EXPERŢII WANO:  "Nivelul de securitate al centralei de la Cernavodă este unul înalt"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 31 ianuarie 2019

O echipă formată din 25 de experţi internaţionali de la centrele nucleare de la nivel global a concluzionat, în urma unei evaluări efectuate în luna noiembrie a anului trecut, că nivelul de securitate nucleară la CNE Cernavodă este unul înalt, arată un comunicat transmis, ieri, de către Nuclearelectrica.

Documentul notează: "SN Nuclearelectrica SA a găzduit recent, în perioada 5-12 noiembrie 2018, o misiune de evaluare condusă de centrul World Association of Nuclear Operators (WANO) din Atlanta. Această evaluare, realizată la solicitarea SN Nuclearelectrica SA de către o echipă de 25 de experţi internaţionali de la centrale nucleare din toată lumea, a concluzionat că nivelul de securitate nucleară la CNE Cernavodă este unul înalt".

SN Nuclearelectrica SA este membru al WANO.

Cosmin Ghiţă, director general al SNN, a declarat: "Securitatea nucleară este prioritatea absolută a Nuclearelectrica. În consecinţă, suntem hotarâţi să menţinem un nivel înalt de securitate nucleară în toate ariile: operare, mentenanţă, managementul activităţilor şi performanţă în opririle planificate, chimie, fiabilitatea echipamentelor, inginerie, protecţie radiologică, răspunsul la urgenţă, experienţă în operare, pregătirea personalului, eficienţă organizaţională şi cultură de securitate nucleară. (...). În plus, având în vedere ţintele de mediu, obţinerea şi menţinerea excelenţei nucleare în ceea ce priveşte securitatea nucleară, coroborat cu rezultate financiare bune, ca suport pentru investiţii şi dezvoltare, şi avantajele clare de mediu, demonstrează că energia nucleară reprezintă un avantaj puternic pe termen lung al mix-ului energetic românesc".

La rândul său, Dan Bigu, director al CNE Cernavodă, a afirmat: "Viziunea permanentă a SNN/CNE Cernavodă este aceea de a ne îmbunătăţi continuu şi de a ne menţine performanţa de a fi printre cele mai bune centrale nucleare la nivel global".

WANO, o organizaţie internaţională non-profit, a fost înfiinţată în 1989 de către operatorii de centrale nucleare la nivel global, iar membrii săi operează 460 de unităţi nucleare în peste 30 de state la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb