Familliile Cantacuzino şi Brâncoveanu cer urgentarea retrocedării proprietăţilor

C.P.
Companii / 10 martie 2010

Familiile Cantacuzină şi Brâncoveanu au trimis, astăzi, o scrisoare deschisă către preşedintele României Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi ministrul Justiţiei Cătalin Predoiu, în care îşi exprimă public indignarea faţă de felul în care se trenează tranşarea litigiului prin care sunt revendicate proprietăţile (teren şi imobil) din Calea Victoriei 109. Scrisoarea semnată de arhitectul Şerban Cantacuzino, în numele celor două familii, arată: "De mai bine de 10 ani, noi, familia Cantacuzino alături de familia Brâncoveanu ne aflăm în proces cu RAPPS şi SC Petrom SA, sperând la o soluţionare justă şi corectă care întârzie să vină, în mod nejustificat. Faptul că în decembrie 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis procesul spre rejudecare pentru a doua oară, deşi aceasta a sancţionat greşelile de judecată ale Curţii de Apel Bucureşti, este de natură să ne îngrijoreze şi să ne ridice o multitudine de suspiciuni. Teama noastră este pe deplin justificată, cu atât mai mult cu cât, în trecut, judecata Curţilor nu a fost ferită de intervenţia ilegală şi abuzivă a unor oameni de Stat care au ocupat, iar unii dintre ei ocupă în continuare, funcţii executive sau de reprezentare".

Familiile Cantacuzino şi Brâncoveanu, private de catre regimul comunist de proprietatea lor de drept, consideră că au continuat şi după 1989 să fie victima unor abuzuri care s-au săvârşit împotriva literei Constituţiei şi cu deplinul concurs al unor decidenţi politici şi al justiţiei. Astfel, în deplina sfidare a legilor Statului, imobilul din Calea Victoriei 109, deşi aparţine de drept familiilor moştenitoare, a fost tranzacţionat în mod ilegal de către trioul Hrebenciuc-Hidegkuti-Popa, trecând în proprietatea Petrom SA, mai arată documentul citat.

În aceeaşi notă sfidătoare, imediat după privatizare, SC Petrom SA încearcă intimidarea familiilor moştenitoare prin anunţarea de tranzacţii imobiliare cu persoane cunoscute ca fiind implicate în reţelele de speculă imobiliară, susţin familiile Cantacuzino şi Brâncoveanu. "Suntem conştienţi că toate aceste acţiuni sunt gândite pentru a ne descuraja şi pentru a ne face să credem că întregul proces aflat pe rol este "controlat" şi nu poate avea decât un rezultat defavorabil nouă", mai arată sursa citată.

Cele două familii ăşi exprimă, în scrisoarea deschisă, speranţa că justiţia a atins maturitatea democratică necesară pentru a-şi menţine independenţa faţă de intruziuni externe şi că va reuşi să tranşeze acest litigiu în timpul cel mai scurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb