FEPRA încheie un parteneriat cu Deloitte România

D.R.
Companii / 18 iulie 2023

FEPRA încheie un parteneriat cu Deloitte România

FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România din domeniul managementului deşeurilor de ambalaje, a încheiat un parteneriat cu Deloitte România, pentru efectuarea de audituri operaţionale trimestriale, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Astfel, FEPRA a extins auditul operaţional anual la un nou mod de colaborare, prin efectuarea de audituri trimestriale care îi vor permite să acţioneze din timp în cazul în care sunt identificate neconformităţi. Rezultatele primului trimestru al anului 2023 au fost prezentate clienţilor FEPRA, direct de către experţii Deloitte România.

Prin adoptarea acestui model, în premieră pentru industria din România, FEPRA îşi urmăreşte direcţia strategică asumată, de transparentizare şi eficientizare a proceselor, şi îşi propune să stabilească un nou standard de transparenţă pentru OIREP-uri în procesul de management al deşeurilor de ambalaje.

Această nouă abordare vine însă, în principal, în sprijinul clienţilor, cărora compania urmăreşte să le ofere o viziune mai amplă şi un control sporit asupra proceselor din cadrul întregului lanţ de gestiune a deşeurilor. Conform ultimelor modificări legislative în domeniu, de la începutul acestui an, obligaţia EPR (responsabilitatea extinsă a producătorului) a fost distribuită tuturor actorilor din sistem, inclusiv către producătorii şi importatorii care pun pe piaţă produse ambalate. În acest context, accesul permanent la date devine esenţial pentru companiile care îşi doresc îndeplinirea obligaţiilor legale de reciclare şi a obiectivelor de sustenabilitate în condiţii de siguranţă şi corectitudine.

"Transparenţa este principiul fundamental care defineşte relaţia dintre noi şi partenerii noştri. De aceea, în ultimii ani ne găsim frecvent în postura de pionieri ai industriei, pentru că încercăm constant să găsim cele mai bune mecanisme prin care să ne ţinem clienţii implicaţi în întregul proces. Am reuşit să facem asta prin instrumentele digitale pe care le-am dezvoltat până acum, însă, parteneriatul cu Deloitte România este un pas mai departe. Practic, aducem în sfera auditului aceeaşi abordare pe care o avem în legătură cu economia circulară, nu căutăm doar să bifăm obligaţii legale, ci vedem beneficiile mai departe de asta, în eficientizarea proceselor, colectarea de feedback permanent şi, în final, întărirea încrederii pe care partenerii ne-o oferă.", spune Ionuţ Georgescu, fondatorul FEPRA.

În plus, primul audit trimestrial a avut şi o componentă de mapare de riscuri al cărei rezultat este o matrice a riscurilor care va putea fi folosită ca un important punct de control în relaţia cu partenerii atât din mediul privat, cât şi cu autorităţile.

"Tranziţia către o economie circulară este o provocare complexă pentru întregul ecosistem local, iar echipele noastre sunt pregătite să ofere un suport real şi activ în acest demers, prin capabilităţile extinse pe care ni le-am dezvoltat şi prin abordarea multidisciplinară. Îndeplinirea responsabilităţilor extinse ale producătorilor reprezintă o verigă importantă în economia circulară şi trebuie să fie funcţională şi transparentă faţă de toţi actorii implicaţi. Suntem onoraţi să contribuim cu expertiza noastră la un astfel de demers, care credem că va avea ecouri în toată piaţa de profil şi va contribui la dezvoltarea acestui segment", a declarat Adrian Teampău, Director, Consultanţă în economie circulară, Deloitte România.

Atât prin adoptarea modelului de audit trimestrial, dar şi prin continuarea procesului de digitalizare a operaţiunilor, FEPRA creează cadrul care să le asigure clienţilor săi alinierea nu doar cu prevederile legale actuale, ci şi cu cele viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb