Fabrica de ciocolată "Kandia" a fost închisă

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 26 august 2004

Fabrica de ciocolată "Kandia" din Timişoara şi-a închis ieri porţile. Aurel Mihuţ, preşedintele filialei Timiş a Blocului Naţional Sindical la care este afiliat sindicatul Kandia, ne-a declarat că directorul general al "Excelent", Sorin Alexandrescu, s-a întîlnit miercuri cu şapte salariaţi, informîndu-i că fabrica va fi închisă pe motiv de faliment. Totuşi, cele şapte persoane nu sînt reprezentanţi ai sindicatului, ci ai salariaţilor fabricii. Mai mult, cele şapte persoane au fost desemnate chiar de directorul "Excelent", a subliniat Aurel Mihuţ. În urma deciziei conducerii "Excelent", toţi cei 170 de muncitori au fost obligaţi să semneze nota de lichidare. La sfîrşit, aceştia au primit pachete cu zahăr şi diverse alte produse care erau în fabrică. Mai mult, spre surprinderea liderului sindical, angajaţii "Kandia" au primit chiar şi bere în incinta fabricii. "Au încercat să le cumpere tăcerea", a adăugat Aurel Mihuţ.

Reprezentanţii sindicatului nu au nimic împotriva închiderii fabricii, ţinînd cont că este falimentară, însă sînt nemulţumiţi de nerespectarea prevederilor Codului Muncii privind concedierea colectivă. Pentru rezolvarea conflictului, sindicatele vor merge pe calea justiţiei, Aurel Mihuţ precizînd că au fost înaintate două plîngeri penale la Parchet şi la Poliţie împotriva conducerii "Excelent".

Potrivit liderului sindical, angajaţii fabricii "Kandia" din Timişoara munceau cîte 12 ore pe zi, chiar şi sîmbetele, fără nici un fel de plată a orelor suplimentare. Aurel Mihuţ ne-a precizat că ritmul de muncă de 12 cu 12 ore a fost impus salariaţilor, aceştia fiind ameninţaţi cu pierderea locului de muncă în caz contrar. Spre exemplu, un lider al sindicatului muncitorilor din "Kandia", cu o vechime de 25 ani în fabrică, avea salariul de 3 milioane lei, a explicat domnul Mihuţ. Domnia sa a adăugat că reprezentaţi ai Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) au constatat neregulile din fabrică, amendînd conducerea cu 50 milioane lei. "Însă nu a fost luată nici o măsură pentru remedierea abaterilor constatate de către ITM", a subliniat Aurel Mihuţ. Pînă la închiderea ediţiei, conducerea societăţii "Excelent" nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb