Oracle România, cea mai mare companie software din lume, anunţă evoluţia pozitivă a programului Oracle Innovate ce a fost lansat în luna iulie 2008, cu scopul de a-i sprijini pe tinerii antreprenori în domeniul IT să îşi transforme pasiunea în afaceri de succes.
În acest moment, programul cuprinde 250 de participanţi. De asemenea, peste 7000 de studenţi au vizitat website-ul dedicat pentru a se informa asupra programului, asupra beneficiilor oferite sau pentru documentare din materialele puse la dispoziţia lor.
Pentru a susţine interesul crescând al studenţilor, Oracle România a dezvoltat o serie de paşi ai programului, printre care:
- Parteneriatul cu Junior Achievement pentru oferirea unui modul de training online studenţilor interesaţi de program. Acest training dezbate teme precum etica în afaceri, proceduri de management, mecanisme financiare, planuri de afaceri şi dezvoltare, cerinţe legale şi administrative pentru înfiinţarea unei companii.
- Organizarea Oracle Innovate Days, o serie de seminarii dedicate studenţilor.
- Studenţii care au decis să urmeze programul aparţin unui număr impresionant de universităţi de diferite profiluri: Universitatea Spiru Haret, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Politehnica şi Universitatea Româno-Americană (Bucureşti) şi Politehnica (Timişoara), Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi Facultatea de Business din Cluj-Napoca, precum şi Facultatea de Ştiinţe Economice - Oradea şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Manuela Epure, Pro-Rector, Universitatea Spiru Haret, declară: "Inovarea începe atunci când oamenii convertesc problemele în idei. Ideile nu vin de la sine. Ideile bune se nasc atunci când te loveşti de ceva şi trebuie să depăşeşti acel obstacol. Începi să fii iscoditor, începi să te intrebi "ce aş putea să fac? Ne punem probleme şi astfel devenim inspiraţi să creăm, să fim inovatori. Ideile cu adevărat valoroase se nasc atunci când ne lovim de probleme cu adevărat serioase. Inovarea are nevoie de un sistem în care să se dezvolte, să evolueze, iar programul Innovate crează un asemenea cadru. "
Ştefania Popp, CEO, Junior Achievement, declară: "Nu este atât de important să înveţi cum să înfiinţezi o societate comercială, important este să aduci pe piaţă un produs sau un serviciu viabil şi pentru care există piaţă. Şi aici este lucrul cu adevărat remarcabil pe care l-a propus Oracle în acest proiect: să vină cu network-ul companiei, cu infrastructura şi experienţa pe care le are şi să ajute acei posibili antreprenori, tineri care au, pe de o parte, abilităţi antreprenoriale, pe de altă parte, cunoştinţe bune în domeniul IT&C şi dorinţa de a le perfecţiona, şi care doresc să facă afaceri fezabile, ce aduc profit."