FIBa Software: 30% creştere în 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 martie 2009

Inovaţia, principalul motor de dezvoltare în 2009

Remus Dorobanţu, director general, FIBa Software: " In anul 2008 FIBa Software/Asseco SEE, liderul local al furnizorilor de solutii software pentru sectorulul financiar - bancar, a inregistrat o crestere cu 30% fata de anul 2007, valoarea vanzarilor fiind de aprox 3.4mil EUR. De mentionat ca aproape 90% din aceste venituri sunt generate de produse sau servicii apartinand companiei.

Pentru 2009, proiectiile bugetare ale FIBa Software se raporteaza la ratele de crestere ale pietei. Procentul de crestere estimat pentru 2009 este de 10% peste rata de crestere a pietei.

In 2008 a continuat tendinta de expansiune a activitatii clientilor FIBa Software, in special in prima jumatate a anului. "Acest fapt ne-a oferit sansa de a ne extinde baza instalata la o serie din clientii nostrii prin cresterea numarului de utilizatori licentiati dar si de a ne diversifica produsele si serviciile oferite acestora (de ex in procesarea automata a instrumentelor de plata sau in zona de management a operatiunilor cu carduri)"

In 2009 credem ca accentul se va pune pe zona de optimizare a proceselor si in zona produselor de tip Business Intelligence(BI).

Vom continua sa inovam. Perioada ce urmeaza este propice pentru reorganizarea afacerilor clientilor nostrii iar obiectivul nostru este de a le oferi solutii de eficientizare a proceselor si activitatilor pe care acestia le desfasoara.

Nu avem in vedere masuri specifice pentru reducerea costurilor, credem ca avem un echilibru corect intre venituri si cheltuieli. Cu toate acestea nu putem face abstractie de climatul economic general motiv pentru care vom acorda o mai mare atentie costurilor companiei incercand sa beneficiem de orice oportunitate pe care piata ne-o va oferi pentru reducerea acestor costuri.

In ceea ce priveste modalitatile de finantare a operatiunilor firmei, prin modul in care este structurat businessul nostru nu este necesara finantarea din surse externe companiei, a adaugat Remus Dorobantu.

FIBa Software, care functioneaza de peste 1o ani, furnizeaza solutii de consultanta tehnica, dezvoltare de aplicatii si de business re-engeering, alaturi de numearoase alte servicii, inclusiv elaborarea strategiei IT a clientilot, solutii de e-business, integrare si interfata de sisteme care functioneaza pe platforme diverse si management de proiect. Clientii companiei sunt banci si institutii financiare locale si internationale. Compania a implementat peste 50 de proiecte bancare la majoritatea bancilor importante care opereaza in Romania.

Din 2007, compania face parte din grupul Asseco Sout Eastern Europe, din componenta Asseco Group, cea mai importanta companie IT din Polonia.

Principalele produse ale FIBa Software sunt: INTbank (intellingent banking solutions); TradeFine (mobile banking); Intinvest (investment solution); INT lease (leasing solution); Bank@You (banking solution).

Printre proiectele realizate recent: carduri cu chip (extinderea sistemului de card management compatibil cu standardele EMV); Tranzactii prin dispozitive POS (Extinderea sistemului de Card Management cu functionalitatea de Merchant Acquiring.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb