Facturis integrează serviciul Smart Accounts

S.B.
Companii / 17 mai 2023

Iulian Daniel Mihalache, CEO Facturis Online

Iulian Daniel Mihalache, CEO Facturis Online

Facturis, programul de facturare şi gestiune a stocurilor în Cloud cu peste 15.000 de utilizatori din rândul IMM-urilor şi firmelor de contabilitate, anunţă integrarea serviciului Smart Accounts.

Dezvoltat de Smart Fintech, serviciul are la bază principiile Open Banking, fiind autorizat în 2021 de către Banca Naţională a României, marcând o premieră pe plan local. În urma integrării, Facturis automatizează integral procesul de colectare şi management al datelor financiare, oferind utilizatorilor o experienţă fluidă şi nefragmentată.

Numărul întreprinderilor mici şi mijlocii din România a depăşit în 2022 pragul de 530.000 de companii, conform Departamentului de Research al Statista. Cu toate acestea, nevoia de digitalizare în ecosistemul antreprenorial este în continuare ridicată, în raport cu obiectivele de digitalizare ale Uniunii Europene pentru 2030. Având în vedere cel mai recent raport Eurostat, România se situează pe ultimele locuri analizând Indicele de Intensitate Digitală (DII) în rândul IMM-urilor. În acest context, piaţa tehnologiilor financiare evoluează în ritm alert, oferind posibilitatea antreprenorilor să-şi eficientizeze procesele operaţionale. Parteneriatul dintre Smart Fintech şi Facturis susţine, astfel, eficientizarea proceselor financiare, potenţând beneficiile oferite de tehnologia Open Banking.

"Alături de Facturis şi ceilalţi parteneri care au integrat deja serviciul de interogare a conturilor bancare, ducem mai departe eficientizarea activităţilor financiare în rândul IMM-urilor româneşti, prin tehnologia Open Banking chiar în aplicaţiile pe care aceştia le utilizează cel mai frecvent în administrarea afacerii lor. Serviciul Smart Accounts este dezvoltat pe baza tehnologiei IBM, fiind facil de integrat, bine documentat şi însoţit de un mediu de test şi suport pentru integrare, alături de echipa internă care oferă exemple practice şi demo-uri în producţie ale serviciului de interogare de conturi", a declarat Alice Anghelea, Revenue Growth Smart Fintech.

Începând cu anul 2007, Facturis oferă antreprenorilor şi contabililor români o platformă de facturare şi gestiune stocuri completă pentru administrarea activităţii financiare.

"Această nouă integrare permite utilizatorilor Facturis Online citirea automată a tuturor operaţiunilor bancare, din toate conturile societăţii, contribuind astfel în mod considerabil la creşterea eficienţei procesului de facturare. Pe lângă sistemul e-Factura, această nouă funcţionalitate ajută în mod semnificativ la procesul de digitalizare a IMM-urilor, prin care se evită astfel greşelile umane inerente şi totodată zecile de ore pierdute prin operaţiuni repetitive. Prin intermediul acestei integrări realizate alături de partenerii noştri de la Smart Fintech, dorim să facem următorul pas în dezvoltarea sistemului nostru de facturare şi anume emiterea facturilor fără a fi necesară intervenţia umană, prin citirea operaţiunilor din conturile bancare şi emiterea automată a facturilor către clienţi. Aşadar, sistemul Facturis Online se află într-o continuă evoluţie, iar în funcţie de noile tendinţe vom dezvolta în continuare noi funcţionalităţi prin care dorim să ne consolidăm poziţia pe piaţa sistemelor de facturare", a declarat Iulian Daniel Mihalache, CEO Facturis Online.

Contabilii care utilizează Facturis beneficiază de accesibilitate permanentă la colectarea şi analizarea informaţiilor financiare pentru orice client, eliminând potenţialele erori produse în urma procesului de manipulare a fişierelor bancare. În ceea ce priveşte antreprenorii, aceştia pot agrega acum conturi multiple în cadrul platformei, pot afla informaţii în timp real privind situaţia lor financiară, soldul disponibil în cont, economisind totodată timp în pregătirea datelor pentru contabilitate. De asemenea, tot procesul se derulează digital, în condiţii de securitate sporită, printr-un canal securizat, autorizat şi supravegheat de BNR. Datele nu sunt partajate în afara platformei de facturare sau a aplicaţiei bancare, iar istoricul tranzacţiilor este procesat de Facturis doar în baza consimţământului acestora.

"Reconcilierea încasărilor şi a cheltuielilor se automatizează uşor, graţie formatului structurat în care Smart Accounts livrează date precum numele creditorului, contul IBAN asociat, codul de identificare fiscală, tipul tranzacţiei şi detalierea acesteia, numărul cardului şi numele comerciantului. În funcţie de natura tranzacţiei, toate aceste informaţii sunt agregate cu ajutorul serviciului Smart Accounts, IMM-urile sau contabilii acestora fiind scutiţi de un efort suplimentar", a completat Alice Anghelea, Revenue Growth Smart Fintech.

Începând din anul 2019, serviciile de interogare a conturilor bancare sunt dezvoltate de Smart Fintech având la bază tehnologia IBM din suita Cloud Pak for Integration, venind cu experienţa unui parteneriat care durează de mai bine de 20 de ani. Platforma API Connect® rămâne printre cele mai utilizate soluţii de management al interfeţelor de programare a aplicaţiilor, care oferă o experienţă intuitivă în crearea, securizarea şi întreţinerea API-urilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb