EY: Marile companii farmaceutice pierd teren în faţa competiţiei

F.A.
Internaţional / 15 ianuarie 2014

EY România informează că marile companii farmaceutice pierd teren în faţa competiţiei în contextul în care se estimează o cotă mai mică a companiilor în totalul capacităţii industriei farma de a încheia tranzacţii, se arată într-un raport trimis astăzi redacţiei.

Potrivit raportului, activitatea de fuziuni şi achiziţii a marilor companii farmaceutice a stagnat în 2013, în pofida presiunii de a recupera un ecart de creştere a vânzărilor estimat să atingă 100 de miliarde de dolari în 2015.

Capacitatea companiilor din sectorul farmaceutic de a realiza tranzacţii a crescut cu 15%, la 100 de miliarde de dolari, menţionează EY. Această creştere a fost determinată aproape în totalitate de creşterea valorii acţiunilor, care a reprezentat mai mult de 90% din creştere, se arată în raport.

Raportul EY prezintă cota deţinută de marile companii farmaceutice, în comparaţie cu marile companii de biotehnologie şi companiile farmaceutice specializate, observând că aceasta a scăzut semnificativ: de la 85% în 2006, la 75% în 2012 şi 70% în 2013.

În condiţiile în care evaluarea companiilor-ţintă sunt în creştere, unele dintre companiile farmaceutice mari ar putea renunţa la anumite active pentru a-şi putea consolida puterea de tranzacţionare în 2014. EY estimează că vor avea loc aproximativ 12 vânzări de active de către marile companii farmaceutice, mai ales din categoria celor care nu fac parte din core business.

"În condiţiile în care atât puterea lor de tranzacţionare cât şi cota lor din totalul pieţei sunt în scădere, marile companii farmaceutice trebuie să îşi aloce cu mare atenţie resursele, punând un accent mai mare pe importanţa unor evaluări robuste ale tranzacţiilor, pe due diligence şi integrare a activelor achiziţionate", spune Jeffrey Greene, EYGlobal Life Sciences Transaction Advisory lider.

Companiile a căror putere de tranzacţionare se va menţine constantă sau va scădea se vor conduce cel mai probabil în 2014 după principiul "acţionează acum sau fii pregătit să pierzi", ceea ce ar rezulta într-o intensificare a activităţii de fuziuni şi achiziţii, se mai arată în raport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb