Exporturile noastre către britanici au crescut cu 58%

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 15 octombrie 2010

Volumul exporturilor noastre către Marea Britanie s-a cifrat, după primele şapte luni ale acestui an, la aproape 637 milioane de lire sterline, în creştere cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, în perioada ianuarie-iulie 2010 au fost înregistrate importuri din Marea Britanie în valoare de peste 426 milioane de lire sterline, cu 17% mai mult faţă de perioada similară a lui 2009. Astfel, referitor la relaţiile noastre comerciale cu Marea Britanie ne aflăm pe locul al 41-lea la export şi pe locul al 42-lea la import.

În aceste condiţii, investiţiile directe ale Marii Britanii în România au scăzut cu 36%, în perioada analizată, de la 2,9 milioane de euro la 1,9 miliarde de euro, a subliniat, ieri, într-o conferinţă de presă, lordul Lamont of Lerwick, preşedinte de onoa­re al Camerei de Comerţ Britanică-Română (BRCC).

La rândul său, Martin Harris, noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, a declarat: "Busola Londrei este orientată spre Bucureşti, din motive economice, de securitate şi cele legate de politica europeană. Ţările noastre pot să creeze un parteneriat eficient şi pragmatic".

Sursele citate au precizat, de asemenea, că ţara noastră este foarte atractivă din punct de vedere investiţional. Domeniile care prezintă interes pentru investitorii britanici, potrivit reprezentanţilor BRCC, sunt infrastructura în alimentarea cu apă, protecţia mediului, porturile maritime, gările; serviciile financiare; energia, inclusiv cea regenerabilă şi protecţia mediului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb