.02.2019, 00:12)
Daca tu nu ma iubesti, iubirea mea nu poate sa ajunga la tine, iubeste-ma ca sa te pot iubi, spune BahaÚlah!Trebuie sa ne iubim si dusmanii, sa ii transformam din vrajmasi in prieteni prin iubire! Cu totii suntem buni si frumosi, nu trebuie sa lasam raul sa ne atinga, trebuie alungat orice gand negativ, sa il inlocuim cu 10 pozitive!
1.18. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.17)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2019, 00:17)
... asa imi spune si prietenta mea .... cand ma refuza ;) ....
1.19. tot din iubire pt toti (răspuns la opinia nr. 1.18)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 14.02.2019, 00:24)
Simbol:INTR-UN MOMENT DE LINISTE, UN INDIVID CREATIV SIMTE FLUXUL INSPIRATIEI.
Explicatie:Poti gasi ca orice inspiratie creatoare este urmata de alta, si apoi de alta. Este un bun moment pentru a te relaxa si a merge cu curentul, fara a te impotrivi si fara a te grabi.
Esenta:Creativitate inspirata de sus. Deschidere spre fortele si idealurile superioare. Realizari pline de inspiratie. Vise.
1.20. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.19)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2019, 00:30)
AI? ...
1.21. o fiu al Omului (răspuns la opinia nr. 1.18)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 14.02.2019, 23:02)
Am uitata sa adaug asta!
1.22. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.21)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.02.2019, 11:46)
... "iubeste-ma ca sa te pot iubi", este in opozitie logica cu: "iubeste-ti dusmanii" ... prima afirmatie trimite la pasivitate ... a doua pretinde "o iubire" activa ... spre exemplu: cand prietena mea se supara pe mine, imi reproseaza faptul ca iubirea ei nu ajunge la mine ... si asteapta plecaciuni ... eu fac tot posibilul sa nu ma supar pentru a pastra iubirea vie ... pasiv/activ, feminin/masculin, Luna/Soare ... pasivitatea nu rezolva problemele ... dar poate justifica "in sine" rautatea...
2. corporatiile influenteaza decizia UE
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 01:00)
Intre cetățenii normali se redistribuie sărăcia, în timp ce corporațiile fac legislația așa cum vor ele.
La fel cum cei ce fac trafic cu substanțe care te fac dependent de ei sunt „ilegali”, tot așa ar trebui să fie ilegal și a se produce dependență prin bani.
3. democratia directa si democratia economica
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 01:10)
Va invit sa studiati articolul
Democratia Economica si Democratia Directa Ateniana Si Semnificatiile Slae pentru Ziua de Azi
TAKIS FOTOPOULOS
Abstract. Acest articol examineaza relatiile intrinseci dintre democratia directa si democratia economica Ateniana, asa cum au fost ilustrate in cazul democratiei Atheniene clasice. Ele au scopul de-a dezvalui ca esecul final al democratiei Ateniene nu s-a datorat, asa cum este sustinut in mod curent, slabiciunii naturale a...
3.1. Mesaj eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 13.02.2019, 07:37)
...
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 12:32)
BCE prin relaxare cantitativa populara. In SUA se propune ca marile companii sa plateasca taxe mai mari.
3.3. Exemple in Romania (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de Salomeea în data de 13.02.2019, 13:37)
Cititi si Modele de intreprinderi sociale pentru beneficiari de venit minim gatantat, programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru Romania
4. Mesaj eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 13.02.2019, 13:55)
...
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2019, 21:26)
... este vorba despre bani - din nefericire ... globalizarea a servit corporatiilor, pt a-si extinde pietele ... si acu o dam pe santiuni... ... si corporatiile is tinute pe bani inventati ... si numim asta capitalism ... nu-i nici esoteric si nici ocult ... da mereti la vot... sa nu cumva sa pierdeti ceva ...